podolak2 Odesláno 16. září 2012 Odesláno 16. září 2012 ahojte, chtel jsem se jen opitat ze jak mam zapojit denni sviceni na mojem pugasinovi? je tam žluty - na parkovací světla pak červený - zapalovaní klíček a černý - kostra je mi to jasne schenaticky ty dva vím kam dát ale nevím kam zapojit ten červený? [upravil dne 16/9/12 20:50 od Ferry] Citovat
ferinko2 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Červený na niektorú poistku,alebo konektor,ktorý je pod napetím pri zapnutom zapalovaní.Odber je minimálny. Citovat
ChouLu Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Jen pozor.. po přivedení napětí na žlutý vodič světla nezhasnou ale jen sníží jas.. v tu chvíli to jsou poziční světla a platí pro ně jiná pravidla.. kupříkladu musíš pak vyndat parkovačky z normál světel atd... Doporučuji tam vsadit relé, které bude právě ovládat ta parkovačka.. v klidu bude sepnuté relé, pokud zapneš parkovačku, tak relé cvakne a rozpojí červenej drát k dennímu svícení. Žlutý pak tedy nezapojuješ. Citovat
podolak2 Odesláno 18. září 2012 Autor Odesláno 18. září 2012 ok diky moc kluci ... už to mam zapojene ... udělal sem to trochu teda jinak.. a ten žlutej sem dal na ty parkovačky ChouLu , lebo kdyz sputim světla (už parkovačky) tak denni sviceni zhasne jak má takže vše v pořádku. Jinak to jsem napojil to + na kliček a funguje mi to ještě jako i follow me home takže když odemknu tak se to rosviti a ted v noci to blo super kdž jsem přišel v te tme k autu a neviděl sem na nic no a když auto zamknu tak to sviti ještě asi minutu a něco pak dodám foto mojeho vyrobku zabudovaneho misto mlhovek Citovat
Getík Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Přesně tak jsem to udělal i já;-) Koupil jsem si homologované denní svícení, vykuchal jsem mlhovky a svícení umístil do mlhovek;-) Ze svícení mi vedly 3 dráty. Dva napájení a jeden (bílý) na zhasínání svícení. Ten jsem připojil na parkovačky;-) Našel jsem spínané plus po otočení klíčku do druhé polohy v pojistkové skříni, ale chtěl bych najít plus až po nastartování, protože když svícení svítí už při startu neni to asi to pravé ořechové pro baterku. Takové plus je na alternátoru, ale nemůžu dojít na to, jak se ten konektor odpojuje:( Nevíte jak to vezmou na technické až zjistí že nemám mlhovky, ale místo toho vložené denní svicení? Díky Citovat
Dave_GTI Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 no hlavně za to můžeš dostat flastra i na silnici ;-) Ukaž, jak to máš udělaný ;-) Citovat
Getík Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 Myslím že provedené to mám dobře...i rozměry jsou podle předpisů...spíš jde o to, že homologovane svícení je vloženo do mlhovek;-) Jinak ty ledky na fotce moc nevyniknou...V reálu to vypadá pěkně;-) [upravil dne 19/9/12 18:35 od Getík] Citovat
JakubkoSK Odesláno 19. září 2012 Odesláno 19. září 2012 ak sa môžem opýtať ktoré denné svietenie to je? (link) je to pekne akurat že nemáš hmlovky... Citovat
Dave_GTI Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 Jakubko: Mlhovky jsou stejně k prdu. Nikdy jsem je ani za té největší mlhy nevyužil. Možná kdyby se seřídily, svítily by lépe :-D getík: Právě, pokud se toho někdo chytne, tak máš před tím svícením (ač třeba homologovaným) sklo mlhovky, na kterém není označení DRL :-( Kde jsi to denní svícení koupil a na kolik vyšlo? Citovat
JakubkoSK Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 Dave tak ja hmlovky nemam co uz... A zaujima ma ktore denne svietenie kupil kedze ho utcite upravoval do tych hmloviek ze to nieje schvalene ako celok je jasne. Citovat
ChouLu Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 To máš mux podolaku? kam, že si to píchl aby se to rozsvítilo po zamčení/odemčení? Teď budu montovat nový DLR po nehodě,tak bych si to taky tak udělal Citovat
podolak2 Odesláno 21. září 2012 Autor Odesláno 21. září 2012 ja sem to pichl na + od radia měl jsem tam vvedenej jeden kabel na něco tak jsem ho využil a mam tam tieti http://tuning.autodoplnky.cz/denni-sviceni/svetlomety-pro-denni-sviceni/led-kulate-svetlomety-pro-denni-sviceni-homologov-s245444 klasika sviti nejvice Citovat
ChouLu Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 jop už chápu a rádio se zapína s odemčením vozu Tak já to vymyslím ještě jinak Ale nápad je to dobrý, to chválím Citovat
vendelinek Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 všichni řešíte denní svícení na předku a taky dáváte něco na zadek:myslim musim konstatovat,že vzadu je tma a kolix nejsou auta vidět,myslim ,že by to chtělo taky trochu promyslet:( Citovat
Tom_206 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Vendelinek: Jo když navečer zasvítí to zapadající slunce, tak je fajn, když má auto před tebou rozsvícený zadní světla... Tohle mi přijde v problematice denního svícení nedomyšlený... Citovat
Dave_GTI Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 njn, dle zákona vzadu svítit nemusí. Taky toto nechápu. Hlavně když třeba prší, stmívá se a stříbrné auto před váma je naprosto neviditelné... Citovat
ChouLu Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Nejenže nemusí... on zadek svítit nesmí!!! Pokud jde o ten déšť atd.. tak je povinnost řidiče přejít na klasická potkávací světla.. tohle není problém denního svícení,ale uživatele... Na druhou stranu kdyby měl svítit zadek, tak je to značně problematické a těžký zásah do elektroinstalace vozu a to si žádnej prodejce ani výrobce DLR na krk neveme... Citovat
Tom_206 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 A proto je nejlepší se na to vykašlat a DLR nedávat, stejně s tím akorát každej bez vyjímky zhyzdí auto ChouLu: Tady nastává ten problém - řidič by MĚL zapnout potkávačky ale spousta lidí na to kašle a jezdí s denním svícením zapnutým ať je snížená viditelnost nebo ne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.