lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 dobrý deň, mám kombik P406 r.v. 2003 2,0 hdi, 66 kw , včera jazda Liptovský Mikuláš Zlín, po prejdení úseku Žilina Púchov mi zasignalizovala kontrolka málo vody v chladiacom systéme (otáčky asi do 3000 rýchlosť 120km/h, ostal som stáť, dolial vodu, asi pol litra a pokračoval ďalej, v Zlíne som dolial znova , kopcovitý terén, pol litra, cestou nazad zase pol litra, od Púchova po Žilinu 3000ot rýchlosť 120 km/h , zase pol litra vody, úsek Žilina Ivachnová benzínka Slovnaft , otáčky motora 2000 rýchlosť 60 - 80 , v kolone, otvorím nádržku , toľko koľko som dolial v Žiline, usek Ivachnová LM , 3000 otáčok , rýchlosť 125 , doma dolievam vodu, no, ešte info, vytlačí ju cez nádržku, a teplotu drží na 90°C , prosím o radu, čo to môže byť, pri jazde na nižších otáčkach mi ju nevytlačí, pri vyšších mi ju vytlačilo, žeby pumpa ??? Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Nejspíš těsnění pod hlavou, ty tlusté hadice k chladiči jsou tvrdé? Citovat
marko306 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Presne tieto príznaky mám po polroku znovu aj ja, verdikt tesnenie pod hlavou. Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Nejspíš těsnění pod hlavou, ty tlusté hadice k chladiči jsou tvrdé? prečo mi to nespravilo, počas jazdy v kolone, kde som nevytáčal motor do veľkých otáčok, a prešiel som asi 70 km a vody tam bolo toľko, koľko som nalial v Žiline? potom som naštartoval, vytočil motor na 3000 otáčok a po diaľnici zhruba 130 km/h a o 15 km doma som dolial pol litra vody. Tie hadice majú tlak, ale aký má byť po správnosti neviem, [upravil dne 11.8.12 09:09 od lacoceco] Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 podívej, je to celkem jednoduché--ta chladící kapalina se nemůže jen tak ztratit, buď někde prostě teče (netěsnost spoje, teče pumpa,prasklá hadice atd.--voda bude pod motorem), nebo se dostává do oleje,kde to poznáš na zabarvení oleje a na jeho množství na měrce (bude přibývat),nebo se dostává do spalovacího prostoru (těsnění pod hlavou) a jako pára vyletí výfukem ven, otáčky motoru s tím nemají nic Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 podívej, je to celkem jednoduché--ta chladící kapalina se nemůže jen tak ztratit, buď někde prostě teče (netěsnost spoje, teče pumpa,prasklá hadice atd.--voda bude pod motorem), nebo se dostává do oleje,kde to poznáš na zabarvení oleje a na jeho množství na měrce (bude přibývat),nebo se dostává do spalovacího prostoru (těsnění pod hlavou) a jako pára vyletí výfukem ven, otáčky motoru s tím nemají nic olej je čistý, menený nedávno, keby voda šla do oleja už by som to videl, mal som niekoľko krát včera mierku oleja von, vodu vytlačí cez dolievaciu nádržku , aj to len pri vyššich otáčkach , keby bolo tesnenie pod hlavou , tak podľa mňa nezajdem 70 km bez úbytku na hladine vody [upravil dne 11.8.12 09:25 od lacoceco] [upravil dne 11.8.12 09:26 od lacoceco] Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Ja by som zacal vymenou vicka... hmmm žeby? Citovat
straki007 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Chjo. Vyssi otacky=vyssi zatez=vyssi teplota=vyssi komprese=? Ja na prdlem tesneni ujel 1500 km Pokud ti netece voda venku skrz nejakou hadici tak tesneni pripadne hlava. Hadice dokazes stlacit rukou?Staci cca 3 mm promacknout [upravil dne 11/8/12 11:33 od straki007] Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Chjo. Vyssi otacky=vyssi zatez=vyssi teplota=vyssi komprese=? Ja na prdlem tesneni ujel 1500 km Pokud ti netece voda venku skrz nejakou hadici tak tesneni pripadne hlava. Hadice dokazes stlacit rukou?Staci cca 3 mm promacknout [upravil dne 11/8/12 11:33 od straki007] ano , stlačím aj viac Citovat
dýzl Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Mno já na 405 jezdil rok s fouklým těsněním.Pokud jsem dal vodu mezi rysky-vyházelo něco ven,pokud jsem to tak nechal (trošku pod spodní hranici a hlídal) tak OK.koukni do expanzky zda jdou bublinky-pkd ano je to jasné(na volnoběh to vidět auž tak nebylo,až při vyšších točkách),těsnění či hlava.Taky by měli být z expanzky cítit splodiny po hoření paliva! Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 no ste ma potešili , vyskúšam , dám znať, a ak nebudú bublinky ? Citovat
marko306 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 A je to kopa ďalších vlákien s touto tematikou, rovnakými príznakmi a rovnakým verdiktom, tesnenie hlavy alebo v horšom prípade hlava. [upravil dne 11/8/12 12:29 od marko306] Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 bol som pri aute, štartol, povrčal, dal do obrátkov, vypadá to na to tesnenie, alebo hlavu valcov, no a máme zase radosť z vozenia Citovat
straki007 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Bublinky ti nmusi jit. Pokud to dela jenom v zatezi tak bublinky ti pujdou jenom v zatezi. Jedine ze nekoho zavres pod kapotu a pojede v zatezi:D:D:D Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Bublinky ti nmusi jit. Pokud to dela jenom v zatezi tak bublinky ti pujdou jenom v zatezi. Jedine ze nekoho zavres pod kapotu a pojede v zatezi:D:D:D pri veľkých otáčkach sa zjavila voda ako mlieč, povolil som na voľnobeh, a tá mlieč sa rozpustila a ostala číra voda, preto vravím , je to buď tesnenie alebo tá hlava Citovat
oddie Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Na to, aby to vyhazovalo vodu, úplně stačí, když je to špatně odvzdušněné a někde je bublina. Takže já bych začal tím. Jinak prasklí hlava či těsnění nemusí být jen do válce či do oleje, ale také ven, a v případě malého úniku se to stihne vypařovat, takže se to blbě hledá. Co do provozu s prasklou hlavou, znám případ maníka, co víc jak rok s BMW 524 s prasklou hlavou tahal auta z Německa, provrtal víčko, aby to netlakovalo, a doléval vodu z kanystru. Šílenost, ale najezdil s tím hodně. Citovat
lacoceco Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Na to, aby to vyhazovalo vodu, úplně stačí, když je to špatně odvzdušněné a někde je bublina. Takže já bych začal tím. Jinak prasklí hlava či těsnění nemusí být jen do válce či do oleje, ale také ven, a v případě malého úniku se to stihne vypařovat, takže se to blbě hledá. Co do provozu s prasklou hlavou, znám případ maníka, co víc jak rok s BMW 524 s prasklou hlavou tahal auta z Německa, provrtal víčko, aby to netlakovalo, a doléval vodu z kanystru. Šílenost, ale najezdil s tím hodně. mám tu ohlas od jedného maníka, a ten tvrdí, že on mal to isté a nakoniec to bola vodná pumpa ..... [upravil dne 11.8.12 16:02 od lacoceco] Citovat
lacoceco Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 tak sa potvrdilo, niečo je tam, buď tesnenie, alebo praskla hlava Citovat
Guest servisman Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 pokud buděš měnit těsnění pod hlavou není problém vyzkoušet hlavu -natlakování Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.