Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Repas zadní nápravy-Brno (a okolí)


odee

Recommended Posts

Zdarec všeci,

chtěl jsem se zeptat, zda někdo z Brňáků nemá nějaký dobrý tip, kam na repas zadní nápravy. Na netě už jsem strávil mrtě hodin hledáním a zatím se mi zamluvá nejvích Auto Chodura, ale zase jet 200km:( Myslím, že bych asi využil možnost výměny kus za kus a montáže/demontáže vlastními silami, ale váhám stím, zda zkoušet celý repas doma v garáži:myslim Náprava teprve začíná lehounce vzat, takže by se možná obešla pouze s výměnou ložisek, ale je to dle mýho názoru větší zásah a chtěl bych to mít OK. A samozřejmě za dobrou sumu... (My češi přece vždycky chceme všechno a nejlíp zadarmo). Uvažuju i o dodělání maznic, máte s tím někdo zkušenosti na 106? Už se to tu o tom dost napsalo, ale přece se rád zeptám na další názory..

Předem dík všem za názory a rady:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brácha si nechal dělat repas zadní nápravy na Parťákovi asi před měsícem kousek před Tišnovem, prý je tam nějakej pán tak kolem 40 let, dělají prý hlavně kamiony, ale i osobní auta, a práce odvedena skvěle a i cena byla fajn. Jestli chceš, můžu Ti sehnat číslo a můžeš tam zkusit zavolat;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra zavolám bráchovi a zeptám se ho. Jinak je to opravdu šikovnej borec, přemýšlím že bych si tam dal i svoje auto.

Bráchovi měnil celej motor, spojku a zadní nápravu a vše je jak má být.

A už jsem si vzpoměl, je z Čebína u Tišnova:super

[upravil dne 2/10/12 22:11 od Šalda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se docela dá, zvlášť pokud to bylo kvalitně udělaný, tak je cena dobrá. Já ještě pořád uvažuju o samodoma a nebo kombinaci, že si odmontuju nápravu, nechám repasnout a nahodím zpátky zase sám. Ještě uvidím, co z toho nakonec bude:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Šaldo.

Ta cena určitě není špatná a když je to podložený kvalitou, není co řešit.

Co jsem tak kde zjistil, nemá cenu to zkoušet repasovat doma. Max nápravu vyndat a pak zase zpátky, ale na tom ušetříš tak tiskara, možná ani to ne. A navíc musíš mít kde a čím to udělat.

V Příbrami to dělaj výměnným způsobem i s montáží za dopoledne.

A cena je podobná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle prezentace jejich práce na netu a hodnocení tady se mi asi fakt nejvíc zmlouvá ten Chodura, navíc si říkám, že za těch 5 hodin, než to bude hotový by se dala stihnout třeba ZOO, pokud bude ještě nějak slušný počasí. Asi vezmu mladou a udělám si výlet... Jinak, kolik byla sleva na clubkartu? Protože cenu mají řekl bych srovnatelnou s konkurencí, takže případná sleva by zaplatila tu strašnou štreku do Ostravy:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...
  • O 11 měsíců později...

Ha, zrovna sem chtěl psát Šaldovi znovu o číslo do toho Vyškova, protože švárovi se až k Chodurovi nechce, ale ještě mě napadlo mrknout zpětně sem a vůbec mě nenapadlo, hodit to tomu kolíkovi do Přísnotic, s tím mám fajne zkušenosti a dobré doporučení;) Dík Kenny:super Jako bonus to má švára deset minut k němu:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

právě řeším stejný problém na Partneru 08, s vervou jsem se do toho pustil doma sám, ale ty torzní tyče jsou nad síly mě i homemade stahováků. Nápravu mám už venku z auta a jelikož jsem jižně od Brna, snažil jsem se tady kolegy kontaktovat ohledně pana mechanika z Přísnotic. Dnes se mi podařilo sehnat kontakt na pána z Blanska, který je ochotný se na to podívat, ale je to pro mě víc z ruky, vzdáleností i časově, než ty Přísnotice, proto zkouším... Potřebuji vyměnit snad jen ložiska, mám koupené sady SNR na obě strany, náprava vypadá celkem v pořádku, najeto má 180 tkm a viditelný odklon byl jen u řidiče (je tam vidět už i mirný kontakt s podběhem). Říkal jsem si raději dříve, než bude pozdě, a vydř-e/-ou se i čepy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

 A už jsem si vzpoměl, je z Čebína u Tišnova:super [upravil dne 2/10/12 22:11 od Šalda]

Ahoj Šaldo nebo ostatní, zrovna řeším podobnej problém. Byl jsem v servise se svojí 206, kde mi řekli, že bude potřeba pravděpodobně vyměnit zadní nápravu a že to dělají nejblíž v Humpolci (jsem z Tišnova). Mohl bych poprosit o kontakt na toho borce bz Čebína, pokud je k mání?:)

Dík moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych za ním už nejel, já sice zatím mám ještě nápravu v pořádku, ale brácha si to nechal u něj dělat přede mnou a už si to zase někde musel opravit. A být Tebou tak zajedu za odborníkama, teď nevím tuefirmu ale píše se zde o nich hodně, jsou někde mezi Olomoucem a Ostravou, nebo možná přímo v Ostravě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...