Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dobrý deň, mám kombik P406 r.v. 2003 2,0 hdi, 66 kw , včera jazda Liptovský Mikuláš Zlín, po prejdení úseku Žilina Púchov mi zasignalizovala kontrolka málo vody v chladiacom systéme (otáčky asi do 3000 rýchlosť 120km/h, ostal som stáť, dolial vodu, asi pol litra a pokračoval ďalej, v Zlíne som dolial znova , kopcovitý terén, pol litra, cestou nazad zase pol litra, od Púchova po Žilinu 3000ot rýchlosť 120 km/h , zase pol litra vody, úsek Žilina Ivachnová benzínka Slovnaft , otáčky motora 2000 rýchlosť 60 - 80 , v kolone, otvorím nádržku , toľko koľko som dolial v Žiline, usek Ivachnová LM , 3000 otáčok , rýchlosť 125 , doma dolievam vodu,

no, ešte info, vytlačí ju cez nádržku, a teplotu drží na 90°C , prosím o radu, čo to môže byť, pri jazde na nižších otáčkach mi ju nevytlačí, pri vyšších mi ju vytlačilo, žeby pumpa ???

Odesláno
Nejspíš těsnění pod hlavou, ty tlusté hadice k chladiči jsou tvrdé?

prečo mi to nespravilo, počas jazdy v kolone, kde som nevytáčal motor do veľkých otáčok, a prešiel som asi 70 km a vody tam bolo toľko, koľko som nalial v Žiline? potom som naštartoval, vytočil motor na 3000 otáčok a po diaľnici zhruba 130 km/h a o 15 km doma som dolial pol litra vody. Tie hadice majú tlak, ale aký má byť po správnosti neviem,

[upravil dne 11.8.12 09:09 od lacoceco]

Odesláno

podívej, je to celkem jednoduché--ta chladící kapalina se nemůže jen tak ztratit, buď někde prostě teče (netěsnost spoje, teče pumpa,prasklá hadice atd.--voda bude pod motorem), nebo se dostává do oleje,kde to poznáš na zabarvení oleje a na jeho množství na měrce (bude přibývat),nebo se dostává do spalovacího prostoru (těsnění pod hlavou) a jako pára vyletí výfukem ven, otáčky motoru s tím nemají nic :myslim

Odesláno
podívej, je to celkem jednoduché--ta chladící kapalina se nemůže jen tak ztratit, buď někde prostě teče (netěsnost spoje, teče pumpa,prasklá hadice atd.--voda bude pod motorem), nebo se dostává do oleje,kde to poznáš na zabarvení oleje a na jeho množství na měrce (bude přibývat),nebo se dostává do spalovacího prostoru (těsnění pod hlavou) a jako pára vyletí výfukem ven, otáčky motoru s tím nemají nic :myslim

olej je čistý, menený nedávno, keby voda šla do oleja už by som to videl, mal som niekoľko krát včera mierku oleja von, vodu vytlačí cez dolievaciu nádržku , aj to len pri vyššich otáčkach , keby bolo tesnenie pod hlavou , tak podľa mňa nezajdem 70 km bez úbytku na hladine vody

[upravil dne 11.8.12 09:25 od lacoceco]

[upravil dne 11.8.12 09:26 od lacoceco]

Odesláno

Chjo.

Vyssi otacky=vyssi zatez=vyssi teplota=vyssi komprese=?

Ja na prdlem tesneni ujel 1500 km

Pokud ti netece voda venku skrz nejakou hadici tak tesneni pripadne hlava.

Hadice dokazes stlacit rukou?Staci cca 3 mm promacknout

[upravil dne 11/8/12 11:33 od straki007]

Odesláno
Chjo.

Vyssi otacky=vyssi zatez=vyssi teplota=vyssi komprese=?

Ja na prdlem tesneni ujel 1500 km

Pokud ti netece voda venku skrz nejakou hadici tak tesneni pripadne hlava.

Hadice dokazes stlacit rukou?Staci cca 3 mm promacknout

[upravil dne 11/8/12 11:33 od straki007]

ano , stlačím aj viac

Odesláno

Mno já na 405 jezdil rok s fouklým těsněním.Pokud jsem dal vodu mezi rysky-vyházelo něco ven,pokud jsem to tak nechal (trošku pod spodní hranici a hlídal) tak OK.koukni do expanzky zda jdou bublinky-pkd ano je to jasné(na volnoběh to vidět auž tak nebylo,až při vyšších točkách),těsnění či hlava.Taky by měli být z expanzky cítit splodiny po hoření paliva!

Odesláno

A je to kopa ďalších vlákien s touto tematikou, rovnakými príznakmi a rovnakým verdiktom, tesnenie hlavy alebo v horšom prípade hlava.

[upravil dne 11/8/12 12:29 od marko306]

Odesláno
Bublinky ti nmusi jit.

Pokud to dela jenom v zatezi tak bublinky ti pujdou jenom v zatezi.

Jedine ze nekoho zavres pod kapotu a pojede v zatezi:D:D:D

pri veľkých otáčkach sa zjavila voda ako mlieč, povolil som na voľnobeh, a tá mlieč sa rozpustila a ostala číra voda, preto vravím , je to buď tesnenie alebo tá hlava :myslim

Odesláno

Na to, aby to vyhazovalo vodu, úplně stačí, když je to špatně odvzdušněné a někde je bublina. Takže já bych začal tím. Jinak prasklí hlava či těsnění nemusí být jen do válce či do oleje, ale také ven, a v případě malého úniku se to stihne vypařovat, takže se to blbě hledá.

Co do provozu s prasklou hlavou, znám případ maníka, co víc jak rok s BMW 524 s prasklou hlavou tahal auta z Německa, provrtal víčko, aby to netlakovalo, a doléval vodu z kanystru. Šílenost, ale najezdil s tím hodně.

Odesláno
Na to, aby to vyhazovalo vodu, úplně stačí, když je to špatně odvzdušněné a někde je bublina. Takže já bych začal tím. Jinak prasklí hlava či těsnění nemusí být jen do válce či do oleje, ale také ven, a v případě malého úniku se to stihne vypařovat, takže se to blbě hledá.

Co do provozu s prasklou hlavou, znám případ maníka, co víc jak rok s BMW 524 s prasklou hlavou tahal auta z Německa, provrtal víčko, aby to netlakovalo, a doléval vodu z kanystru. Šílenost, ale najezdil s tím hodně.

mám tu ohlas od jedného maníka, a ten tvrdí, že on mal to isté a nakoniec to bola vodná pumpa ..... :xvul

[upravil dne 11.8.12 16:02 od lacoceco]

Guest servisman
Odesláno

pokud buděš měnit těsnění pod hlavou není problém vyzkoušet hlavu -natlakování

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...