Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

před nějakou dobou mě začal blbnout zámek u řidiče - při odemknutí dálkáčem se auto odemkne ale vzápětí zase zamkne. Když ho dam odemknout znovu, tak se již odemkne, ale zámek u řidiče zůstane zamčený. Naštěstí jde odemknout klíčem. Ze začátku to dělalo občas ale teď se již povede dálkáčem odemknout celé auto jen občas. Vypozoroval jsem, že je větší šance na úspěšné odemknutí po ránu, a nebo když není auto uzamčený dlouho (např. jen když si skáknu do krámu).

Stejný problém nastává občas i při uzamčení auta, jen ne tak často.

Zámek jsem zkoušel promazávat, ale úplně bez efektu. Klíč běhá snadno, jen mě přijde jako když motůrek nemá sílu zámek překlopit (ostatní dveře bez problémů).

Přemýšlím, že zkusím zámek vyměnit, ale známej mě straší, že nejde vyměnit samostatně, ale že by se musela měnit celá sada a to že nevyjde lacině a navíc jsou pak problémy se spárováním zámků s řídící jednotkou. Přijde mě to trochu zaváděcící, tak by mě zajímalo názor někoho, kdo se v tom trochu vyzná.

Budu rád za každou radu a užitečnej názor. Předem díky :)

(cena zámku (motůrku), jestli se dá koupit zvlášť zámek a motůrek, jestli se s tím někdo již setkal a popř. to nejde řešit jinak atd)

Odesláno

Zámek se vyměnit dá- známej straší zbytečně, než to uděláš ověřil bych jeslti není nějaký mechanický problém. Rozeber tapec dveří, vyndej zámek a koukni jak se chová venku.

Odesláno

Tátovi se stávalo něco podobného v zimě u P307 1,6Hdi.

Párkrát zamknul/ odemknul klíčem a pak to začalo zlobit s použitím dálkáče. Auto se po zamčení samo odemklo, nebo naopak.

Nakonec to bylo tím, že po odemčení klíčem se zámek nevrátil do \"středové(výchozí)\" polohy a zamykání pak blblo. Stačilo ho klíčem vrátit zpět a závada zmizela.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak zámek byl venku a vypadá OK.. zkusím sehnat jinej na vrakárně. Jak je to s klíčem? Do jiného asi pasovat nebude ne? Nebo se musí vyměnit vložka z původního? Prosím o radu :)

Kdyby měl někdo možnost zjistit cenu origa dle VIN, budu vděčný:

VF33C9HYB84038785

PS: V případě, že by na to někdo koukal, mohl by mrknout i na cenu ovládacího bloku od stahování oken a ovládání zpětných zrdcátek ve dveřích u řidiče.

Všem děkuji za rady a odpovědi :)

Odesláno

Tak zámek byl venku a vypadá OK.. zkusím sehnat jinej na vrakárně. Jak je to s klíčem? Do jiného asi pasovat nebude ne? Nebo se musí vyměnit vložka z původního? Prosím o radu :)

Kdyby měl někdo možnost zjistit cenu origa dle VIN, budu vděčný:

VF33C9HYB84038785

PS: V případě, že by na to někdo koukal, mohl by mrknout i na cenu ovládacího bloku od stahování oken a ovládání zpětných zrdcátek ve dveřích u řidiče.

Všem děkuji za rady a odpovědi :)

Teď se přiznám, že ti nerozumím, píšeš, že zámek byl venku a pak píšeš jak je to s klíčem? Měl jsi to fakt venku? Resp. co jsi měl tedy venku? Klíč jde do vložky, která je v klice. Zámek jako takový je na ní jen napojený táhlem. Vyndává se to každé zvlášt...

[upravil dne 2/9/12 15:18 od koblih69]

Odesláno

To Gabriel 307: Díky :)

To koblih69:

No zámek byl venku ale ne v mojí přítomnosti. Měl jsem to u známých v servisu - dělali mě vzadu brzdy a když už to tam měli, tak jsem je poprosil jestli na to mrknou.

Já měl dveře rozebrané jen kvůli tomu ovládání oken (které je jen trochu míň citlivé a doufal jsem, že se do toho pujde dostat) ale to jsem si zámek neprohlížel. Takže teď jsem si myslel, jestli ten zámek není v jednom kuse. Že není jsem pak viděl z toho obrázku co poslal Gabriel 307..

[upravil dne 2/9/12 19:57 od Milanor]

Odesláno

Aha tak už to chápu. Každopádně můžeš být v klidu - vložku netřeba měnit. Pokud by chodila špatně tak stačí vyprat důkladně v benzínu a namazat suchým grafitem nebo vhodným jiným mazivem na zámky.

Nejlepší by bylo sundat tapecír, otevřít dveře, zacvaknout zámek aby si \"myslel\" že jsou zavřené a pokusit se navodit ten stav kdy zlobí.

Odesláno

Ještě jeden dotaz ohledně zámku.. Je ten zámek u všech 307ček stejnej nebo ne? Popř. jestli stejnej zámek nemontovali i v nějaké jiné řadě peugeotu popř. citronu.

A jak je to s tím ovládacím blokem od stahování oken a naklápění zpětných zrdcátek?

Jen abych věděl, z jakých aut můžu shánět..

Díky :)

[upravil dne 5/9/12 06:00 od Milanor]

[upravil dne 5/9/12 06:02 od Milanor]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...