Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik se dá fakturovat za práci kurýra?

Kolik se dá také fakturovat za práci kurýra?  

1. 1. Kolik se dá také fakturovat za práci kurýra?

• 15 000
      4
    • 20 000
      12
    • 25 000
      8
    • 30 000
      8
    • 40 000
      9
    • 50 000
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim no nejvetsi problem ale spis pruser jsou ceny PHM,

dale cas straveny za volantem a pote pripadna oprava.

Dostat se do cca 5-7kc/km to je ranec / mozna pokud by se jezdilo jen z kopce.

Lidi setri kazdy tlaci cenu dolu ale kdyz mu reknu jedes za nabidnute ty a ja se povezu tak si poklepe na celo a pronese SES ZBLAZNIL......

Odesláno

Ceny PHM nejsou největším problémem ani omylem, i z výše uvedeného rozboru jasně vyplývá, že cena PHM je v těch nákladech položkou ne sice zanedbatelnou, ale oproti ostatním věcem dost malou. Spotřeba PHM u toho auta zdaleka netvoří ani polovinu nákladů na samotné auto, natož pak když je třeba vydělat ještě na výplatu a daně. Naopak pokud by se skutečně poctivě započetlo všechno, bude v podstatě jedno, jestli auto žere 5 nebo 10 litrů, na celkové ceně se to projeví naprosto marginálně. Že se ale platí takhle málo je dáno jen tím, že lidi neumějí počítat, mají pocit, že auto jezdí jen za benzín, a pak to dopadá přesně takhle - že dotují firmy, které toho dovedou využít.

Odesláno

Hmm to mi trochu pripomina dobu kdy jsem mel ruzne narazove privydelky po Praze a jezdil jsem vlastnim autem. Nekteri lide proste NEPOCHOPI /nebo nechteji pochopit/ ze auto nejezdi pouze na PHM, ze potrebuje i jine provozni kapaliny, servis, ze se opotrebovava, ze je nutno platit ruceni pripadne havarijko atd ... :grr

Odesláno

Ale oni to pochopi ale az auto poridi a zjisti ze to neni jen natankovat a jezdit.

Nejeden chytrak takto \"dojel\" kdyz jen platil pri jezdeni do prace a po koupi auta zustal \"cumet\" co to obnasi za \"vice\" nakalady aby se jezdilo.

Je jasne pokud to delam po praci tu a tam je me celkem fuk zda jdu do plusu ci jsem alespon na nule protoze tu a tam si natankuju zajdu na nakup zaridim neco pri ceste .....

Ale vydelat 20 jen jezdenim to je moc hodne snazeni.

Ale to se odbocilo od tema.:papa

Odesláno

Obávám se, že Medvěd si to už spočítal - proto se tu taky objevilo tohle vlákno. Každopádně práce u této firmy není pro mně zajímavá, takže jdu hledat dál.

Odesláno

dneska dosáhnout na průměrnou mzdu je dost problém, dcera nastoupila do ,,JZD\" jako dojička, dojíždí 8km autem, nastupuje ve 3.00h do 12.00,odpoledne 15.00-22.00 čistá mzda cca 14 000Kč, benzin ji nikdo neproplatí, soukromníci dnes řeší : chceš-nechceš, berem dalšího, je to blbej čas, ale to je spíš do cirkusu :(

doplnění: 4x raní, 2dny volna, 4x odp., vč. sobot a nedělí

[upravil dne 25/8/12 10:19 od Haryk]

Odesláno

V JZD alebo pri zvieratách sa robí na dve smeny (lepšie povedané jedna smena ale rozdelená ráno a večer). Viem že takto to funguje pri tých pracovníkoch čo kŕmia zvieratá ale podľa príspevku Haryka aj dojičky.

Odesláno

tak to je síla, já furt nadávám na moji práci kurýra ale asi si nemám na co stěžovat, když se zamyslím třeba tvůj případ nebo jak to funguje ve službách PPL, GLS:roll jsem pod firmou, firemní auto, dobrá pracovní doba, dobré peníze a stále se mi to nelíbí:D

Odesláno

Medo vzpomen si,jak jsme se o praci bavili na Kokorine. Ja si sice nemam nac stezovat,prace v soukromem sektoru v administrative je slusne placena,rekneme lehce nadprumerne. Ale za jakou cenu - kancl jako krava,soukromi nula,obcas stres a jine zdravotni komplikace provazejici sedave zamestnani. Holt clovek si dnes nemuze moc vybirat ...

Odesláno

Tak jsem to celý přečetl... a jedním slovem hnus.. než tohle za tyhle peníze tak to už radši kancl... je vidět že stále je lepší když člověk chce jezdít,tak jedině pro větší společnosti.Tyhle \"kurýr\" je fakt z pláči :(

Odesláno
Co do zdravotních komplikací je pořád lepší sedět v kanclu než sedět za volantem.

Jo,to asi jo...

Odesláno
Medo vzpomen si,jak jsme se o praci bavili na Kokorine. Ja si sice nemam nac stezovat,prace v soukromem sektoru v administrative je slusne placena,rekneme lehce nadprumerne. Ale za jakou cenu - kancl jako krava,soukromi nula,obcas stres a jine zdravotni komplikace provazejici sedave zamestnani. Holt clovek si dnes nemuze moc vybirat ...

Ale jo - pamatuju si, jak jsme se na Kokoříně o práci bavili a stojím si za tím, že si sám sebe jako kancelářskýho pracanta neumím představit. Bohužel současný trvalý stav hledání práce, která by mi vyhovovala už leze na palici nejen mně.

Mám-li se trochu rozepsat, měl bych asi začít u mého otce, který měl v životě velké štěstí a dělal takovou práci, u níž ani nebyl schopen rozlišit, zda pracuje nebo se věnuje svému koníčku (tomu pak odpovídalo i jeho pracovní nasazení, které bylo nadstandartní). Otec coby bývalý vrcholový sportovec dlouhou dobu působil na pozici trenéra (dostal se až na post trenéra juniorské reprezentace), po revoluci začal vydávat knihy a to zejména dobrodružné, které od mládí sbíral (díky jeho výchově jsem coby desetiletý kluk četl jednu knihu za druhou a knihy mám rád dodnes).

Já sám se vyučil automechanikem, ale tato práce (výměňář dílů na Aviích a LIAZkách u Dopravního podniku) mně nikdy za srdce nechytla, proto jsem se záhy po vojně s Dopravním podnikem rozloučil a začal lovit v jiných vodách. Po několika krocích špatným směrem jsem zavadil o práci, která mně najednou kopla v podstatě do podobného stavu, který mi předváděl můj táta - tedy práce, která člověka současně i baví. Jak už mnozí starší fóristi vědí, jednalo se o distribuci knih. Tato práce měla pro mně několik +, hlavně ale:

a) byl jsem relativně svobodný = měl jsem přidělený určitý region (konkrétně východní Čechy) a tam jsem musel pravidelně navštěvovat knihkupectví a nabízet jim knihy. Velké minimálně 1x týdně, menší stačily třeba ob týden - jestli jsem to zmáknul za 5 dnů nebo jestli jsem dělal 4 dny od vidím do nevidím a pátý den jsem měl krátký, to majitele nezajímalo - důležitý byl obrat (podle toho byla výplata)

b) práce mně rozumně živila = do roku 1999 jsem byl placen více než nadstandartně, auto (byť dodávka) byla plně k dispozici

c) prodával jsem zboží, které obchodník očekával a potřeboval, firma měla spoustu titulů ve výhradní distribuci a tak knihkupec mohl mít některé knihy buď ode mně nebo vůbec.

V roce 1999 jsem se dohodl s otcem, který začínal mít problémy se zásobami knih na skladě, že založíme společnou firmu, která se bude starat o plnou produkci 3 - 4 nakladatelů, nabízet jejich knihy knihkupcům do komisního prodeje a samozřejmě i účtování komisí. Hlavním smyslem bylo dostat maximum knih ze skladů na pulty a tím umožnit zákazníkům, aby si knihy mohli v případě zájmu koupit. Tuto činnost jsem dělal celou sám a jezdil jsem po celé republice, táta mi vlastně pouze půjčil peníze na první dodávku, přivedl další vydavatele s podobným problémem a byl tolerantnější ve splatnosti faktur + jsem od něj měl královský rabat. Firma skončila po otcově smrti, kdy jsem si uvědomil, že bez tátových knih nemám šanci boj s velkými distribucemi vyhrát a vrátil jsem se do firmy, kde jsem v roce 1999 skončil.

Bohužel došlo ke změně majitele, přesídlení firmy z Prahy do Humpolce a tomu se přizpůsobil i plat. Také firma už nepatřila k leadrům trhu, ale byla spíš horším průměrem - knihkupci od nás brali zboží spíš dík konkrétnímu vztahu s dealerem, než kvůli výrazně vyjímečným titulům ve výhradce (spíš šlo o honění se s ostatními distribucemi, kdo dá na který pult zboží dřív). V prosinci 2005 jsem se doslechl, že u jedné z TOP knižních distribucí se ztratil dealer včetně zboží a auta - nějaký čas se dokonce mluvilo o tom, že ho zřejmě někdo přepadl a oddělal. Nakonec se auto objevilo o vánočních svátcích na dvoře firmy a po dealerovi bylo vyhlášeno pátrání - já byl hned v lednu přijat na jeho místo a v této firmě jsem si až do následujícího ledna (tedy přesně rok) finančně nemohl stěžovat - jinak ale některé činnosti managementu firmy byly pro mně opravdu nepochopitelné. Co jsem ale nerozdejchal bylo suché oznámení majitele firmy, že máme snížit fakturovanou částku za prosinec o 30%, že nám to výhledově doplatí. Zpunktoval jsem tedy ostatní kluky v pražské pobočce a všechny jsem přesvědčil k tomu, že jsme odmítli faktury opravit. Nabídli jsme majiteli, ať nám tedy zaplatí 70% z fakturované částky a zbytek doplatí později, ale částku že opravovat nebudeme - aspoň budeme mít důkaz, že nám dluží. No to konto majitel celou firmu rozpustil a založil distribuci pouze svého nakladatelství (kde papírově není ani podílníkem - vlastní ho nějaký afričan) - asi to nebyl rozumný tah, ale já bych asi i dnes jednal stejně (ta prosincová faktura byla 114 000,- Kč).

Následně jsem z knížek odešel k bývalému členu P-clubu jezdit s náklaďákem (rozvážet pelety ke koncovým zákazníkům). Vydržel jsem tam rok a po té jsme se s ženou dohodli, že už jí to doma s prckem nebaví a že když se vrátí do práce, budeme mít víc peněz než já za řízení - a tak jsem odešel na mateřskou. Když mi mateřská končila, Řebík se mně i ptal, zda se chci vrátit k němu nebo jak to bude - já měl možnost vrátit se ke knihám a Řebíkovu napřaženou ruku jsem odmítl (největší blbost mého života). V knižní distribuci jsem nastoupil jako skladník s tím, že v prosinci půjde do důchodu jeden řidič a já v lednu převezmu jeho místo (pendl mezi skladem a vydavateli, občasné větší závozy mimo Prahu). Tři měsíce jsem tedy skladničil, abych se v půli prosince dozvěděl, že řidič do důchodu nepůjde, že by se prý doma zbláznil (osobně si myslím, že do důchodu šel, ale majitel se rozhodl na jeho místo nikoho nepřijmout).

No a pak to je fakt sešup - dva měsíce rozvoz psího žrádla (vadil mi chaos, který ve firmě panoval), pak dva měsíce dealer firmy vydávající kalendáře a blahopřání (sice dobré pracovní podmínky a ze strany firmy prý se mnou i spokojenost, ale když máš výplatu 20 000,- Kč čistého jako zaměstnanec+ firemní auto a uvědomíš si, že sis za dva měsíce na tu výplatu ani nevydělal, radši jsem to vzdal ve zkušební době sám). Pak návrat k psímu žrádlu s tím, že mi majitel slíbil dodržení určitých podmínek (ptal se mně, proč jsem po těch dvou měsících končil, že on byl s mou prací spokojenej....). Podmínky držel do listopadu - no v březnu jsem ten bordel už fakt nevydržel (přišel třeba s tím, že se mu ztrácí zboží a že, protože je skladníků málo, budeme mít od dubna hmotku i my, řidiči, kteří ve skladu od 11ti nejsme).

Pak jsem zkoušel přes Frantu CV nabízet platební terminály - ale pohořel jsem na tom, že člověk musí bejt vtěrka a umět zboží vnutit - což já neumím.

No a konec je na začátku vlákna - tedy kurýr. Uvažoval jsem i třeba o taxíku (vždyť se tím v Praze živí xxx lidí), ale odradila mě vstupní investice cca 30 000,- Kč a to, že moje auto by bylo v kategorii B - C, tzn. pro některé dispečinky (AAA) nebo lokality (letiště, firmy) nepřijatelné.

Přemýšlím-li, co bych vlastně nejraději - pak by se jednalo opět o dodávky zboží do kamenných obchodů, nejraději knihy (ale ty se prodávají čím dál hůř a dnes jsou na trhu z původních cca 15 velkých distribucí čtyři, které mají nějaký zvuk - tam se ale kluci drží a své místo nepustí) nebo třeba hračky. Zatím ale, ozývám-li se na nabídku práce obchodního zástupce, jedná se převážně o nutiče, který když je dveřmi vyhozen klidně vleze i oknem - a to fakt neumím.

Ještě zbývá ten volant - nevadí mi jezdit ani po Praze, ani dálky, snad jsem i spolehlivej, ale potřebuju mít tu práci i nějak honorovanou. Přeci jen rodiče už mně dávno neživí a prcek se neptá,kde na to nebo to vezmeme. Kdyby Helča neměla takovou práci jako má, tak bych svou situaci viděl v hodně ponurých odstínech.

[upravil dne 25/8/2012 20:44 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...