Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mohl by mi prosim nekdo poradit?V podstate z niceho nic (po delsim stani auta-cca 3-4 mesice) mi auto zacalo spatne brzdit.Pedal ma delsi krok,na konci zdvihu je mekky (pruzny)-naslapat nepomuze.Kola se temer nedaji zablokovat-az pri opravdu brutalnim tlaku na pedal.Pri snaze odstranit tuto zavadu jsem vymenil-hl. brzdovy valec+hadice+gumicky ve trmenu.Takovym dalsim moznym priznakem je ze mi kolisa hladina brzdove kapaliny-kdyz seslapnu jde trochu dolu-pustim tak se zase vrati-ale jinak rozhodne nemizi.Mam taky pocit ze se v kapaline nesutale objevuje vzduch.Mohl by mi nekdo prosim poradit cim by to mohlo byt?Diky

Jeste takova drobnost..jde o peugeot 106 1,3 Rallye -Bendix bez ABS

[Editován dne 10/6/05 kalman]

Odesláno

pokud máš pocit že se ti objevují bublinky a hladina kolísá tak to zkus znova pořádně odvzdušnit a taky si vzpomeň kdy jsi naposledy měnil brzdovou kapalinu ana totiž po delší době naváže na sebe vlhkost a při intenzívním bržděni se ti to pak může zavzdušňovat

[Editován dne 10/6/05 Jan 406 1.8i]

Odesláno
Napsán autorem kalman

Mohl by mi prosim nekdo poradit?V podstate z niceho nic (po delsim stani auta-cca 3-4 mesice) mi auto zacalo spatne brzdit.Pedal ma delsi krok,na konci zdvihu je mekky (pruzny)-naslapat nepomuze.Kola se temer nedaji zablokovat-az pri opravdu brutalnim tlaku na pedal.Pri snaze odstranit tuto zavadu jsem vymenil-hl. brzdovy valec+hadice+gumicky ve trmenu.Takovym dalsim moznym priznakem je ze mi kolisa hladina brzdove kapaliny-kdyz seslapnu jde trochu dolu-pustim tak se zase vrati-ale jinak rozhodne nemizi.Mam taky pocit ze se v kapaline nesutale objevuje vzduch.Mohl by mi nekdo prosim poradit cim by to mohlo byt?Diky

Jeste takova drobnost..jde o peugeot 106 1,3 Rallye -Bendix bez ABS

[Editován dne 10/6/05 kalman]

Vyčistit trubky a naplnit novou brzdovkou.. Ta je nestlačitelná, tudíž, jestli kolísá hladina, je v ní voda.

Odesláno
Napsán autorem Petano

a voda je snad stlacitelna?

jestli kolisa hladina znamena ze tam je vzduch.

Voda drahý Petano po zahřátí zplynuje ve vodní páru a ta je stlačitelná až hrůza, dokonce má tendenci se mrcha rozpínat.

Odesláno

Jestli ono to kolísání nebude spíše tím, že při sešlápnutí brzdy se kapalina natlačí do válečků, tím klesne a potom se zase vrátí.

Jinak po delší době můžou zareznout destičky ve třmenu i brzdové válečky. strč do auta jestli náhodou nevisí brzdy.

Jsou kotouče lesklé z obou stran ?

A co posilovač brzd a přívod podtlaku od motoru ?

Odesláno

Vodu bych v tom nehledal pri neustalem odvzdusnovani uz celymi brzdami protekly hektolitry nove kapaliny.Me osobne by se taky zdalo ze by tam byl vzduch ale nechapu kde by se tam porad bral.Je mozny ze by byl i novy valec spatny (je z autoprima ale byl nejak hodne levnej -cca 1100).Cili jestli tomu spravne rozumim-kolisa hladina (tak jak sem napsal-seslapnu-dolu, pustim-nahoru)=je tam vzduch,jo?

Odesláno
Napsán autorem kalman

Vodu bych v tom nehledal pri neustalem odvzdusnovani uz celymi brzdami protekly hektolitry nove kapaliny.Me osobne by se taky zdalo ze by tam byl vzduch ale nechapu kde by se tam porad bral.Je mozny ze by byl i novy valec spatny (je z autoprima ale byl nejak hodne levnej -cca 1100).Cili jestli tomu spravne rozumim-kolisa hladina (tak jak sem napsal-seslapnu-dolu, pustim-nahoru)=je tam vzduch,jo?

jo tak to jo :) takže spíš někde zpuchřelé hadice, nebo ten válec co si ho měnil.

Odesláno

A nevite nekdo kolik by z toho hlavniho valce mel tak jit tlak,kdybych tam pripojil manometr (mam takovej jeden vhodnej na vrazeni do brzdoveho okruhu)?Jinak vsechny hadice jsou (jak pisou v knizkach) leteckeho typu jen ty ke trmenum jsou gumovy ale ty jsou zase novy.Diky za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...