Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

příslušenství pro lakování

Recommended Posts

Odesláno

zdavim, mam v planu zacit s lakovanim, neprve jen par mesich veci jako sou narazniky a tak ale casem bych si chtel udelat celolak. nevim ale jakej kompresor si koupit, znamej my doporucil tenhle http://www.electro.cz/hc-51 prej vykonove zvladne cely auto a staci i na to obcasny lakovani a je cenove prijatelnej, co myslíte ?

dale bych chtel poradit s vyberem nejaky pistole.

odpovedi tytu radsi se do toho nepoustej,si odpuste,

diky za rady :)

Odesláno

Pracovní tlak max.: 10 bar,vubec bych se toho s timto kompresorem nebál,nastavíš si výstup na 3,5 atm a budeš mít dostatečnej stálej tlak do pistole a kompresor bude jen dofoukávat aby byl stejnej tlak v nádrži

Odesláno

Hele, kámoš to udělal doma spárováním starýho kompresoru z nějaké ledničky a nádrže z domácí vodárny a dvou koleček, tlačí to skoro 7 bar s valí to úplně perfektně, takže ten kupovanej musí stačit úplně dokonale:roker

Jinak fandím, protože všechno,co si uděláš sám má daleko větší hodnotu:super Na kouskách to nacvičích a bude to OK.

[upravil dne 11/10/12 22:37 od odee]

Odesláno

Kompresor z ledničky by s nějakým zásobníkem možná utáhnul AirBrush pistoli, ale normální jistě ne. Teda možná na jednotky sekund a pak 2 minuty pauza...

Kompresor podle mě bude stačit, nutně k němu potřebuješ odlučovač oleje a pistolí těžko radit, já mám několik pistolí po lakýrovi, které se už dneska nedělají, takže z těch stávajících neumím poradit.

Co se týká ceny kompresoru tak s podobnými parametry dneska koupíš kompresor za 2,5 tis. ( podobný mám doma 7 let ) pokud jsi ochotný dát 4,5 tak jistě najdeš v větším výkonem a větším vzdušníkem. Samozřejmě ne na profi trvalý provoz.

Osobně si myslím, že 80% úspěchu je zručnost lakýrníka a kvalita a správné ředění barvy a jen 20% pistole samotná.

[upravil dne 12/10/12 10:22 od koblih69]

Odesláno

diky za rady, tak zed uz jen nejakou pistoly nebo alespon idealni prumery pro lakovani vsech vrstev.

co se toho kompresoru tyce tak si myslim ze cena neni nijak drasticka. radsi koupim drasi a budu doufat ze dyl vydrzi budu ho potrebovat i do budoucna. jo a s tim odlucovacem pocitam.

co se tyce me zrucnosti tak uz sem si sam strikal kridlo a i znamy ktery se tim zivy uz 30 let my rekl ze to mam paradni, a z redenim barvy se poradim s nim takze v tom neni problem.

Odesláno

Pripajam sa ku Koblihovi69. Dobrý muzikant zahra perfektne na comkolvek, nepotrebuje bezpodmienecne Stradivarky...Ked poznas slabiny pistole tak to vies dotiahnut technikou. Uz som striekal z pistolou ktora plula ako tava. Ano bolo to na nervy ale ked musis tak musis...Staci nejaky standard, stredna tieda .... ja striekam plastikove modely, \"dospele\" auta som robil iba tri takze sa nepasujem do role odbornika.

Lakovanie je o trpezlivosti, dodzani postupov a laske k remeslu. Neuspechy (ktore sa musia zakonite objavit) ta nesmu odradit . Co ta nezabije to ta posilni

Hodne zdaru:papa

Odesláno

Já mám taky raději horní, nejen že proto, že jí vybereš až na dno, ale líp zvládá náklony. Na druhou stranu tu se spodní nádobkou nastavíš a stříkáš ta horní s ubývající barvou někdy potřebuje trochu doladit.

Odesláno

ano rozhodne sem pro horny nadobku, samozreme nebudu kupovat hned profi pistoly nejaka ta stredni trida my bohate postaci :) jak to tak ctu tak myslim ze by mohla stacit ta 1,3 na zaklad a plnic, na barvu a lak ta 0,8.

radsi ze zeptam nez potom litovat :)

Odesláno

škoda že to máš trochu z neruky ode mne,jednu profi pistolku mám doma,bych ti ji pujčil na víkend,vlastně jednu mám dvě a tu druhou mám na plnič,ta má trysku trochu větší :)

Odesláno

Když už jsme u toho lakování :) Existuje nějaká publikace nebo web, kde by bylo lakování krásně popsáno, jak na matné barvy, jak stříkat metalízu, jak připravovat podklady, co se vše k tomu používá apod? :) Jelikož přes zimu mám dost času,tak bych si rád něco početl :)

Odesláno

vendelinek: skoda no :) ale to je hlavny duvod proc si chci koupit svoje nebavi me furt nekoho otravovat estli mi ty veci puci a davat to nekomu aby mi to udelal za raketu nehodlam :) staci mi kdyz mi nekdo schvali ty prumery co sem napsal nebo doporuci jiny a bude se kupovat :)

ChouLu: jo neco takovyho by se mi taky hodilo, ale nic takovyho sem zatim nenasel, mozna knizky by byly :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...