Kysliik Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Zdravím všechny příznivce tohoto překrásného vozítka. Chtěl bych od vás poradit při výběru. Po přečtení snad všeho co bylo na českém internetu napsáno o 406 coupe ve všech motorizacích jsem dospěl k názoru že by mi nejvíc vyhovovala motorizace 2.2i. Potřeboval bych od vás slyšet názory na následující 2 odkazy. ( měli být 3 ale jednoho už mi prodali) :-( http://suchen.mobile.de/auto-inserat/peugeot-406-2-2i-16v-cat-coupe-plus-limena-pd/160618227.html http://suchen.mobile.de/auto-inserat/peugeot-406-coupe-2-2-16v-klima-leder-scheckheft-kiel-kronshagen/164582838.html Zatím nejsem stále pevně rozhodnut pro 2.2i v úvahu by připadal ještě 2.2hdi nebo 3.0 v6. Poslední variantu bych ale volil pouze v případě následné přestavby na plyn. Hlavně by mně zajímala cena přestavby tohoto motoru.Co jsem zatím našel na netu za nabídky to by se mi asi vzhledem k mým omezeným finančním možnostem cca 80 000 čistě za auto nevyplatilo. Zajíma mně nejnižší možná cena ale samozřejmně při zachování rozumné kvality. Vzhledem k tomu že sem se o auta nikdy vůbec nezajímal a tohle bude moje první auto rad bych se dozvědel cokoli co by mi mohlo pomoci při výberu. Momentálně jezdím s peugeot 106 34 kw rv. 1994. Ta nejslabší verze co se vyráběla :-) takže at koupím cokoli, hůř na tom byt nemůžu. Nejdřív sem koukal po 306 nebo 406 sedan ale kdyz sem tak projížděl inzeráty a zjistil v jakých cenových hladinách se pohybují. Tím myslím že sem čekal že budou o dost dražší, sem člověk co se o auta nikdy nezajimal a inzeráty s auty sem vydel poprví asi před měsícem :-) A to je mi 27 a řidičák mam tak rok. No a jak sem tak projíždel peugeoty narazil sem na skvost jménem 406 coupe. Už v tu chvíly sem věděl že to musí být moje. Ten design je prostě úžasnej. No a kdyz jsem se potom dohledal jízdní vlastnosti atd. mněl jsem jasno. Takže abych to shrnul. Co říkáte na ty 2 odkazy? Na kolik by mne přišla přestavba na plyn u 3.0 v6. Čím nižší tím lepší. :-) A ještě u 2.2 hdi bych vzhkedem k né moc oslnivému výkonu plánoval chiptunung. Jen nevím jak moc to nesvědčí motoru a kolik by mi to reálně přineslo výkonu navíc. To samé platí pro 2.2 i i když tam by to už nebyla taková nutnost. Nemám představu jak to snáší benzínáky a jak naftáky a jak moc by to bylo znát na výkonu. Jinak jako automobilismem téměř nepolíbený uvítám jakékoli rady a připomínky k výběru. Děkuji za váš čas a těším se až mi ten skvost bude stát doma. No a ten kdo dočetl až sem má mou gratulaci. Chtělo to pevné nervy co? :-) Citovat
Dave_k Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Obě vypadají pěkně. Mě by se víc zamlovalo to druhý. Jezdíš se 106 a 2,2Hdi se Ti zdá slabé? S tímhle přístupem bych Ti coupé moc nedoporučoval, jelikož to do roka omotáš někde o strom a to by byla škoda auta. Chiptuning jsou podle mne vyhozený prachy a dost se skracuje životnost motoru a zvyšuje poruchovost. Citovat
222johny222 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 já mám coupečko 2.0-97 KW a jsem spokojenej.Dokáže to mazat taky přes 200 km/h a ještě když jsem si to předělal do plynu,tak není co řešit. Cena LPG do mého auta vyšla na 25500,- do toho 3.0 V6 si myslím,že to bude přes 30000,- jen to fikne. Co tě k tomu vede,že chceš takový velký obsah? Jenom představa např. rozvody, na 2.0 kolem 3000 kč a na 3.0 V6 už to je cca kolem 10000,- . Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 nic v zlom ale skocit z 34kw na 100kw a vyssie po rocnom vodicaku nebude asi to najlepsie toto co mas doteraz je bicykel proti tomu co chces kupit,podla mna ti bude uplne stacit 2.0 ked pozeram na tvoj rozpocet ako spomina johny ,a proti tej 106 je to raketa [Edited on 25/8/12 10:23 by krtek 2] Citovat
rootsky Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Já si to myslím taky, vzal bych 206 1,616V to je z mého pohledu hodně dobrý základ na kterém se dá stavět... Nehledě na to že jakékoli coupe je tunel na peníze a proto stojí málo a servis je hodně šizen... Citovat
Kysliik Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Kua jsem překvapenej rychlostí. Koukám že to tu docela žije takle v sobotu odpoledne. Dave_k: Jen se neboj. Jezdím sice se 106 34kw ale už mi neni 20 takže s tim nebudu blbnout. Nemám sice strach ale respekt velkej takže budu jezdit s rozumem. Jen si to moje první auto chci užít a k tomu výkon patří. Akorát si mně zklamal s tím lpg. To je to fakt tak strašný? Někdo říká v poho někdo ne. Nevím co si mám myslet. 222johny222: No k tomu obsahu mně vede takovej jednoduchej výpočet. Vzal sem si váhu a výkon 106 a 406 coupe a spočítal kolik by ta 406 musel mít kw aby jela stejně jak ta 106. Ted už nevim kolik to přesně bylo ale cca 50-60kw no a kdyz vim jak ta 106 jede nebo spiš nejede tak mi těch 97 kw u 2.2 hdi nepřijde zas tak moc. Jinak toho 2 litra sem zavrhl kvůli žravosti. Ten 2.2i aspon co sem se dočetl by mněl žrát možná i mín a má o 20kw víc. Jinak ta cena za lpg zhruba odpovídá tomu co sem našel na netu takže si myslim že u takle starého auta s takovym nájezdem na které já finančně dosáhnu se nevyplatí. No nic. Bral sem to spíš jen jako poslední možnost. krtek 2: No s tim že oproti tomuhle to bude raketa to je právě cíl :-) Ale neboj mam sice řidičák rok ale jinak sem zvyklej řídit všechno možný v práci. Sou to sice mašiny ne na rychlost ale řeknu ti že tak jak se naučíš na milimetry odhadovat kam se vejdes a kam ne třeba na unc to je k nezaplacení. Jinak v prácí samozřejmně jezdim furt a to s: Renault kangoo, master, trafic. JInak ještě jezdim s demprem na 6 tun. to je veeelky vozitko a pali to 40 kmh. uprostřed zlomený na kloubu. A to je funn s tim jezdit. Ale to jen tak pro zajimavost. Mašin se nebojim at sou silný nebo rychlí. rootsky: jen 406 coupe. Prostě láska na první pohled. Mohl sem ted mít Forda pumu za 25 000 kterej by se dal prodat v poho za 40 000 vzhledem k jeho stavu. Ale odmítl sem protože bože to je hnusný auto. Jinak každá sranda něco stojí s tím se počítá. Tohle má být auto pro zábavu. Příteklyne si bude příští měsíc kupovat roomstra takže praktický vozítko netřeba. Jen vozítko pro potěchu oka a všech ostatních smyslů :-) a to je 406 coupe Jinak pro všechny ten 3.0 v6 sem původně nechtěl ale když si projedete všechny možný diskuze na netu a tady na foru tak zjistíte že absolutní většina lidí láme ty nerozhodný do 3.0 v6 že ten motor tam prostě patří. Asi mně to taky trochu zlomilo. No a pak kdyz si člověk pustí na youtube zvuk toho 3.0 v6 a jeho akceleraci. No řeknete sami. Kdo by o něm aspon trochu neuvažoval. Jinak děkuju za odpovědi a jestli můžete koukněte ještě na ty odkazy. Zajima mně. :Neni to moc levný? Nebo moc předražený? a co fotky? Vždy mně překvapilo že tady na foru někdo poznal že je tam něco jinak než má a já tam viděl velky prd. Třeba jestli odpovídá palubovka udávanému roku výroby atd. tak nevim asi to bude to 2.2i. Šel bych klidně do toho hdi z ekonomických důvodů ale bojim se že při tomhle stáří diselu a najetejch km se mi co nevidět rozsype turbo, vstřiky, pumpa atd. Nerad bych do toho strkal dalsích 50 000 hned po koupy aby to vůbec jezdilo. Rozvody atd. jsou samozřejmostí s tím počítám. Co myslíte mám se bát takle strýho 2.2 hdi ?? Přeci jenom sou dražší než benzínáky takže bych s mým rozpočtem mohl sáhnout jen po těch s veelkym najezdem. A toho se bojim. Mám se bát ?? Fakt nevim. Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 do 2.2 benzinu by som osobne nesiel je ich malo cize aj nejake pouzite diely na ten motor sa budu tazsie zhanat,za benzin bud 2.0 alebo 3.0 ,inak na to ze mas rok vodicak tak v praci ti asi dost doveruju ze ta nechaju jazdit na hocicom [Edited on 25/8/12 12:39 by krtek 2] Citovat
Dave_k Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 3litr zní a jede pěkně, ale najdi si tu diskuzi o tomto motoru a servisu kolem a pak se rozhoduj. Jsou lidi kteří tomu Hdi nevěří kvůli poruchovosti, ale to samé platí i pro 3litr. Jak už bylo psáno těch 2,2i tu moc není (napadá mě Scratch,Blizzard), takže zkušeností a dílů taky moc nebude. Samozřejmě u ojetiny to je vždy kus od kusu jak bylo o něj staráno apod. a to už málokdy pravdu před koupí zjistíš. Většinou až po pár set (tisíc) km. [upravil dne 25/8/12 14:36 od Dave_k] Citovat
rootsky Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Nový roomster je auto do kterého min. 3 roky nedáš ani korunu, ojeté coupe s V6tkou je tak na první štaci 50tisíc a potom vychytat mouchy, nechci říct že je to hodně, pro mě je to tak nějak normální cena u auta stř. třídy (rozvody, zapalování, vyčistit sání, podvozek, brzdy). Je to samo na tobě a když coupe tak 3,0, je to průměrný motor, ale nejsilnější z těch ostatních průměrných, přes deset žerou všechny a do 15l/100 se dá s 3,0 vejít (město, lehká noha). Ono se rozjet s roomstrem z místa a pak zjistit že papírově silnější coupe se 4 válcem táhne od spoda subjektivně \"hůř\", je spíš na palici než k potěšení. Jinak HDičku bych se nevyhýbal, kdo autům rozumí o průměrné V6tce neuvažuje. Tvůj důvod respektuju tohle auto s V6tkou jsem obdivoval od představení, navíc jsem auto rozebral a dávám ho dokupy, takže jsem vyházel spoustu peněz - z pohledu normálního člověka - oknem. Jestli to chceš, kup to, je dost lepších aut, ale takhle dobře nevypadá žádné. PUG je o štěstí, znám EWčka ze kterých lidem létají pera z hlavy, stejně tak V6tky a znám auta, kde se zvedne kastle a je tam vrstva letitého prachu jak se na to nemuselo šáhnout... Doporučuji (jak u každého auta) vzít jedno z těch dražších z dovozu, s ověřenou serviskou. Tohle mi ušetřilo na ostatních autech hromadu peněz (které múžu sypat do coupe co jsem koupil jako vrak v ČR bazaru - debil). JInak jak navrhuješ LPG, tak se to zahřívá po cca 3 km, až potom to jede na plyn. Jen to chce při té ceně přestavby něco najezdit, jinak se to nevrátí a za těch cca 30tis Kč si můžeš koupit pořád pár litrů benzínu, ať bude stát cokoli ... Jinak buď alfu, nebo tohle jako mazla nic jiného nevidím . Puma jedno z nejošklivějších barbie aut co znám a ten motor z motorky to už nezachrání (ono u něj taky nakonec není moc o co stát, jen se mi líbí jak točí a ten zvuk mě vždycky dostane)... [upravil dne 25/8/12 13:32 od rootsky] Citovat
Kysliik Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Tak stále nevím. Dave_k: To jich je fakt tak málo? Co sem tak hledal tak ten motor se dával taky do 607,407,406 sedan a určitě by se jich našlo víc. :-( Jinak kdyby ses rozhodoval znova a dostupnost náhradních dílů by byla stejná u obou motorů. Bral bys znova 2.0 nebo 2.2i? rootsky: Takže radíš 3.0 v6 pokud je dost penez a jinak teda 2.2 hdi jestli jsem správně pochopil? Jinak netuším co je to pug. :-) Pokud bych ignoroval dostupnost náhradních dílů zdá se mi 2.2i nejlepší v poměru cena/výkon. Mám pravdu? To hdi má přeci jen o 20 kw méně a diesel do tohohle auta mi taky moc nepasuje. Ale zase ta spotřeba. Koukal sem i po coupečkách co už sou překopany na lpg ale výber téměř nulovej. Jinak ten 2.2i kdyby se to zdálo málo dá se chipnout což není zas tak drahá záležitost a co sem četl tak nějakejch 130-135 kw se z nej dá dostat coz už mi nepřijde o tolik mín oproti staršímu 3.0 v6. 147kw rootsky: ok. Dejme tomu že máš na výber akorát 2.2i origoš, 2.2hdi chiplej na těch cca 120kw a 2.0 taky chiplej na cca 120kw Co by si volil kdyz by tě zajímaly hlavně náklady na palivo, servis a náhradní díly ?? Jinak ted najezdim uplny nic. cca 3500 km ročně. Do práce mně vozí od baráku a z práce před barák :-) Paráda ne ? Ale z timhle skvostem to asi bude něco jinýho. Sranda je že já to auto vlastně ani pořádně nepotřebuju a kdybych neobjevil tenhle skvost asi bych to nechal na příští rok ale tohle auto mi neda spat. :-) Vlastně otázka na všechny Dejme tomu že máte na výber akorát 2.2i origoš, 2.2hdi chiplej na těch cca 120kw a 2.0 taky chiplej na cca 120kw. Co by ste volili kdyz by vás zajímaly hlavně náklady na palivo, servis a náhradní díly?? Citovat
Lihous Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Zdravim ..., I 2,2HDi si na limitu v pohode basti 12-14l/100km ale je to disel a na skutecne svezeni je asi lepsi benzin ale ten pokud nebude za plyn bude docela rana pro penezenku. A verim ze nebude problem NEudrzet se a chtit se svest. Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 pri takom rocnom najazde km aky mas je skoda brat diesel skoda penazi aj auta podla mna a diesel musis peknych par km zahriat na prevadzkovu teplotu u benzinu motor zahrejes takmer po 3-4km a mozes mu slapat na krk je to na tebe ale ja ti doporucujem benzin (nie preto ze nemam diesel;)) [Edited on 25/8/12 15:51 by krtek 2] Citovat
rootsky Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Těžko říci, na provoz je HDi lepší. Ale V6tka je V6tka. Nebudu říkat že bych si nekoupil V6tku, jen nechci to HDičko podcenit. Technicky je to vrchol téhle řady (konec konců PSA na benzíny už věky kašle) a to má taky svoje kouzlo tam se nekoukej na KW, ale na krouťák... 147 kW mají Citroëny, tady je 140 a 152kW...Chipovet tak možná HDi a to u odborníků, ono to celé dobře zní, ale na benzínu výsledek 0 a u HDi to chce profíka - toho tady seženeš... Po 3 km se zahřívá voda, než se prohřeje celá sestava trvá déle. Oba motory za studena dostávají čoud, to se nedá nic dělat a těžko říci jestli je to horší pro benzín, nebo HDičko, základ je to za studena nehonit, ale to u každého auta... Jak se ptáš: Jestli benzín tak V6tku a hodně zvážit HDičko. Pokud je ale rozdíl ceny tak velký, tak samo auto co v nejlepším stavu, s co nejlepším rokem výroby, nájezdem a známou servisní hystorií. Tohle nejsou rodiná popojíždědla a už vůbec na auta německých důchodců. Auta s této kategorie většinou dostávají kouř... Citovat
Dave_k Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Jestli to máš na ježdění do práce a z práce tak si nech tu 106, ale jestli chceš mermomocí kupé tak na tohle ježdění a při nájezdu 3500-6000km ročně benzín určitě a podle mýho by Ti stačil bohatě i 2litr bez chipu. Já osobně bych ani chiplý auto nechtěl, jelikož ten motor může být kousek před smrtí a když člověk slyší co s tím některý firmy dokážou udělat..... :blicismajlik:blicismajlik Kupé není na žádný velký závodění ani stavěný. Pokud si chceš užít výkon za pár kč tak si kup 306 S16 nebo 106 S16. Já si kupé koupil, protože je to fakt nádherný auto a motor vybral víceméně z ekonomickýho hlediska. 2.2Hdi byly v tý době dooost drahý. Jezdím víceméně předpisově a auto dobře slouží při pravidelným servisu. Citovat
stajgrpavel Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 tak take pridam par slov. me prvni auto byl seat ibiza s 44 konikama ... a ted mam me druhe auto ( vysnene) peugeot 406 Td s 90 konikama ... a skok to byl pro me ohromnej. za auto jsem dal 28 tisic a nacpal do nej asi 8000kc i s rozvody a par blbovinkama ... za minuli rok jsem najezdil 40tis km... letos zatim 25 tisic .... a auto jezdi suprove ... jen pro jistotu menim olej po 10ti az 15ti tis. km ... a jak jsem cuchnul k nafte tak uz benzin nechci ;-) kupe je krasne ( nadherne) auto ale s rodinou je lepsi sedan... a pokud jak pises je na tebe 100 koniku malo tak se stav a ja te svezu nebo te necham projet :-P Citovat
rootsky Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Dave_k: JJ je to nádherné auto a tak je z tohoto pohledu jedno jaký je tam motor... Pro smé doporučování silnějších motorizací nechci nijak hanět ty slabší. Citovat
krtek 2 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 mam pocit ze ti ide hlavne o vykon tak to si kup rovno bmw 328 a budes lietat a palit gumy to bude pre teba Citovat
John Odesláno 26. srpen 2012 Odesláno 26. srpen 2012 Osobně mám 3.0 V6 v coupé a jsem s tím nadmíru spokojený.... už jsem s ním najezdil pres 40tis km a bez jedinýho většího problému a pokud člověk chce něco co alespoň trošku jede v coupé tak je to jediná volba a nebo pořídit HDI a načipovat to jinak u PSA nic nenajdeš...a musel by jsi hledat u konkurence... Jinak přeju hodně zdaru při shánění solidníhu kusu.A pak se určitě pochlub... Citovat
Ducatista Odesláno 28. srpen 2012 Odesláno 28. srpen 2012 Kysliik : Připojím se do diskuze a jak tu nakousl rootsky - každej se dívá jen na kW, ale pomíjí krouťák. Dřív jsem lítával na motorce na okruhu a u motorky zjednodušeně řečeno platí: krouťák=zrychlení, výkon=maximálka. Proto dvouválce, který mají o cca 40 koní míň ale vyšší krouták než 4 válec vypálí ze zatáčky rychleji ale výrazně ztrácí na rovinkách, kde se 4válec roztočí a výkonem je převálcuje. U auta to bude obdobné, HDI s velkým krouťákem bych tak nepodceňoval, 2.0 benzín má skoro stejnej výkon jak HDI ale věřím že v zatáčkovité silnici by mu HDI díky masivnímu kroutáku ve středních otáčkách ujelo, na okruhu kde by byly rovinky a využil se výkon 2.0 v nejvyšších otáčkách by na tom benzín byl líp. Takže zvaž, v jakých podmínkách budeš auto provozovat, jak ho budeš vytáčet a \"trápit\" a podle toho se rozhodni. Mě vyhovuje HDI, brumlám si 90 km/h na 1800 ot/min s okamžitou spotřebou cca 4-4,5 a když potřebuju předjet, jen dupnu na plyn a auto vypálí, u 2.0 se bez podřazení nebude nic dít. V tomto ohledu je myslím ideální 3.0, krouták jak HDI ale výkon jako prase, daní za to je spotřeba a drahej servis. Citovat
krtek 2 Odesláno 28. srpen 2012 Odesláno 28. srpen 2012 neviem ako je to u HDI ale skusal som nejake TD aj ine comon raily a nepacil sa mi tam ten turboefekt v nizkych otackach ide jak zdochlina a zrazu zapne turbo a auto vystreli asi to je len vec zvyku ,ale proste trochu mi to vadilo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.