Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

buchot z PP kola, kontrolováno a měněno asi všechno co jde

Recommended Posts

Odesláno

tak dneska opět povedená akce, konečně se dostalo na výměnu prasklýho péra a komplet horního uložení. K tomu jelikož nešli ven čepy na řízení, tak je uříznout a dát nový ... na brzdiči vzadu ukroutit ovzdušnovák .....

Neštve mi to, že auto má dlouhej krok na pedálu než začne brzdit, ovzdušnovák se vyndá zejtra.

Ale spíš jsem se zděsil dutých ran od pravýho kola. Nejvíc je to znát, když se veme nějakej hrbolek. Napadnul mi pravý silentblok motoru, jelikož jsem měnil to \"V\" s gumama po stranách, jestli jsem ho dost dotáhnul. Nebo ten pod tim jestli neodešel ..... Taky bouchá když přídáváním a ubíráním za jízdy rozhoupu motor.

Jinak před tim se mi zdá, že to bouchalo (nebo snad čvachtalo) taky, ale o hodně mín. Ale zase snad kuláky od Delphi by měli 40k vydržet ..... do pátku stim musim na technickou, možná chybu najdou oni ....

silentbloky v ramenou OK, ty se nehnou

nenapadá vás ještě něco ?

mě napadlo zkusit ještě dotáhnout horní uložení jestli nemlátí v něm, tam bylo myslim 30Nm ....

Odesláno

Nebo uložení stabilizátoru, to byl můj problém, ale nic to nedělalo při přidání plynu, tukání na sebemenší nerovnosti ...

Odesláno

Nieco podobne uz dlho riesim aj ja.Ale po tom dlhom case radsej pustam hlasnejsie radio :D Tiez je uz vymene asi vsetko,co sa da.Ale tiez to u mna nesuvisi s pridanim,ci ubratim plynu.Dute,gumene zvuky na hrbolatej ceste,nie cez jamy,vytlky.

Odesláno

stabilizačky nový 3 tejdny Moog sice železo (levnější) ale ani se nehnou. Mě sebemenší nerovnost nevadí, mě spíš něco s ostřejší hranou normálně propadlej kanal 2-3 cm .... levý kolo to nedělá, jenom pravý. Nejvíc je to slyšet kdy jedu krokem a vyjíždim z vrat a je mezi nima betonovej pruh a je tam rantl něco kolem 2cm, to si to čvachtne až se divim, co chce ven....

to uložení zkusim zejtra ještě, ale to podle mě nebude to by dělal od obou kol ......

nejvíc mi štve díly za pár stovek, horší je ovšem najít co přesně odešlo :D

Odesláno

ještě si pohrávam s myšlenkou ložiska kola či nábojem ....

a nebo špatná montáž uložení, kdy je přetažený či spíš nedotažený ......

Odesláno

nejdřív koukni po tom uložení a hned dej nový,mám s timdle taky zkušenost od minulýho auta,byl jsem z toho na prášky ne a ne najít odkud to jde ,taky se zdálo,že je všechno dobrý

Odesláno

U mě to taky bouchalo při vyjíždění z vrat, schod tak 2 cm ... Až budeš pod autem, chytni stabilizátor mezi pouzdrem a tyčkou, musí být tvrdý, nesmí se hýbat ...

Když jsem je měnil já, byla akce v AK a měl jsem obě ty gumy (měnil jsem raději i druhé pouzdro) za 100 Kč :D

Odesláno

hoši, len sem pridám postreh z vlákna v servisu, dúfám, že to neubde vadit, nechce sa mi to prepisovat

dóóóprdéle, nemožem na to dojít.

Pláto vyhodzené bokem, šecek bordel z kufra bokem, rukú prešmátrané všecky zákouťá vnútra aj kufru, žádné zabudnuté kladívka pod sedánkama, všecko pěkne drží na svojém míste, ale ani bohovi, kopačky do všeckých koles, kopačky do výfuku, kopačky do rezervy, nic, nic, proste NIC !! :grr

Začínám byt paranoidný, ráz sa mi zdá, že to mláti odzadu, potom vychádzám z križovatky, roztáhnem 1, auto poskočí kým radím a BUM (PUK, ŤUK, ŽDUCH, jak chcete) ... alebo jedu, pustím nohu z plynu (auto sa kymácne, zlý silentblok motoru nebo prevodovky) a bum/puk/ťuk/žduch.

Prosím, nech to je nejaká prkotina, nejaká vúla na nejakej tyčke stabilizačnej, alebo fakt tam ešte nájdem nekde nejakú gumenú loptičku která mi tam jezdí nekde.

Za pár týdňú idem na výmenu spojky, ale už vidím, jak sa asi na mňa budú tvárit, ked im povím toto :myslim

V každém prípade, mám KO akceleračný silentblok motora, može to mět súvis ?

Odesláno

sakra několik průměrů tich stabilizátorů co na to koukam :D

Mění se to dobře nebo zase budu vyndavat co se všechno dalo ? .... a neřikej to ani ze srandy :D jestli dobře, už mi to nezabije ... :D

Odesláno

Nejdříve koukni, zda je to pouzdro vyklepané a pokud není stabilizátor tvrdý, vyměnit. Zas tak pohoda to není. Povolí se tam jeden nebo dva šrouby u zadního silenbloku na rameni, sundá se krycí plech a dolování pouzdra ven, to samé zpátky ... není tam nejlepší přístup. Ale zas tak hrozné to není.

Pokud jde o ty průměry, buď koukni do SB nebo vem šupléru a změř ho ...

Odesláno

Taky jsem vyměnil kde co, i ten silentblok u motoru, i uložení stabilizátoru a bouchá to pořád. Úplně stejně jako Vám. Některé díly už mají opět něco najeto, ale ne zase tak moc, aby musely odejít tak brzo. V servisech se na nic nepřišlo. :( Je to celý záhada. Když jedu sám, téměř nic a stačí dva lidi v autě, mírná nerovnost a ozve se to. Když někdo z vás na něco přijde, zkusím to taky. Už mě ten zvuk dokáže přivést k \"nepříčetnosti\" :D

Odesláno

Ja mam tiez podozrenie na nieco okolo stabilizatora,no tycka je nova a stabilizator drzi v gumach pevne.Kontrolovali sme ho na zdvihaku,ale aj na zemi v hale na STK,kde to kontroluju.A na mojom autobuse sa nedaju vymenit jednoducho iba gumy,ale komplet cely stabilizator a cela napravnica dole.Takze preventivne to urcite robit nedam.

Odesláno

takže :D po odvrtání prvního ovzdušnováku (vytáhovák jsem zlomil :D ) jsem hned následující zalomil i na druhý straně :D a začal jsem nadávat na kotouče :D u bubnu jasný nový prase ....

horní uložení jsem povolil našel jsem v APM utahovací moment 45Nm tak jsem nastavil povolil, cvaknul oba dva. Ta tyč stabilizátoru, když se v tom pozdru trošku hejbne tyčí co má cca 70cm, to bude asi v normě bych řek, protože to je páka jak sviň .... zejtra technická snad to tam najdou .....

jinak to bouchání změnilo charakter podle mě .... nebo jsem už tak vyplesklej ....

a dotáhnul jsem ještě to \"V\" s gumama k tomu silentbloku na motor .....

Odesláno

třmen motoru, myslíš to \"V\" s gumama po krajích jak to nazývám já (v AK jsem to ani nenašel) ? :D ten silentblok je přišroubovanej v motoru (podle fotky má dole oplechovaný pozdro) a to by mohlo i možná sedět (vůbec mi nenapadá jak ho dostat ven - jestli kontramatky).

Zejtra uvidim co řeknou soudruzi na STK a co uvidim co se hejbe.

ještě mi napadlo zkusit dotáhnout na tvrdo horní uložení - maximálně rozdrtim ložisko či uložení ... hold by se vyreklamovalo ... todle by byla nejsnažší volba, ale zase ta práce s vyndaváním ....

nevim už uvažuju i o tom, zajet za někym nezávyslím kdo by poslechnul, zahejbal či pošteloval kladivem :D .... ďábelský francouz ... :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...