Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pukanie tycky stabilizatora - moze sa daco stat?


shiro

Recommended Posts

Caute, mam laicku otazku...

ked tocim volantom do hociktorej strany, pocut u mna pukanie v prednej naprave. Myslim ze su to tycky stabilizatora. Pukne to asi tak 2x, ked zacnem otacat volantom od rovna, az po uplne vychylenie kolies. Moze sa daco stat ked to budem ignorovat? Nemoze sa ta tycka zlomit, lebo vraj to puka preto, ze je tam nejaka vola. Co by sa stalo kebyze sa nahodou zlomi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za rady, pozrem to. Ak by to bola pruzina, nepukalo by to nejakym stylom ze ding-dong alebo daco podobne? :-) Lebo toto je take vyslovene ze puk, ako ked clovek tukna nejakym papekom o beton.

Ohladom tych veci co som sa pytal na tie tycky stabilizatora by ste mi vedeli daco povedat?

[Edited on 6/9/12 15:12 by shiro]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

shiro

nech pomocníka točit volantem od rejdu k rejdu (nastartuj motor) a ty se dívej postupně na obě př. pružiny--když budou poskakovat v misce, je to vadným ložiskem horního uložení

tyčky stabilizátoru nepukají--je zbytečné se v souvislosti s uvedeným pukáním jimi zabývat, ale jestli mají vůli v kloubu nebo uchycení, tak je vyměň

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepukaju? lebo som pocul ze ano, kolega mal pri toceni volantom tiez pukanie z jednej strany prednej napravy a v pezot servise vraveli ze vraj tycka stabilizatora. Tak neviem ci mu vraveli blbost, alebo to fakto bolo ono :-)

Este dodam ze je to vacsinou pocut po rozjazde a prvych par zakrutach, ale neviem ci to potom prestane alebo to prehlusi hluk motora a jazdy. Dakedy to pocujem ked sa vytacam na parkovisku alebo v kopci.

Dnes som skusal tocit kolesami (riesil som inu vec a potreboval som vytocit kolesa na max.) no bez motora. A ziadne pukanie. Ak by to bola pruzina, pukalo by to aj tak. Je fuk ci je motor zapnuty, ked ide o pruziny a ich lozisko, nie?

Este to skusim s motorom, len si musim zohnat dakoho na krutenie volantu :-)

Zatial diky za info :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze mam nove info - vacisnou sa pukanie prejavuje pri brzdeni alebo rozjazde. ked sa pohynam a zacnem krutit volantom, tak to niekedy pukne raz, niekedy vobec a niekedy aj 2x. Podobne aj pri brzdeni, ako keby to suviselo so zatazenim alebo odlahcovanim prednej napravy pri brzdeni/rozjazde. Napr. ked stojim v kopci, alebo odbacam z kopca na rovinu tak to spravi skoro vzdy.

napada niekoho co by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...