Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsme jeli slavit kamarádovy padesátiny a páč nejsem příznivcem řízení pod vlivem a Helča řídí nerada (dnes ještě kompletně uzavřeli Letnou kvůli vyasfaltování několik měsíců rekonstruovaného Letenského náměstí) rozhodl jsem se, že si uděláme výlet hromadnou dopravou. Po zvažování který dopravní prostředek zvolit (vzhledem k lokalitě oslavy nedaleko Anděla se vyloženě vnucovala tramvaj č. 12, která by nás dovezla od baráku až Na Knížecí bez přestupu) jsme se nakonec rozhodli pro cestu vlakem - měl jsem zjištěno, že bychom měli jet z Dejvic v 16.12 do Ráthovic a tam přesednout do vláčku jedoucího odtud přímo Na Knížecí (příjezd těsně před 17-tou hodinou). Z domova jsme ale vyšli o něco dřív a nakonec jsme s přehledem byli už po 15.45 na Masarykově nádraží, odkud vlak do Ráthovic vyjížděl v 16.02. Šel jsem tedy koupit jízdenky a milá paní pokladní nás celkem uzemnila informací, že cesta z Ruzyně (správně započítala cestu z MN na Ruzyň open kartou) přes Ráthovice na Knížecí pro dva dospělé (5ti letý syn ještě neplatí) bude stát 83,- Kč !!! Podivil jsem se, paní jsem řekl, že mi to nejde moc pod vousy, ale nakonec - snad abych si před zbytkem rodu zachoval tvář - jsem částku zaplatil. Odešli jsme na perón a po chvíli - světe zboř se - se u nás objevila ona pokladní s novou jízdenkou a velkou omluvou s tím, že se jí za celou xxx letou praxi v pokladně nestalo, že by někdo chtěl prodat takovou jízdenku, že jsem měl samozřejmě pravdu a když vláček z Ráthovic pokračuje ze Zličína Na Knížecí po pražském území, tak mi platí open karta i tam a tak si musíme koupit jen lístek Ruzyně - Ráthovice - Zličín, což stojí pro 2 dospělé 30,- Kč. (53,- Kč Vám tedy tady nesu). Co Vám budu povídat - koukal jsem na to jak vrána, Helča taky a na oslavě padesátin to bylo jedním z výrazných témat hovoru (další bylo třeba údiv oslavence, že má kousek od domu vlakovou zastávku).

Cesta pražským Semerinkem (tak se té trati přezdívá) je plná nevšedních výhledů a zejména s dítětem jí mohu jen doporučit.

Odesláno

To je pěkné, jak se zachovala ... mně minulý týden nějaká okradla o 10 Kč. Šel jsem tam pro jízdenku za 43 Kč a potřeboval jsem se zbavit plné kapsy kováků a byl jsem přesvědčen, že tam je víc než ona částka ... počítala, počítala a že to mám přesně. Koukám na ní že se mi to nezdá a ona ne, je to přesně, tady máte jízdenku. Až ve vlaku mi došlo, že jsem jí tam nechal 10 Kč dýško za počítání. :roll

Odesláno

Z Dejvic se do Zličína vlakem dostaneš jedině přes obec, kterou proslavil dr. Rath a v minulosti ještě velice nepříjemní policajti hlídající, zda řidiči na silnici 1. třídy procházející tímto městysem dodržují 40 km/h rychlost, která platila pro celou obec. V Hostivici se musí přestoupit do jiného vláčku, který jede odtud právě na Smíchov (ale ne na klasické nádraží, kde staví rychlíky, ale na kdysi ČKD využívanou kolej pro vagonování tramvají. Jelikož už se na Smíchově tramvajky nevyrábějí, vznkla tam zastávka fungující jen pro Pražský Semering

Doporučuju vydržet až do 7mé minuty, kdy je vidět do jaké výšky se vlak během těch 7mi minut vyšplhá - z pozice cestujícího se jedná o opravdu neotřelý výhled na Prahu (Zlíchov, Smíchovské nádraží, Podolí, Kavčí hory .....).

[upravil dne 7/10/2012 12:51 od Medvěd]

Odesláno

ten pociatocny start... to tam vyzera jak po utoku vojakov :o:myslim...

inak pekny pohlad strojvodcu... skoda len tej stanice na zaciatku :(

by ma zaujimalo kolko nehod bolo na tych sialenych a nepriehladnych priechodoch cez trat :myslim

Odesláno

Nedámi to musím něco taky napsat. Medvěde pěkně jsi to napsal první myšlenky, které mě napadalypo zhlédnutí videa, byly čistě moravské :-D jako \" No jo pražák sedl na vlak, vyjel z Prahy,projel světem a vjel zpět do Prahy.\", ale jinak na to, že jsi jel vlakem na oslavu a zpět a to proto aby jste nemuseli řídit, jsi psal hodně dobře..

Odesláno

Můžu potvrdit, jen párkrát z opačného směru. Nádraží Praha Zličín/Řepy na Smíchov sever. Krásné a hlavně nevšední výhledy na Prahu. jen ten nepořádek všude kolem trati, lidi jsou prasata. Naposledy jsem jel letos v září. Někde mám i fotky, ale nemůžu je najít :D Výstup na bývalé nakládce a po pár metrech je člověk Na Knížecí a odtud dál po Praze MHD. :)

Odesláno
Nedámi to musím něco taky napsat. Medvěde pěkně jsi to napsal první myšlenky, které mě napadalypo zhlédnutí videa, byly čistě moravské :-D jako \" No jo pražák sedl na vlak, vyjel z Prahy,projel světem a vjel zpět do Prahy.\", ale jinak na to, že jsi jel vlakem na oslavu a zpět a to proto aby jste nemuseli řídit, jsi psal hodně dobře..

Zpátky jsme jeli těsně před půlnocí přímou tramvají - cestu tam vlakem jsem volil hlavně kvůli prckovi (tramvají jezdí často, vlak je pro něj mnohem exotičtější zážitek + ty výhledy ....)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...