Stejsn Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Chci se s váma podělit o zkušenosti s mp3 changerem, který jsem si koupil do svého pežota. Štvalo mě, že originál RD3 rádio nemá jak přehrávat mp3ky. Řešil jsem to transmitterem, jenže příjem rádia je mizerný a přehrávalo to s FM ruchama, což pro mě bylo neakceptovatelné. Klasický CD changer je nepraktická věc a stejně to mp3 neřešilo, tak jsem koupil changer virtuální. Je to malá krabička velikosti cca externího harddisku, která se kabelem připojí ke konektoru pro changer na zadní straně rádia. Ten se musí přes diagnostický kabel napřed aktivovat (za to děkuju Ferrymu). MP3ky můžete mít buď na paměťové SD kartě, nebo na USB flashce. Jediné, co changer vyžaduje, je aby byly jednotlivá \"CD\" na kartě ve složkách s určitou strukturou, čili pojmenované \"CD01\" až \"CD99\" . Pak už stačí jenom zapnout rádio, přepnout tlačítkem (nebo páčkou pod volantem) na changer a začne to hrát. Jednotlivá vložená \"CD\" se přepínají páčkou, nebo tlačítky 1-6 na rádiu, stejně tak jde přeskakovat i mezi jednotlivými skladbami. Všechno je to rychlé a pohodlné. Karta může obsahovat i víc \"CD\" než 6, v tom případě se k nim přímo dá přistupovat tlačítky 1-6 na rádiu, sedmé až poslední se pak vyvolává páčkou pod volantem skokem na \"další\". Displej autorádia pak ukazuje údaje: CD, číslo stopy (písničky) a pod tím číslo přehrávaného disku (1-6). V případě vyššího než 6 to ukazuje pořád šestku, displej Clarionu RD3 s více než šesti disky v changeru nepočítal. Changer umí pracovat s SD kartami (nebo USB flashkami) o velikosti do 16GB a adresovat 99 virtuálních CD a 999 mp3ek, což je supr. Pokud vypnete zapalování, nebo přepnete na rádio a později se vrátite zpátky k přehrávání z changeru, pamatuje si to kde to skončilo a hraje to dál. Kvalita přenosu a poslechu je špičková. Dá se to namontovat i ke stávajícímu klasickému changeru přes rozdvojku s přepínačem. Krom SD a USB to má i AUX vstup, takže se k tomu dá připojit třeba iPod. Celé to vypadá takhle a vyšlo mě to i s poštou z Hong Kongu na 54 liber, což je nějakých 16 stovek. Jenom na závěr: Když jsem to namontoval, vůbec to nefungovalo. Dost mě to otrávilo a už jsem viděl, jak to posílám zpátky do Hong Kongu. Psal jsem si proto s číňanem, který byl velice ochotný a poradil mi, že se musí aktivovat ten changer port na rádiu, což by mě vůbec nenapadlo a v manuálu to nepíšou. Takhle to vypadá při přehrávání. Ukazuje to indikaci \"CD\", pak je \"T.07\" což je track 7 (sedmá písnička na CD). 2:12 není čas skladby, ale normální hodiny (fotil jsem to v noci). Pod tím svítí číslíčka vložených CDček v changeru, z nichž to, které se zrovna přehrává, bliká. V mém případě se zrovna přehrávalo CD08, ale jak na fotce vidíte, číslíčka to ukazuje jen 1-6, což je omezení toho rádia. [Edited on 23/9/12 12:03 by Stejsn] Citovat
Ferry Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 jj, o XCarLink uz tu par vlaken je. Tak hlavne, ze to chodi [upravil dne 23/9/12 19:23 od Ferry] Citovat
Vítek1 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 jo akorat tu vsichni kupujem od Stualarmu za 1500 a je toho tady dost napsano Citovat
Stejsn Odesláno 23. září 2012 Autor Odesláno 23. září 2012 jo akorat tu vsichni kupujem od Stualarmu za 1500 a je toho tady dost napsano Sakra Citovat
Gabriel 307 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 třeba tady sekce 307 jsem to řešil taky Citovat
Stejsn Odesláno 24. září 2012 Autor Odesláno 24. září 2012 Nj hoši, tak už mě nekamenujte, já už budu hodnej Citovat
koblih69 Odesláno 24. září 2012 Odesláno 24. září 2012 No hlavně by sis ušetřil to trápení s aktivací - je to tu popsané Citovat
Benžík Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 K philipsu s changerem do old modelu porad asi nic neni a nebude, co? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.