Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Odlepené čalounění od stropnice


Butrus

Recommended Posts

Zhruba před měsícem se mi začalo odlepovat čalounění na stropě (P406 sedan, starý model). Nejdřív se mi to odlepilo nad hlavou (obr.1), během pár týdnů (nejspíš tomu pomohlo to horko posledních dnů) se to odlepilo všude a visí mi to v celém autě (obr. 2 a 3).

Co s tím? Řešil jste to někdo?

Vyndat stropnici a zkusit tu látku znovu něčím nalepit nebo stropnici vyhodit a sehnat novou?

Obr. 1

post-31496-14109625517704_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jak pišeš, bud přilepit nebo vyměnit, možná by to šlo přilepit bez vyndání, ale nevim jak to je moc odlepený, i když pišeš že celý, tak asi vyndat. Prodávají se specialní lepidla ve spreji který jsou na toto asi nejlepší, mě tohle samy udělali tapece na dveřích, chystam se na ně pravě tim lepidlem ve spreji.

EDIT: no tak ted vidim dalši dvě fotky, ja bych to vyměnil za jinou, tohle lepit sam doma by asi nedopadlo dobře, ale zkusit to mužeš, stejně musi ven

[upravil dne 9/7/12 13:49 od Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ven půjde určitě. Mám od kamaráda lepidlo ve spreji (něco jako chemoprén), používají ho tady v jedný fabrice, kde se vyrábějí koberce a tapece do aut, tak to zkusim. Když to bude hnusný, začnu shánět jinou stropnici.

V autě se nedá jezdit, sedíš a máš hadr na hlavě, jak je to prověšený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, stropnici jsem z auta sám vyndaval, není to tak hrozné vyndat, jak to vypadá, jen musíš vymontovat osvětlení interieru, sluneční clonky a madla nade dveřmi. Samotné čalounění je přilepeno jakýmsi modrým lepidlem, které lepí stále i po odlepení. Jo a vyndaval jsem to zadními dveřmi jak se zde píše (lepší je to vyndavat ve dvou lidech, aby se moc nepomačkalo.. ale dovnitř jde lépe :D ) Pokuď bys měl zájem, doma tu stropnici mám - dám za odvoz :)

[upravil dne 9/7/12 19:48 od sphire]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar. já to řešil na 600páté a byl to porod. :bojim látku jsem musel sundat celou, pod tím bylo něco jako molitan, ale při dotyku jako by mizel a navíc byl lepkavý. musel jsem to celý odstranit, takže zbyl vlastně jen ten tvrzenej výlisek, žádná tlumící hmota. pak přišel na řadu chemopren. a dvě ruce málo, protože ta látka je poněkud pružná a zdála se být mnohem menší než podklad :D již nikdy více :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem zacal demontáž, vše již odstrojeno a drží to jen na lepidle. Bohužel mě vyhnal déšť a nedostatek času, zítra budu pokračovat. Zkusím to nalepit, když to nepůjde nebo to bude hnusný, tak využiju nabídky od člena sphire a vezmu od něj jinou.

Hlavně to dostat ven, o víkendu jdu kamarádovi na svatbu a budu vozit lidi, tak lepší bez stropnice, než aby měli prověšený hadr na hlavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 let později...

Tak trochu vykopu staré téma :aut  Tchyně mi dnes oznámila, že se jí ve 206 odlepila stropnice. Resp. ta látka z ní. Máte prosím s opravou někdo pozitivní zkušenost? Koukal jsem, že se prodávají lepidla na čalounění ve spreji s teplotní odolností do 80°C to by asi stačit mohlo, ne? Našel jsem jedno video, kde to na 206 opravují a vypadá to, že by se to možná dalo i zvládnout :myslim 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží, jak je tam stropnice udělaná. Někdy bývá látka přímo přilepená na korupus stropnice, to by mělo jít lokálně opravit i tím lepidlem ve spreji (ne moc lepidla, aby se to nepropilo), ale pokud je to látka s molitanem, tak to tímto způsobem nepůjde- ten molitan je ten důvod, proč se to začne odlepovat a pak se strašně drolí, jak s tím začneš hýbat, tak se stropnice většinou odlepí hned dál a pak už to můžeš rovnou strhnout celé.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MJSytic

Zalezi i na vybave/roku atd. Na jedne 206 bude stropnice s molitanem a na druhe je latka primo na korpusu bez molitanu (tvrda stropnice), takovou mam treba ja v 3dv. 

Na konci videa je videt, jak strhava stropnici s molitanem a zacistuje zbytky od molitanu, pak to nastrika lepidlem a da novou latku (na muj vkus tam toho lepidla pere az moc). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já to myslel tak, že na té naší 206 je to stejné, jako na tom videu. I stejně prověšené :nevim Tak to zkusím při nějaké příležitosti vyndat z auta a uvidíme. Naštěstí to na to nejezdí, takže tchyně bude v nejhorším pár měsíců jezdit bez stropnice :roll  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...