Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Gabriel 3O7 -Dacia Duster 1.6SCe 4x4 Prestige(nástupce 307 je doma)


Gabriel 307

Recommended Posts

@StibTo Přezouval jsem 26.10.(kdyby si se podíval na datum jak jsou tady fotky,tak bys nepsal kraviny o 1/2 října)  těsně před tím než dorazilo ochlazení, ;)  moc bych to nehrotil. Neřídím se ani články na netu nebo novinách ani zákonem,ale počasím a intuicí.

Teď koukám na meteostanici a venku jsou 4°C v noci kolem 0°. Nemyslím,že bych přezul moc brzo-pokud si to myslíš neberu ti to -je to tvůj názor.

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak minimálně fyzikálními zákony by jsi se řídit mohl ;)   Teď je ale půlka listopadu - to už dle zákona máme mít 14 dní přezuto všichni. Tohle mě fakt baví. Jeden má intuici, druhý asi hlavou hypnotizuje gumy, aby na vodě neulítly (když jsou dělané na sníh a led), paráda. Snad se někde na silnici nepotkáme, mohlo by to dopadnout jako teď na tom Slovensku 🤨

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě bavíš.:potlesk  Fyzikálníma zákonama se řídím(fyziku neochčiješ-to je jasný),rozdíl ani ne týdnu v přezutí a ty tady děláš z toho kovbojku.Přezouvej si kdy chceš a neřeš to.

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:xvul Moc to hrotíte,  já jsem na 306 ani na 407 ještě nenazul letňáky, za těch 6 let jen zimní :D :D To bych se měl asi rovnou zastřelit ne? Světe div se - ještě jsem se nezabil :myslim Nebezpečný to je, když člověk jezdí jak hovádko.. Když má rozum, není na tom nic nebezpečného :) Dál to nebudu rozebírat, nepatří to sem.. 

Jinak chápu že to auto k tomu asi vybízí, ale s mojí mycí a leštící úchylkou by mě asi trefilo to takhle zabahnit :D Vypadá to celkem schopně v terénu - ikdyž jsem možná taky čekal trochu víc.. Na videu to ale taky může trochu klamat :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rikic339 souhlasím. Jezdí to dobře,před námi tam jezdilo BVP a my hned za ním. :D  Jinak je jasný,že jsme se nepouštěli to těžkých trialových sekcí které tam jsou-nikdo si nechce auto ani zničit,ani utopit.Mimo to to byla první taková "oťukávačka" v terénu u všech co dorazili.Nikomu jsem nic neurčoval,kudy má jezdit.Vše bylo o tom na co si troufá-jeden pán na 4x4 dokonce moc nejezdil-jednou to projel a jeho manželka to těžce nesla.

Na příští akci to bude taky o tom kdo chce kam,tam pojede-většinou jsme jezdili společně.Možná budu dělat nějakou trasu,možná změníme místo - chci oslovit Tankodrom zda by to nešlo udělat u nich-je tam trochu jiné podloží - víc kamenité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, StibTo napsal:

Teď je ale půlka listopadu - to už dle zákona máme mít 14 dní přezuto všichni.

Co říká o zimních pneu zákon?
Co se týče samotného zákona, tak ten stanovuje následující: Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud:

Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.
Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.Zákon tedy myslí na případné výkyvy počasí a nutí mít řidiče obuté zimní pneumatiky jen v případě, kdy opravdu nastává „zimní“ počasí, se sněhem a ledem na silnici. Naopak pokud bude i po prvním listopadu hezky s vysokými teplotami, přezouvat nutné není. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@StibTo Jestli srovnáváš nehodu u Nitry s tím, že někdo přezul dříve na zimní, než je zvykem, tak to je silně přehnaný. Sám jsem letos přezul začátkem října a udělal jsem dobře. To, co si můžu dovolit - na stejné trase - se zimníma pneumatikama, bych měl na letních strach. Mluvím o období říjen na zimních gumách.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brutall  To byla samozřejmě silná nadsázka, klídek. Ten obrat "..lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat.." je v tom zákoně taky takovej osemetnej - dneska se už předpovědi počasí nedá mnohdy slepě důvěřovat a pojedu-li třeba v půlce listopadu nějakou delší trasu přes kus republiky musím už prostě počítat s tím, že TAM může být hůře než TADY. Howgh. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem párkrát zažil, že cestou do práce na noční sucho a ráno nadělení.... Dělám 12ky.... Do práce to mám caca 40km.... Předpověď se nepovedla.... Takže přezouvám vo fous dříve, abych zase nebyl ráno vyděšenej a neumřel.... A to jsem na letňákách vyjel v zimě neskutečný věci, než jsem si (kdysi dávno) čuchnul k zimákům....

Upraveno uživatelem Hafity
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, brutall napsal:

Ten Duster s těma plecháčema má dobrý drapáky.

Jo ten byl jediný který měl vhodné gumy. . . jinak všichni buď zimáky nebo celoroční Bridgestone Dueler HP Sport. Jinak je zvažuji koupit taky a mít komplet obutí jak ten modrý s plecháčema.Tři sady kol - letní-zimní-offroad. :D

před 1 hodinou, Pe.Tr napsal:

já a moje celoročky 😂😂😂

Jo chvíli by si jezdil taky.Jeden kluk to pak vzdal na celoročních a bral jsem ho jako spolujezdce.Sám říkal,že je to zcela jiné ježdění i když jsou to jenom zimní(vzorek ale mají lepší než letní,nebo celoroční).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvědavej, jestli se s tou naší služební Dachnou dostanu někdy do terénu.... Zatím samá silnice.... No a s tím služebním Rubiconem jsem se v terénu svezl jen jednou.... Paradoxně jsem si nejvíc zařádil se služebním Kangoo 4x4....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...