Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

docela mě zaujal na koupi Peugeot 407 sedan v motoru 3.0 V6. Chtěl bych se Vás zeptat zda je to podle Vás do tohoto modelu dobrá volba.

Spotřeba mi nevadí. Jde mi hlavně o servisní náklady, zda se tam třeba něco kazí nebo na co si dát pozor.

Jak je to s rozvody, kdy se asi mají měnit a na kolik cca vychází?

Auto by mělo být servisované pouze v Peugeotu, který ho také prodává.

Děkuji za Vaše postřehy

Odesláno

Ahoj, motor je dobrá volba. Co vím, tak je spolehlivý. Víc ti určitě poví Pe.tr. Má ho v C8, rozvody už měnil a má najeto tuším ke 200tis km.

Chce to jen pravidelně měnit olej, typická závada jsou zapalovací cívky. Rozvody v autorizovaném servisu cca 20tis Kč. Rozvodová sada od Gates stojí v Kelly 9,5tis Kč. Takže neautorizovaný to zvládne třeba do 12tis plus minus.

Jinak je to dobrý motor, kultivovaný, hladký, pružný bez výrazné výkonové špičky. A ten zvuk od 4tis mnam :-). Za mě určitě ano :). Vždy máš pod plynem rezervu výkonu, rychle se na to zvyká :)

Pohlídej si at ti funguje správně automatická převodovka. Dá se s tím jezdit v pohodě kolem deseti litrů. Když se na to šlape tak 13.

Odesláno

Ja mam ten isty motor ako Pe.Tr.Rozvody ma stali 500€,lebo sa muselo dvakrat rozoberat.Teraz neviem,ci boli zle nastavene alebo skutocne bol problem so zadnym variatorom.Odvtedy pokoj s motorom.Ako mi aj Pe.Tr potvrdil,tak po starte pocut hydrostely,ale udajne je to pre tieto motory typicke.Nevsimam si to.Jedna zapalovacia cievka mi uz odisla,5 je zatial OK.Mam v plane preventivne vymenit sviecky,no este som sa k tomu nedostal a ten zadny rad valcov je u mna schovany skoro az pod volantom :D,Pe.Tr s vymenou sviecok a cievok problem nemal.Je predsa sikovnejsi ako ja :super A potvrdzujem slova Petrikj,je to kultivovane,silne,napriek vahe nasho busu je to delo.Spotrebu mam takmer taku ako pisu papiere,s klimou a vacsinou mesto 11,8l/100km.Ale minule leto sme boli v Prahe a spotreba 10,4l/100km.U nasich busov je iba problem dostat sa k tomu motoru,ak treba nieco opravit.Kazdy to chce v servise hned vyberat von.:bacha

Odesláno
Ako mi aj Pe.Tr potvrdil,tak po starte pocut hydrostely,ale udajne je to pre tieto motory typicke.Nevsimam si to.

Ty hydroštely slyším při startu také, používám olej 5W40 Total Q. Je to pro ty motory asi typické. Vždy to zarachtá když se motor roztáčí při startu, pak už je klid :). Takže bych to neřešil.

Odesláno

Mne to \"trka\" trocha dlhsie ako iba pri starte.Potom to uz pri jazde stichne,pripadne ked mu na mieste pridam plyn,tak je uz klud.Ja pouzivam,respektive prvy krat som menil v tom olej Total Quartz Future 9000 5W30.Predchadzajuci majitel mi tvrdil,ze tam daval nejaku Seleniu 0W30,no taku som ani nenasiel a manual odporuca 5W30.Ked som videl ten olej pri vypustani,tak predchadzajuci majitel asi vobec olej nemenil pocas celej doby (2,5 roka) co mal to auto.Tak nemohol ani vediet aky olej tam ide.:grr

Odesláno

Me rikaly v servise (i Pe.tr), že je lepší 5W40, je o něco hustší než 5W30 a zůstava v hydroštelech, nevytéká. Za nižších teplot myslím při startovaní, tj pod nulou má stejné vlastnosti jako 5W30, ale ve vyšších je o něco hustší. Interval výměny je u mě 30tis. Ale měnit budu max po 20tis km. Je to lepší a zase to není kdoví jak nákladne :)

Odesláno

rozvody ma stali tusim okolo 350 euro,hydrovahatka pocut na kazdom.motor je spolahlivy.spotrebu to podla mna vysoku nema,medzimesto bezne do 8 l ziaden problem.

olej tusim ze 10w40

Odesláno

S mojou vahou sa na taku spotrebu nedostanes :P .A ten olej teraz neviem,ja som sa drzal pri vymene manualu.Poradim sa s predsedom :roker Ja az tak vela nejazdim,takze u mna je interval vymeny velmi kratky.

Odesláno
Me rikaly v servise (i Pe.tr), že je lepší 5W40, je o něco hustší než 5W30 a zůstava v hydroštelech, nevytéká. Za nižších teplot myslím při startovaní, tj pod nulou má stejné vlastnosti jako 5W30, ale ve vyšších je o něco hustší. Interval výměny je u mě 30tis. Ale měnit budu max po 20tis km. Je to lepší a zase to není kdoví jak nákladne :)

Takze v zime pri -30°C nebudem mat problem so startom?:myslim

Odesláno

Pokud benzín, tak tenhle. Slabší jede hůř a spotřeba je ve finále hodně podobná. Mám 1,8 16V a 12 litrů město žádný problém, s 3,0 to mám za 15 a ty 2 litry při těchto spotřebách neřeším...

Odesláno

Teda Total Quartz 9000 5w40?:myslim Lebo pri 5w30 je Future,pri 5w40 je Energy,ale pozeram,ze tam nema schvalenie pre PSA.Schvalenie PSA ma iba Total Quartz 9000 5w40,bez Energy v nazve.

[upravil dne 19/8/12 09:55 od xpetrix]

Odesláno

Takze v zime pri -30°C nebudem mat problem so startom?:myslim

5W značí startovatelnost v zimě (winter), tu mají oba oleje stejnou. Dle servisky je to bezproblémový start i v -30°C jak píšeš ;)

Odesláno
spotrebu to podla mna vysoku nema,medzimesto bezne do 8 l ziaden problem.

olej tusim ze 10w40

Možná u lehké 406 Coupé se na 8 dostaneš. Ale u mě to se 1700kg není možné. Můj průměr po 4tis km je 9.7l se 70% podílem dálnice. Nejníže jsem se dostal po 1800 km na 9.2l, to byla cesta do Chorvatska, čili jen dálnice. A to mám manuál.

Vita31 má automat, který má nižší účinnost, ale zase další kvalty. Takže průměr bude okolo deseti, aniž by se musel nějak omezovat. Přece si nekupuje V6 kvůli ekojízdě ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...