Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

RT4 bez znamok zivota


tino3

Recommended Posts

Pekny den.

Zda sa ze mame vacsi problem.Segra ma v aute navi RT4 s velkym farebnym displejom a vcera jej za jazdy po dialnici same od seba vyplo radio,zhasol displej a od tejto chvile je cely system nefunkcny.Po vypnuti a zapnuti zapalovania,nastartovani,po pokuse zapnut ho tlacitkom ani inak to nejde.Nesvieti na nom ziadna kontrolka,ani len logo na displeji ze by bolo len zamrznute.Do vcera to fungovalo bez problemov,aj v zime,aj vo velkom teple,proste bez poruchy.

Pozeral som poistku F8,mala by podla navodu byt na radio a dislpej,pozeral som poistku vzadu na radiu pri konektore,ale su v poriadku.

Ma niekto nejaky napad alebo radu kde by este mohol byt problem?Alebo je radio nacisto po smrti?:roll:roll

Vopred vdaka za pomoc

[upravil dne 18/8/12 07:54 od tino3]

[upravil dne 18/8/12 07:59 od tino3]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bateriu som odpojil na dve hodiny.este raz pozrel vsetky poistky aj tu vzadu na radiu.su v poriadku.Radio nejde.Typ je presne dla stitku RT3eV-N3-Q1.Vytiahol s baterku.ide to aj bez rozoberania krytov a je vybita.napatie 0V.Ma bateria vplyv na celu funkcnost radia?Naco tam vlastne sluzi?

[upravil dne 19/8/12 08:48 od tino3]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som skusil drzat pri nastartovanom motore tlac.dark ale nic sa neudialo.Meral som aj privod napatie 12,5Vje na poistke ako aj na svorkach 16 a 12.Myslim ze je chyba v radiu.Len co dalej ,ma s toho uz tento rok porazi,furt nieco.Je niekde fachman,co by to dokazal opravit?Cena noveho je dost vysoka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak by mi tvoj znamy vedel pomoct,dopravu by som nejak vymyslel.Moja segra byva v Zline a ak by si bol ochotny vedela by ti to poslat v baliku postou alebo kurierom.A keby sa mu to podarilo opravit,peniaze za opravu viem poslat na ucet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Páni, pred časom som kúpil Fiat Ulysse a náhodou objavil toto úžasné fórum, začal som si ho prechádzať a teraz sa mi objavil problém. Hľadal som ale nenašiel nič ďalšie, najbližšie k mojim otázkam má táto téma... teda, mám zhruba rovnaký problém ako je tu popisovaný. Rádio RT3eV-N3-Q1, teda navi, hdd... Z ničoho nič mi pred časom prestalo hrať, displej čierny, jediná reakcia je to, že preblikuje tá oranžová diódka pri tlačítku sos... reset cez "DARK" nepomohol, poistky skontrolované, všetko v poriadku... Tak som rádio vybral a dal som ho pozrieť jednému pánovi, ktorý sa venuje elektronike všetkého druhu. Ten nenašiel žiadnu chybu okrem jedinej, údajne je úplne mŕtva tá batéria, ktorá je v rádiu. Skúšal ju dobíjať aj externe ale nepodarilo sa a on sa domnieva, že je problém práve v nej, že kvôli tomu je rádio úplne mŕtve. 

Takže som začal zháňať novú batériu, problém je, že aj keď som hľadal aj zahraničné e-shopy ,oslovoval tie domáce špecializované na akumulátory a batérie, tak nikto netuší, kde sa dá takáto batéria zohnať. Pripájam foto batérie. A mal by som otázky:

1. Nevie niekto, kde sa dá batéria zohnať?

2. Myslíte, že môže byť rádio nefunčné iba kvôli nefunkčnosti tejto batérie? Osobne sa mi to úplne nezdá...

3. Viete mi odporučiť spoľahlivý servis, kde majú skúsenosti a vedia tieto rádiá opravovať?

Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.

DSC_1052.jpg

DSC_0988.jpg

DSC_1054.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem, to mi nenapadlo, že na odskúšanie či je nefunčnosť iba v tom mi stačí akúkoľvek napojiť... myslím, že mám doma dokonca aj tie nabíjateľné 3V články tak niečo skúsim vymyslieť... akurát asi budem musieť otvoriť rádio a dúfať, že aspoň na plošáku alebo kde budú póly označené, lebo batéria ich nemá označené :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...