eduard76 Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Pred asi 1,5 rokom som sa rozhodol kúpiť auto mojej drahej polovičke, po nejakom čase som jej kúpil P304 1,4 Husky. Auto vyzeralo celkom fajn a po skúšobnej jazde som ho kúpil. Bol to dovoz z Rakúska a mal aj servisnú knižku a všetko nasvedčovalo tomu, že bude OK. Tak a začalo trápenie a výmena vecí: - predné tlmiče aj s pružinami + celá zadná náprava z vrakoviska ( auto bolo celé nízko a zad.náprava vybitá - pritom sa vymenili všetky silembloky vzadu, - ložiská vzadu - komplet brzdové trubky - Kotúče + platničky - bubny + obloženie - lanka ručnej brzdy - termostat + čidlo teploty ďalej sa zrepasovala predná náprava - guľové čapy - zvyslé čapy - tyčky stabilizátora - geometria po čase začala hučať prevodovka, takže ďalej - prevodovka z P206 - komplet nová spojka - gufero na kľuku zadné - gufera na prevodovku - výmena manžety na polosy medzi tým oprava kabeláže v prechodke dverí - nový mechanizmus zdvíhania okna aj s motorčekom na vodičových dverách - výmene plynových vzpery na zadnej kapote a znovu problém, auto drží veľký voľnobeh: - výmena krokového motorčeka - výmena čidla podtlaku v saní - výmena čidla polohy škrtiacej klapky - lambda sonda stále problém pretrvával až nakoniec sa rozsvietila kontrolka motora a auto zhaslo a viac nenaštartovalo. Po hľadaní príčiny objednaná: - nová riadiaca jednotka z čiech - nová zapaľovacia cievka - príčina odídenia riadiačky - nové sviečky konečne auto ide a oveľa lepšie ako predtým, lenže: po čase zisťujem že vozidlo žerie olej. - výmena gufier na ventyloch - výmena gugera na kľuke - predné - výmena tesnenia pod hlavou - výmena gufera na vačke - zabrúsenie a nastavenie ventylov - výmena rozvodov, vodnej pumpy a kladky - výmena drážkových remeňov a kladky - výmena zadnej časti výfuku - výmena katalyzátora toto je zatiaľ všetko, konečne je z toho auto aspoň v prevádzky schopnom stave. Všetky diely boli nové okrem nápravy a prevodovky, Plán do budúcna je ešte oprava klimy, po naplnení fungovala asi 3 dni, nejaké optické záležitosti a jazdiť a jazdiť Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Koukam ze auto je skoro cely novy ... No uff teda Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 ... ako z inzerátu - auto bez investície. klobúk dole, okrem steračov máš skoro komplet nové auto:) Tak nech už to drží, bože ... Citovat
MilanF1 Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 wow, to je výčet, tak snad už to bude OK. Ještě doplň foto, kilometrový nájezd (klidně za to období 1,5 roku - pro zajímavost) a moderátoři tvoje vlákno mohou přesunout do sekce Naše káry, kam nejspíše patří. Citovat
Guest StibTo Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Mno hlavne ty opravy uz urcite prevysily cenu auta Citovat
MilanF1 Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 No to asi jo, ale hlavně za pouhých 18 měsíců Hlavně, ať je už všechno OK. Citovat
eduard76 Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 Cenu za diely radšej nerátam, lebo za to by už bolo iné auto, a opravy som si robil sám, takže cenu za opravy je môj voľný čas. Za 1,5 roku sa na aute nabehalo cca 3000km. Už dúfam že to bude jazdiť. Ale aspoň sa zachránila jedna 306 inak by už bola asi na vrakovisku:D Citovat
ferrari Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 No pekne, ak by ma toto malo čakať, to ba šla 306ka pod lis Citovat
NOWA307 Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Obdivujem tvoju trpezlivosť ! Mal so 306 sedan, ale neverím, že by som toľko opráv vôbec prežil. Ten môj chodil roky bez zásahu. Občas prechádzam cez Levice tak, by som ťa mal niekedy pozdraviť a vyjadriť svoj obdiv. Citovat
eduard76 Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 Hoci kedy sa ozvi. Môžeme dať kafe. A keby som vedel čo ma čaká tak sa na to všetko vykašlem. Citovat
ferrari Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 A keby som vedel čo ma čaká tak sa na to všetko vykašlem. To je jasné Citovat
eduard76 Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Teraz zháňam lepidlo na zadný spojler, viete niekto čo by bolo najlepšie? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.