Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zresetovanie elektroniky prevodovky 2-tronic - NÁVOD


Cinicman

Recommended Posts

Nakoľko niekedy (hlavne v zimnom období) sa môže stať, že prevodovka pri poruche nechce vyradiť rýchlosť alebo naopak zaradiť dovolil som si spísať malý návod na reset podľa inštrukcií servisákov z Peugeotu (FR).

Zresetovanie elektroniky prevodovky 2-tronic :

1. UPOZORNENIE: PREDTÝM ako odpojíte batériu je potrebné nechať riadiacu jednotku (BSI) a ostatné systémy uspať do tzv. stand-by módu. Inak môže dôjsť k chybám v BSI. Po opätovnom pripojení batérie je tiež potrebné nechať systém inicializovať pred zapnutím akéhokoľvek zariadenia... batériu v tomto kroku NEODPÁJAŤ...

2. Zapnite kľúčik a vyraďte do N. Vypnite zapaľovanie. Otvorte si kapotu, vyjdite z auta a uistite sa, že okná sú zatvorené, všetko je vypnuté (napríklad rádio), že kľúč je vonku zo zapaľovania a zatvorte všetky dvere a kufor (nezamykajte vozidlo). Odklopte zadný stierač (pri resete sa niekedy spustí zadný stierač na niekoľko sekúnd).

3. V motorovom priestore odstráňte dva kryty batérie. POČKAJTE ASPOŇ 60 SEKÚND pred odpojením + konektoru batérie. Nechajte ho odpojený na cca. 10 sekúnd. Znovu ho zapojte. POČKAJTE ASPOŇ 60 SEKÚND po pripojení + konektoru a až potom otvorte vodičove dvere!

4. Po tomto, hop do auta a pozrite sa na displej. Na ukazovateli zaradeného stupňa by malo svietiť znamienko \"-\". Ak tomu tak nie je, zopakujte krok 2 a odpojte batériu dlhšiu dobu ako 10sek.

5. Ak máte na displeji znamienko \"-\", dajte nohu na brzdu (ako pri štartovaní) a zapnite zapaľovanie do polohy ON (nie štart!). Prevodovka by mala chvíľu pohmkávať a klikať a cukať a si po dobu cca. 30 sekúnd - STÁLE DRŽTE NOHU NA BRZDE. Po ukončení tejto záhadnej činnosti by sa na displeji malo zobraziť \"N\" a môžete brzdový pedál uvoľniť. Pokiaľ prevodovka nevydáva žiadne zvuky alebo sa na displeji nezobrazí \"N\" vráťte sa na krok 2.

6. Prevodovka by mala byť zresetovaná do výrobného nastavenia. Budete musieť nastaviť čas, dátum, stanice rádia (prípadne zadať kód) a sklopiť zadný stierač...

Postup je otestovaný na našej 1007me a všetko prebehlo v poriadku. Upozorňujem, že všetko robíte na vlastné triko... :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
  • O 7 let později...

Mám rovnaký problém na Peugeot 5008 r.v. 10/2013 poloautomat 1.6eHDI, nevie vyradiť spiatočku. Auto išlo úplne normálne, zaparkoval som, trochu som sa krútil dopredu, dozadu, aby som parkoval priamo za kopou štrku. Keď som o pár hodín chcel odísť, v prevodovke stále spiatočka, aj keď sa snažila vyradiť, nešlo to. 

Skúsim previesť uvedený postup, či to bude fungovať, uvidím. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...