Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poldissova 306 sedan Saint Tropez - prodáno


poldiss

Recommended Posts

  • O 3 týdny později...

Tak mám s 306 pekelný zážitek :D 31.7. jsem s kamarády odjel do Chorvatska na Makarskou, cesta tam až na ty příšerný kolony byla v pořádku, auto fungovalo jak mělo. Horší to bylo cestou zpátky, kdy se mi asi po 100 km od apartmánu rozsvítila lehce kontrolka dobíjení, pak kontrolka ABS, pak airbagy. Zastavili jsme na nejbližším odpočívadle a překontroloval jsem všechno a pak jsem já blbec chcípnul motor a už nenastartoval :D běhal jsem po odpočívadle a sháněl kabely, nakonec nám je nějaký němec s obytňákem půjčil, tak se za pomoci kamarádova Fiatu Bravo nastartovalo a jelo se hledat novou baterku. No v Chorvatsku se moc u benzínek baterie nevedou, tak jsme našli asi až u třetí benzínky něco, vyměnilo se to a jelo se dál, na tuhle baterku se dojelo cca někde od Splitu až do slovinské Ptuje, kde se zastavilo na benzínce, že se koupí dálničky, nechal jsem to běžet a koupil jsem známky, jdu zpátky k autu a na půl cesty od benzínky mi auto před očima chcíplo :D tak jsme začli řešit opravu na místě, další baterku se mi kupovat nechtělo. Slovinci jsou ochotný a příjemný asi jako osina v zadku, takže se ztratilo pár hodin času a auto nepojízdné a pořád na místě, tak jsem skočil na benzínku koupit kabely a zkusili jsme nastartovat jak přes baterku, tak přes startér a ani ťuk. Po další asi hodině ničeho jsem skočil na benzínku a koupil další baterku, auto chytlo bez problémů, ale cesta domů byla pořád dost dlouhá, tak jsem koupil pro jistotu druhou :D Ta první vydržela z Ptuje až k Velkému Meziříčí s tím, že jsem celé Slovinsko a Rakousko projel bez světel. Před Vídní jsem pak odpojil jednu žárovku z předního světla a jelo se aspoň na jednu žárovku. Na druhou baterku to dojelo v pohodě domů a ještě je to schopné nastartovat, teď už jen čekám až mi známý přiveze jiný altík a bude se snad už bez problémů jezdit. Díky bohu, že mám ještě toho Favorita :D

 

Nepotřebujete někdo 60Ah 540A baterii?

post-38934-0-05071000-1439726434_thumb.j

post-38934-0-12417600-1439727223_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Bohužel auto celých 10 dní na místě stálo a alternátor odešel pravděpodobně někde při cestě. Nepříjemný, ale hlavně, že jsme dojeli v pořádku. Dovolená i tak byla naprosto skvělá. :) Klimatizace nefungovala a pořád nefunguje, vypadá to, že bitron který jsem sehnal je taky nejspíš nefunkční takže časem budu muset sehnat jiný, pravděpodobně zkusím koupit úplně nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 4 měsíce později...
  • O 1 rok později...

Koukám, skoro dva roky bez aktualizace. No, takže auto furt jezdí celkem v pohodě, i když toho teď tolik nenajedu. Jen jsem si pořídil novou hlavici řadičky a potřeboval bych poradit, jak tu starou dostat ven. Snažil jsem se jí utrhnout ale přijde mi, že bych spíš vytrhnul celej fofrklacek i s táhlama skrz podlahu, než bych sundal hlavici. :D Mám použít víc síly nebo existuje nějakej trik? Ani WDčko zespoda a zakroucení ze strany na stranu moc nepomohlo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...