sonta Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Mám pár dotazů ohledně mé 306tky. Je to obsah 1.1 rv95. Problémy jsou dva. První je.....auto se při normální poklidné jízdě hřeje na 90 ale pokud je trošku větší zátěž vyleze to i na víc...až na 100.....víc to zatím nebylo. Chladící kapaliny je tam dost...nikam se neztrácí a odvzdušněny to taky je. Druhej problém se stává jen občas....kdyžý nastartuju motor se hádá a když přidám plyn dusí se. Stačí zhasnout a za chvilku zkusit nastartovat a jede třeba ok. Kdyz ne stačí znovu chcípnout a nastartovat. Nutno dodat že to udělá třeba jednou za půl roku. A k tomu se asi vztahuje i druhá věc.....motor občas vynechá jako by to chcíplo....probliknou kontrolky ale je to jen mžik a jede to hned normalně.....to udělá třeba jednou za par tisíc km. No doufá že jsem to popsal nějak srozumitelně a že někdo bude vědět co s tím......všem co poradí předem díky.......V sevise jsem byl na diagnostice a všechno v pohodě :-( Filtry jsou taky vyměněné :-( [Editován dne 3/6/05 sonta] [Editován dne 3/6/05 sonta] Citovat
Swallow Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Zkus na nějakou hodinku odpojit baterii, a? se vymaže pamě? v ŘJ.To je asi to neksnažší, třeba to pomůže. Citovat
m2 Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 vyměnil bych vzduchový a palivový filtr. Pokud palivový není tak doplnit třeba máš nějaký bordel v nádrži Možná to nepomuže, ale je to to nejmenší a nejlevnější Citovat
Hadra Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 ale až tu baterku odpojíš, tak potom počítej s tím, že se auto zblázní. Abys nebyl vykulenej jako já. Ale cca za půl hodky jízdy je to v pohodě. Citovat
milda Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Jo jo, jako první věc bych taky měnil palivový filtr. Jednou jsem s tím měl taky problémy u 309 1,1. V servisu měřili tlak benzinu a kde co všechno a bylo to OK. Nakonec ale pokusná výměna palivového filtru měla úspěch. A byli slušní a nepočítali mi tu dobu, co nad tím bádali, jen skutečnou práci. Citovat
Driver Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 Jinak dotaz mimo mísu, jak jezdí 306 s tímhle motorem 1.1? Mě to přijde trochu slabý na tohle auto. Citovat
sonta Odesláno 6. červen 2005 Autor Odesláno 6. červen 2005 Jak jezdí? normálně.......ne vážně jede to jako 307 s 1.4HDI.....není to žádnej rychlík a na to auto je ten motor trošku slabší. Mám 3dv. a většinou jezdím sám a nebo ve dvou. To auto je spíš dělany do města, ale ja s tím byl v chorvatsku a na slovensku a pohoda. Můj styl jízdy je pohoda, takže dálnice jezdím tak 110....trvale udržitelných 130-140 asi neni :-)) Jinak vzhledem k váze auta je i větší spotřeba....normálně popojížděčky těch 7l...delší cesty 6l a minulej rok do chorvatska 5.5l.V zimě něco kolem 8l max.Výhoda toho auta je že ten kufr je velkej a naložíš do něho dost věcí i rozměrných.......asi nebude vyhovovat tohle auto všem ale svoje zájemce si najde....:-)) Citovat
z3rg Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 k ty teplote ... 100C je normal, taky vetsinu jizdy mam teplotu na 90 a v kolone vyleze na 100 a zapne se sahara, takze bych si s tim nelamal hlavu mimo misu: me prijde 1.8 slaba Citovat
Guest Ludweek Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Napsán autorem z3rg mimo misu: me prijde 1.8 slaba JOJO :D Citovat
Hnipak Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 off-topic - 1.8 16V: od kolika otacek zacina ten motor tahnout? Citovat
Guest Ludweek Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 no nekdy se ani nestacim otocit a uz tahne Citovat
z3rg Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 je to slaby, netahne vubec no ne, tak nejak tech 3800, a rychlostni stupen 5 ani neznam, nevim proc to tam vubec davaj, ale vim proc tam nedavaj palubni pocitac, ten by ekonomicky cisla ani nahodou neudaval ... Citovat
Hnipak Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Tak to bych nechtel, jeste ze mam 1.4 No ne, me se to probouzi kolem 2500, a v 3000 je radost s tim jezdit Citovat
Guest Ludweek Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 no petka tam je asi proto aby to porad tolik nepapalo....ale je docela fajn si dovolit ve stotriceti podradit na trojku a predjizdet a kdyz je to vytoceny kolem tech 4000 rpm tak jen staci trochu prislapnout a slusne to \"vystreli\" i pri ty petce zazil jsem seata 1.4 a myslim ze ten netahl nikdy:( slabsi motor uz bych nechtel Citovat
sonta Odesláno 7. červen 2005 Autor Odesláno 7. červen 2005 Jak jsem psal......zalezi co kazdej od auta ocekava a na co je zvyklej......me to jako prostredek dopravy staci........ Citovat
Hnipak Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Je to tak... me vykon chybi akorat kdyz jsem hodne nalozenej, a to je (nastesti)vyjimecne Citovat
Guest minimaxa Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Napsán autorem sonta Mám pár dotazů ohledně mé 306tky. Je to obsah 1.1 rv95. Problémy jsou dva. První je.....auto se při normální poklidné jízdě hřeje na 90 ale pokud je trošku větší zátěž vyleze to i na víc...až na 100.....víc to zatím nebylo. Chladící kapaliny je tam dost...nikam se neztrácí a odvzdušněny to taky je. Druhej problém se stává jen občas....kdyžý nastartuju motor se hádá a když přidám plyn dusí se. Stačí zhasnout a za chvilku zkusit nastartovat a jede třeba ok. Kdyz ne stačí znovu chcípnout a nastartovat. Nutno dodat že to udělá třeba jednou za půl roku. A k tomu se asi vztahuje i druhá věc.....motor občas vynechá jako by to chcíplo....probliknou kontrolky ale je to jen mžik a jede to hned normalně.....to udělá třeba jednou za par tisíc km. No doufá že jsem to popsal nějak srozumitelně a že někdo bude vědět co s tím......všem co poradí předem díky.......V sevise jsem byl na diagnostice a všechno v pohodě :-( Filtry jsou taky vyměněné :-( [Editován dne 3/6/05 sonta] [Editován dne 3/6/05 sonta] Já mám jen malou připomínku. Peugeot 306 s motorem 1,1 se v česku nikdy oficiálně neprodával. Byl vyráběn výlučně pro francouzský trh. Tak bacha na případnou cenu oprav, dílů, dostupnosti atd. Jinak přeju hodně dalších najetých kilometrů. Citovat
sonta Odesláno 15. červen 2005 Autor Odesláno 15. červen 2005 Ja zatím na žádnej problém nenarazil. Podle mě je to 306tka s motorem ze 106tky. Pochybuju že by se tento model nějak výrazně lišil od ostatních peugeotů. S dílama problém zatím nebyl. Vše co jsem potřeboval bylo v pohodě k sehnání :-) Citovat
vector Odesláno 15. červen 2005 Odesláno 15. červen 2005 Napsán autorem sonta Mám pár dotazů ohledně mé 306tky. Je to obsah 1.1 rv95. Problémy jsou dva. První je.....auto se při normální poklidné jízdě hřeje na 90 ale pokud je trošku větší zátěž vyleze to i na víc...až na 100.....víc to zatím nebylo. Chladící kapaliny je tam dost...nikam se neztrácí a odvzdušněny to taky je. Druhej problém se stává jen občas....kdyžý nastartuju motor se hádá a když přidám plyn dusí se. Stačí zhasnout a za chvilku zkusit nastartovat a jede třeba ok. Kdyz ne stačí znovu chcípnout a nastartovat. Nutno dodat že to udělá třeba jednou za půl roku. A k tomu se asi vztahuje i druhá věc.....motor občas vynechá jako by to chcíplo....probliknou kontrolky ale je to jen mžik a jede to hned normalně.....to udělá třeba jednou za par tisíc km. No doufá že jsem to popsal nějak srozumitelně a že někdo bude vědět co s tím......všem co poradí předem díky.......V sevise jsem byl na diagnostice a všechno v pohodě :-( Filtry jsou taky vyměněné :-( [Editován dne 3/6/05 sonta] [Editován dne 3/6/05 sonta] No je to auto do města , tak je potřeba s tím trochu počítat. když sde motor hádá po nastatrování jek kdy, můžou to být rozvody.. ele neviděl a neslyšel sem ho. 90 není nic hrozného, ale můžeš mít slabou bodní pompu, nebo už zarostlý chladič. Příčin může být samozřejmě víc. Já měl třeba na 405 uplně ucpanou hadičku na přepadu. Teplota šla dolu v koloně, když sem držel volnoběh tak 1500. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.