Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

diesel nemá rád vytáčení motoru, nejvyšší kroutící moment má poměrně nízko (cca 1800 ot.), takže se motej kolem tohoto čísla,normální jízda kolem 2500, při předjíždění krátkodobě kolem cca 3500 ot

[upravil dne 16/9/12 20:57 od ozzy56]

Odesláno

Optimální otáčky jaksi u auta neřeším, na otáčkoměr nekoukám. Stačí motor poslouchat a není problém. Je to podobná diskuse jako na jakou rychlost jezdit ve městě ... přece tak aby šel motor pravidelně bez vibrací a nebyl naopak vytočený. Záleží jestli jedeš do mírného kopce nebo naopak... stačí trochu citu.

Odesláno

pridam sa aj ja do dikusie a spytam sa: Je postoj Kobliha spravny? Treba radit tak, ako kaze motor? Teda citit s autom, a dat na to ako sa auto pri rychlosti X a zaradenom stupni Y sprava, alebo su naozaj nejake \"tabulky\". Mam 407sw, 1,6 hdi a pytam sa preto, ze podla mnohych je jazda na realnej 50tke, cize 53-54kmph na tachaci a zaradenej styrke tyranie motora ( cca 1500 rpm )... Donedavna by som s tymto tvrdenim aj suhlasil, ale od kedy mam 407sw, tak fakt neviem... ide o to, ze moje auto ide pri spominanej rychlosti a stupni uplne hladko, bez vibracii a keby som to mal nejak uchylne prirovnat :D , tak pradie ako macicka :mrk . Subjektivne, ma lepsi zvuk ako pri rovnakej rychlosti a na trojke... O spotrebe ani nehovorim... Tak kde je pravda?

Odesláno

vibrace neposuzuj... nevím na co jsi zvyklý... ale dvojhmotný setrvačník tam není pro srandu a hodně cukání vyhladí.. od 1100-1500 to necuká i když to dáš do kopce, on vyloženě začne zpomalovat,ale s autem to nešvihá

zase debaty o tom jak jezdit správně taky nemají smysl.. akurát jsou tu pak dohady o tom kdo co dělá/nedělá správně ... řešilo se to tu X krát..

já osobně ten motor točím od 1500-2300 otáček...což není moc.. ale spotřeba mi vyhovuje.. průměrně do tempomatu cpu rychlosti abych měl 1700... takže hold jezdím v obci rychleji... dávám 4. rychlost a na tempomatu 62-63.. na 5. min 77-78.. 6 asi 96 ... samozřejmě vše záleží na tom jestli jedu na rovince nebo ne... ty máš 1.6 a já 2.0 takže zase to bude všecko jinač.. navíc motory se liší.. seděl jsem v 407 nedávno..měla 2.0 HDi RHR a tahala uplně jinak, měla uplně jiný chod.. mělo to jinou elekroniku, takže opravdu musíš podle sebe

předtím jsem měl 306ku a ta mi dala okamžitě vědět když jsem ji podtočil,ale na té 407 to hned tak nejde cítit...

Odesláno

Tomas86:

souhlasím, \"přede jako kočička\".

Jinde jsem už psal, že jsem celkem překvapen, cituji:

U mého motoru a převodovky (1,6 HDi a 2-tronic) je zajímavé, že automat drží otáčky kolem 1500. Řadí při 1750 (např z 5 na 6) a na 6-ku to dělá 1400. Asi to motoru nevadí. Má při těch otáčkách překvapující sílu a zrychlení.

:DNemůžete mi nadávat, že řadím moc nízko...je to automat:D

Automat řadí při:

3 při 32 km/h

4 42

5 56

6 72

Do kopce tam řadí taky při nízkých otáčkách, ručně bych si netroufl do prudkého kopce dávat 4 i 5, ale automat to tam dá a motor točí kolem 1600...

[upravil dne 17.9.2012 11:09 od P607Olda]

Odesláno
vibrace neposuzuj... nevím na co jsi zvyklý... ale dvojhmotný setrvačník tam není pro srandu a hodně cukání vyhladí.. od 1100-1500 to necuká i když to dáš do kopce, on vyloženě začne zpomalovat,ale s autem to nešvihá

zase debaty o tom jak jezdit správně taky nemají smysl.. akurát jsou tu pak dohady o tom kdo co dělá/nedělá správně ... řešilo se to tu X krát..

já osobně ten motor točím od 1500-2300 otáček...což není moc.. ale spotřeba mi vyhovuje.. průměrně do tempomatu cpu rychlosti abych měl 1700... takže hold jezdím v obci rychleji... dávám 4. rychlost a na tempomatu 62-63.. na 5. min 77-78.. 6 asi 96 ... samozřejmě vše záleží na tom jestli jedu na rovince nebo ne... ty máš 1.6 a já 2.0 takže zase to bude všecko jinač.. navíc motory se liší.. seděl jsem v 407 nedávno..měla 2.0 HDi RHR a tahala uplně jinak, měla uplně jiný chod.. mělo to jinou elekroniku, takže opravdu musíš podle sebe

předtím jsem měl 306ku a ta mi dala okamžitě vědět když jsem ji podtočil,ale na té 407 to hned tak nejde cítit...

62-63 v obci už je celkem dost :myslim:myslim

Odesláno

no radary mi píšou 58-59... a řeknu to asi takto, i když jedu o těch realných 8-9 km/h rychleji, pořád mě auta předjíždějí... takže asi tak.. a pokud dáváš v obci pozor na cestu/chodce tak zároveň nemůžeš upřeně čučet na tachometr a hlídat si rychlost, takže buď tu rychlost překročíš anebo budeš snižovat pozornost a cestu a kontrolovat si rychlost... naopak když si dám tempomat, tak na přístrojovku nečumím vůbec, nohu mám položenou na brzdě a věnuji se 100% cestě před sebou... takže ano, sice porušuji zákon ale necítím se tak že někoho ohrožuji více

Odesláno

Pak nechápu proč nejezdíš o těch 10 víc, protože sazba je stejná jestli budeš mít 58 nebo 68 ... ale to je jedno.

To co píšete o vibracích asi moc nechápu. Předtím jsem měl 406 RHZ, teď 407 RHR, mezi tím jsem jezdil s firemní 607 RHR od nova do cca 80 tis. Všechny se chovají prakticky stejně. Samozřejmě že nevibrují vibracemi do volantu a pod - to už je pak extrém nízkých otáček ale je to cítit a slyšet na rovnoměrnosti chodu. Nejobvyklejší je pro mě mimo město rozsah 1600-1800 pěkně s citem. O obhajování 2500 otáček a pod. se tu už vedly sáhodlouhé spory v sekci 406. Až budou mít ti co to obhajují takovou výdrž setrvačníku jako já tak možná začnu pochybovat, zatím je to obráceně.... I to, v jakých otáčkách řadí automat napovídá ... Pokud auto necícíte tak Vám otáčkoměr nepomůže. Možná slečně s \"mokrým\" řidičákem...

Odesláno

sazba ano,ale 20 km se projeví při tom brždění... a 58 nejezdím abych se cítil jako rebel,ale protože to má na 4. r. st. optimální otáčky.. když jedu na 3. r. st. tak mám v 50 snad 2000 otáček, nemůžu dát tempomat a auto je zbytečně divoké.. prostě mi to vyhovuje ;) ale to už je stejně takový off-topic že to nemá cenu řešit :) každý si jezdí podle sebe... hold někomu odejde dvojhmota dřív někomu později stejně tak i systém(EGR a spol) bude více od sazí

Odesláno

Adame ak nechceš nikoho pri jazde ohrozovať sledovaním tachometra, sústrediť sa len na premávku a neprekročiť rýchlosť zapni si obmedzovač rýchlosti (a ho máš) ;) Výborná vec pre jazdenie v meste.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...