Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se chci podělit o zkušenosti se záměnou COM modulů v 206ce.

Automobil: 206SW rv03 MUX

Původní modul neměl tlačítko pro palubní počítač a tlačítko pro automatické rozsvicení světel (auto nemá palubák ani senzor).

Páčky byli nečekaně z roku 2003 :D

Nové páčky koupené od člena Vítek1 měli navíc obě tlačítka. Rok výroby páček 2005.

Po zapojení konektorů od páček (2 konektory). Jsem otestoval blinkry,světla,mlhovky, stěrače atd.

Vše funkční. Auto šlo nastartovat, DO fungovalo.

Poté jsem zjistil, že mi nejdou zapojit 2 krajní konektory (Hnědý a modrý od patron airbagu). Po dlouhém zkoumání a skoro hodině beznaděje, jsem se rozhodl, že konektory přeletuji (šli do sebe,ale nebyly tam piny...) Nakonec jsem po vyndání přidržovacích plechů, který je v konektoru, zjistil, že jsou piny v obouch konektorech pouze ohnuté (jak se někdo snažil narvat konektor asi...).

Po srovnání a vrácení plechu na původní místo jsem připojil konektory a připojil baterku.

Vše sešrouboval dohromady a páčky fungují na jedničku :)

Takže COM moduly (výše uvedené) jsou zaměnitelné :)

Doufám, že tím někomu pomohu, kdo nemůže také sehnat úplně stejný typ páček :)

Jen upozorním:

S airbagem opatrně... hlavně odpojená baterka a hlavně zkontrolovat ten středovej kroužek na modulu (aby nebyl v krajní pozici a nepřehrhnul se vodič při otáčení volantem).

[upravil dne 10/9/12 20:44 od ChouLu]

• O 9 let později...
Odesláno

Já mohu potvrdit, že číslo COM2000 na modulu, který jsem namontoval z vrakoviště nesouhlasí a auto funguje. Vypínaly se dálková světla a blinkry fungovaly sporadicky. Modul jsem použil se stejnýmy funkcemi na páčkách, ale jiné číslo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...