Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ztráta bezpečnostního ořechu k bezpečnostním šroubům Peugeot?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vrátil jsem se z dovolené na Slovensku,která byla super a už když jsem odjížděl věděl jsem ,že jsem ztratil bezpečnostní ořech na bezpečnostní šrouby Peugeot,naštěstí se nic nestalo a nepíchl jsem....ale budu potřebovat kola vyměnit za zimní tak co s tím?

1.nechat navařit matky a pak povolit(varianta kterou chci volit jako poslední,protože kola budou očouzený a opálený..)

2.speciální ořech na povolování,bud nemají nebo v servisech Barum a Best drive mají sady ,který jsou velký a nejde s tím povolit.

3.varianta najít zde někoho kdo má stejnej ořech a zdy by ho zapůjčíl,samozřejmě bych zaplatil poštu a odměna jasná nebo bych mu nechal moje šrouby když mi jsou k ničemu +dměna

4.Odvrtat

s čím máte zkušenosti a jak to udělat aby se kola co nejmín poškodily.

komentáře typu jak jsem ho mohl ztratit si nechte,vím jsem ocas mohl jsem si ho dát na nějaé místo,ale už se stalo,možná se někdy najde.....

Odesláno

Třeba tenhle Ozzyho postup je fajn:

...řešilo se to tady už stokrát...,bezpečáky vytahuju tak,že nasadím na hlavu bezp. šroubu trubku délky cca 10 cm, pak přivařím trubku vnitřkem k hlavě šroubu elektrodou (ta trubka má výhodu v tom,že disk je nepoškozený,neopálený atd.,prostě mu po vaření nic není), pak jde šroub většinou vytočit blickama--když nejde kleštěma,navařím na trubku kousek pásoviny jako páku a je to, během půlhodiny čtyři šrouby v klidu...

... jak říkám stačí hledat.

Odesláno

Když jsem Koupil 407 tak jsem je nedostal, samo že jsem si o ně zapomněl říct, ale stejně nebyly tak to bylo jedno :D:D

Taky jsem navařoval...

Zkoušel jsem volat do Peugeotu a tam mi řekl, jestli je ten bezp.šroub origo, tak podle vinka mi dokážou zajistit novej ořech, ale cena byla dost, myslím někde kolem 1500-2000Kč, což je za ořech dost :myslim

Odesláno

ok díky zas toho tolik nehledám...:mad:

bojím se že se to od svářečky ohřeje má žár ne???

nebo tenhle tvůj:

Dělal jsem si ho sám. Vzal jsem vhodnej ořech, navařil po obvodu 4 tyčky v místech kde byly na šroubech a bylo hotovo. Jeden zničenej ořech a 30 minut práce...

Odesláno

Určo navařit :) Určo máš někdě v okolí známého co se svářečkou umí (ale opravdu umí). Je to otázka pul hodinky a kolum se nic nestane :)

Odesláno

No nám šly všechny v poho, akorát jeden se urval, ale normálně šel navařit znova a bylo. A to byly šrouby docela zarvaný...Neboj se toho tak, ono to půjde uvidíš ;)

[upravil dne 7/9/12 21:36 od davidekcz]

Odesláno

tak povoleno natoukly jsme nejdřív 15 ořech na šroub a zkusili povolit a všechny 4 šrouby šli,akorat z ořechu se jim nechtělo tak se ukroutila ta čepice,ale ta tam byla je pro vedení klíče,tak to nakonec dobře dopadlo:):)

• O 2 měsíce později...
Odesláno
jo zkusit jeden ,a pak podle něj udělat protikus a máš ořech,autogenem nahřát kus kulatiny a narazit na šroub a je to;)

Žijeme v králikárnách jseme rádi že máme balkon a sklep :D:D:D

• O 2 týdny později...
Odesláno
jsou to tyhle...asi to vidím na tu elektriku s tou trubkou....

Tak se přidám k diskuzi... včera jsem ztratil. Mám ty stejné jako na fotu. Dnes jsme to v pneuservisu zkouseli vyšroubovat a hned u prvního mu zustala hlava šroubu v přípravku. Myslím že tyto by tedy nešli ani navařit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...