Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik se dá fakturovat za práci kurýra?

Kolik se dá také fakturovat za práci kurýra?  

1. 1. Kolik se dá také fakturovat za práci kurýra?

• 15 000
      4
    • 20 000
      12
    • 25 000
      8
    • 30 000
      8
    • 40 000
      9
    • 50 000
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Beru to generelně: Hranice, kdy se dělník vyplatí/nevyplatí se posouvá.

Je třeba rozdíl mezi výrobní linkou v USA, v Číně, ČR nebo Německu.

V Číně si raději zaměstnají 10 očí než zaplatit pár čidel, v ČR raději už ty čidla, USA zase zaměstná latino-amerikánce a v Německu šoupnou výrobu zase o kus dál na Balkán.

... aneb, kdysi kastli Škodivek svářeli vězni, dnes automaty (přesnost/rychlost/kvalita) ... lakuje se asi na automatické lince pod dozorem \"chlapíků s notebookama\" než ručně, apod.

... dělníci nevymřou (stejně jako instaláteři / zedníci / automechanici a \"automechanici\" apod.)

Cesta dnes je taková, že jak já s oblibou říkám (neberte to prosím urážlivě), \"babo-sety\" se v české kotlině přestávají vyplácet.

(proto taky očekávám ve výhledu 5-10 let mazec)

A tím se oklikou dostávám k Medvědovi - prostě, to co teď dělá je práce, u které je na trhu přetlak.

Odesláno

Prosím pro neznalé o vysvětlení termínu \"babo-set\".

Ještě k tématu. Chápu, že řídit dodávku dnes může kde kdo - ale z mnoha stran slyším, že je problém najít spolehlivého a zodpovědného člověka, který by takovou práci dělal. Jak už jsem psal asi uprostřed vlákna, byl jsem zvyklý v rámci prodeje knih opravdu hodně jezdit (nějakých 8000 km měsíčně) a být třeba 12 hodin za volantem pro mně není problém - problém ale nastává ve výši odměny za tuto práci nabízené (20 tisíc v roce 94 byly úplně jiné peníze než stejná částka dnes). Vím, že jsou firmy, které řidičům pro mně rozumnou sumu platí - bohužel se tam ale dá dostat jen šuškandou přes osobní kontakty, na pracovních portálech takové fakt neinzerují.

Jinak páteční pracovní doba byla vyjímečná - funguje to standardně tak, že 5 ráno sednu do auta :blicismajlik, naložím si na firmě diety a ty rozvážím cca do 9ti. V 8 už ale musím být na vysílačce a brát i klasické závozy od zákazníků - standartně končím v 17 hodin s tím, že se postupně střídáme na večerních pohotovostech (cca 2 večery po sobě ve dvou týdnech) a 1x za dva měsíce máme víkendovou službu, která teď vyšla na mně. Takže v praxi pátek pohotovost, víkendovka a v pondělí zase pohotovost. Blbý je, že si tu člověk nemůže vůbec nic naplánovat - jsou dny, kdy se celej de kopu do *** a naopak jsou dny, kdy všichni lítáme až třeba do 19 hodin.

Vím, že sehnat dnes práci není p*del, ale hledat dál budu muset.

[upravil dne 1/9/2012 18:19 od Medvěd]

Odesláno

\"Babo-set\" znamená např. osazování desky plošných spojů součástkami. V automotive v roce 1995 prima job, protože automatické osazovačky byly nepřesné, musely se po 4 hod. kalibrovat apod.

Dneska osazovačky plošných SMD fungují spolehlivě, neboli \"do re-startu\"

Medvěde, a co ti brání si najít firmu, která ocení, že jsi spolehlivý ?

Odesláno

Vixi - hledám, ale dlouho (pást se nemůžu a Helča mně živit prej nechce :D).

Třeba tahle kurýrka v momentu, kdy jsem naznačil, že končím, přišla s řešením přechodu na firemní pick-up, což je pro mně lepší než zůstat bez groše. Je otázka, jestli to fakt udělali proto, že jsou se mnou spokojeni nebo že by těžko našli jiného vo*a - tuhle otázku mi ale nikdo spolehlivě nezodpoví.

[upravil dne 1/9/2012 18:40 od Medvěd]

Odesláno

Medvěde: Plně chrápu - nicméně v Tvém věku začínat od nuly. Sakra, to jsi si nezaručil něco jako \"technologickou převahu?\" ( to už se dostávám spíše do hladiny SZ - než mě tu p.t. pání moderátoři zamknou) :papa

Odesláno

Myslim ze se shodnem ve smeru vyvoje ale jak ja rikam dobrou fy delaji spokojeni zamestnanci.

K cemu bude snazeni tech v kravate kdyz kolobeh delniku je takova smrst ze se nestaci zaucit natoz delat kvalitne-nemluvim zda se to v prvopocatku da vubec stihnout.

Nasledne reklamace repase a jine \"viceprace\" jsou drazssi nez dobre zauceny prave vzdy a vsude otloukany delnik.

A jak pise Medved sehnat dobreho spolehliveho pracanta je skoro pruser a je jedno zda je to na pozici ridice zednika ci jine profese.

Vse ma sve a vse ma svou cenu.

Dnes uz pomalu EUROPA zjistuje ze vse stehovat do Ciny nebylo to prave orechove a na oplatku nam cina zacina delat \"policajta\"

U nas je problem vseobecne ze vse mame ceny zbozi vetsinou \"zapadni\" ale platy \"vychodni\"

A pokud nemam penize tak nekupuji nejdu za zivnostnikem a ten drive ci pozdeji svuj kram zabali a bude radeji na podpore a tu stat neutahne ale to jsem u nasich pomazanych hlav .... :myslim

Dnes me \"zakaznik\" odrekne cestu cca 650km i pro usetrenych 200Kc a to jeste neni tak zle - bude mnohem hur!!!

Ale omlouvam se ze pisu asi zcela mimo puvodne zamyslene tema.

Odesláno

Proc drsne :)

Je to o nazorech

a konec koncu kazdem z nas-ja se nestydim ze jsem delnik/robot na lince a navic ze stare skoly :D

Proste kazdy jsme nejaky..... :roker

Ale to jedeme mimo tema ;)

Odesláno
Pro:VIX:souhlasim ale bez manualni prace tedy delniku to proste nepujde i za X-let.

ale KDO bude za X let manuálně dělat? do montérek se mladým nechce (znám situaci nejen v mém podniku), na většině dělnických postů v mém okolí jsou fořti od 40-do cca 60 let a mlaďoch žádný :)

Odesláno

Na to, aby se někdo mohl spolehnout na to, že jsi spolehlivý, by tě musel znát. Tzn. shánění místa jen po známých. To je mimochodem kouzlo míst ze známosti - ne dohodit místo neschopnému lemplovi, ale sehnat někoho spolehlivého bez nutnosti přebírat odpad.

Odesláno
Na to, aby se někdo mohl spolehnout na to, že jsi spolehlivý, by tě musel znát. Tzn. shánění místa jen po známých. To je mimochodem kouzlo míst ze známosti - ne dohodit místo neschopnému lemplovi, ale sehnat někoho spolehlivého bez nutnosti přebírat odpad.
takhle je to nejlepší a nejjistější. což sem takto i teď udělal.

jinak Medvěde mě přijde že se neumíš prodat a podcenujes se a oni te prijimaji uz predem jako ten \"odpad\" co nebude tak spolehlivy a za tri mesice te vymeni za jiny , proto ti daj malo . chce to lovit fakt v jinych vodach.

Odesláno
Pro:VIX:souhlasim ale bez manualni prace tedy delniku to proste nepujde i za X-let.

ale KDO bude za X let manuálně dělat? do montérek se mladým nechce (znám situaci nejen v mém podniku), na většině dělnických postů v mém okolí jsou fořti od 40-do cca 60 let a mlaďoch žádný :)

Kluci z Afriky, Bolívie, Somálska, Argentiny ... prostě budeme multi-kulti.

(nebo třeba do 30 let náš sociální systém krachne, protože ho nepodepře ani 2. ani 3. ani 4. ... a ten 8. pilíř už to fakt nezachrání-neunese)

Odesláno

vix

po delší době s tebou souhlasím, taky si myslím, že to budou dělat klucíí z Tramtárie, co maj hodně dětí, jinou barvu pleti, jinou kulturu, věří v jiného Boha..., kurva za co soudruzi,za co :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...