Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ano, Borec to dovezl do Pardubic. Tedko jen sehnat stahovak, a vyměnit rovnou i ložiska :-) jedno stojí v autorozvody,cz asi 6 stovek :-)

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Jj, na old modelu jsou jinak, dole jsou rovný a nahoře klasicky zahnutý :)  Tyhle jsou na nový model. (jinak mám 3ks na old model nový origo doma :D )

Odesláno

No jo , mě čeká je vyměnit, ale když to tak vezmu, a zajedu za Badišákem do Holic, tak mi je vymění. K tobě bych to měl trošku daleko.

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Takhle vypadaj vyměněný štíty na zadních kotoučích .

img-20160411-182547.jpg

img-20160411-182611.jpg

Což znamená, že jsou vyměněný i pakničky na ruční brzdu, včetně pružinek a lanovodů a tim pádem je funkční ruční brzda.

Upraveno uživatelem antik
Odesláno

ja je měl tak v rozkladu, že z nich bylo cca 75 procent. zbytek chyběl, nebo se sypal po zakašlání.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak a mam vyměněny přední tlumiče, pružiny, horní uložení a stabil tyčky. Předek je až na maličkost v luxus stavu, je to znát na jízdě.  :super

zoom-20160521170127986.jpg

• O 3 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak , chci znát váš názor na toto. Chci se pokusit o zprovoznění otáčkoměru na P406 2.1TD, čerpadlo BOSCH, bez ŘJ (ECU) . Zdá se to být tak jednoduché až to snad neni pravda. Jen doufat, že v budikách otáčkoměr má pouze (+) a (-) a (signál) , přestože tam vidim 4 piny.

Zajímal by mne váš názor.

PLán by byl takový: Odškrábnout na tištáku pin na signál a napájet kablik ( přez konektor) přez spájenou elektroniku a dále rovnou do čidla.

V podstatě jde o 6 součástek, Integráč LM 2907 nebo 2917, 2 kondenzátory a dva odpory. Plánek je přímo z datasheetu daného integráče.

Otackomer antik.jpg

received_1145880605426246.jpeg

received_1145883392092634.jpeg

• O 2 týdny později...
Odesláno

no dáváš dohromady hrušky a jabka, ale to už jsem ti tu psal mockrát

ten 2907 ti udělá dle měnící se nasnímané frekvence z hallovy sondy různě velké nepětí, které přivedeš na ocejchovaný voltmetr

Ty motorky v budíkách nejsou voltmetr a za druhý jestli to zapojíš jen podle datasheetu, tak ti to na zdroji klasický sinusoidy makat bude, tj bude se měnit napětí se vzrůstající frekvencí

ale na autě nikoliv, bude ti to lítat jako prase, protože ta hall sonda nedává sinusoidu ani omylem.

Na rovinu jsem ochotný ti odprodat kus mého nápadu jak obejít tu hall sondu, aby ti do 2907 lezla smysluplná "data" a budeš mít lineární výstup napětí. co a kam ho připojíš nebo co s ním uděláš je jen na tobě

já ručičky vzdal a udělal si ledky. Jo a jaká frekvence je při volnoběhu a jaká při "jistých" otáčkách asi taky víš, že?

ps: je sranda vidět, jak funguje vývoj..... Tohle jsem řešil v roce 2008..... co z toho plyne? Kup si modernější auto :D:D:D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...