Vítek1 Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 no tak treba ja jezdim podle predpisu chovam se slusne atd. ale uvazuju o tom bydlim na sidlisti a parkovani je tady na dve veci. zatim jsem teda dostal jednu pokutu za parkovani. a jednu za vjezd do jednosmerky, a to bylo tak ze na rozmlacene silnici se jednoho dne objevila cedule jednosmerka a za zatackou policajti. 4 roky toma jezdim davam pozor na auta lidi co prechazi kde chteji a diry a znacky jsem si tam nikdo nevsimal a policajti meli hody. To si myslim ze je opravdu buzerace. Na druhou stranu se me to samozrejme nelibi a nerad bych aby vsichni zacali litat jak hovada ve meste na dalnicich atd protoze me to ohrozuje! vim ze sposta lidi si mysli ze na dalnici je uplne nejlepsi jet 160km/h ale to je prece blbost uz jen to ze tim totalne narusi plynulost dopravy Hlavni je se nedivat na clanky novinek a mrknout na stranky tech pojistitelu! treba kousek smlouvy rika ze nesmi byt na miste zabaven ridicak Poskytovatel si vyhrazuje právo odmítnout platnost této smlouvy, respektive poskytnutí plnění z ní vyplývající, u přestupků, u kterých dojde změnou legislativy či vyhlášky k zhoršení postavení řidiče. a taky ze to nesmi byt trestny cin docela bych se bal ze to bude trosku boudajelikoz predpisi se meni porad [upravil dne 4/7/12 10:53 od Vítek1] Citovat
Vítek1 Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 ...ten kdo potřebuje řidičák k obživě, aby ted s bodovým systémem jezdil se staženým zadkem.... [upravil dne 4/7/12 10:05 od MilanF1] Že tenhle pocit na silnicích ani trochu nemám, když vidím, jak neskutečně hovadsky se chovají právě ti, kdo ten řidičák potřebují k obživě. Maně jsem si na to vzpomněl dnes ráno, když mě jakýsi dementní dodávkář (klasický syndrom bílé dodávky) musel za každou cenu předjet v hustě zastavěné oblasti mezi baráky, kde jsem jel 50, abychom se následně stejně potkali na semaforech o 3 km dále, takže na mě nenajel ani sekundu. Pokud o řidičák přijdou takto vypatlaná hovada, kterým nedocvakne ani to, že tímto chováním skutečně nic nenaženou, ale jen ohrožují okolí, nebude mě to mrzet ani trochu, a už vůbec pro tato vypatlaná hovada neberu jako omluvu, že živí rodinu - ten, kdo živí rodinu, se v první řadě nechová jako dement. no u nas v Brne jsou nejhorsi postaci Citovat
skuci Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 já auto používám denně, ročně nájezd 35-40tis. km ale jezdím nad limity předpisů. Pravidelně kontroluju stav bodového systému a mám furt 0 tak je to dobrý, až by bylo více, tak bych se začal strachovat... a jak píše Vítek1: je to o tom, že prostě málo lidí si zase přečte drobné písmo ale vidí obrovský nápis... Za 1500Kč/rok za vám budeme platit pokuty ale to že je někde napsáno v případě trestného činu neplníme, v případě zabavení řidičáku neplníme, v případě alkoholu neplníme to je vedlejší... [upravil dne 4/7/12 13:59 od skuci] Citovat
Vvitty Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 a proto u smlouvy ctu nejdrive poznamky pod carou a drobne texty Citovat
Péťa Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Tady k tomu píše idnes: http://zpravy.idnes.cz/pojisteni-proti-pokutam-088-/domaci.aspx?c=A120704_103029_domaci_klm#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 no vida, hezky to už teď polarizuje společnost .. .. Citovat
Edison Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Přenášení odpovědnosti na majitele auta po slovenském vzoru... to mi přijde jako prvotřídní zhovadilost, porušující základní lidská práva. Proč? Protože každý jsme svéprávný člověk. To, že majitel nesvěří vozidlo nezpůsobilé osobě je jasné. Pokud je osoba způsobiílá, za provoz a na silnici i za technický stav odpovídá ona, protože mimo jiné si má vozidlo převzít, zkontrolovat před jízdou stejně, jako každý řidič a v případě technické nezpůsobilosti jízdu odmítnout. To by rovnou mohli zavřít za vraždu mě, kdyby kdokoli mým nožem někde někdo někoho zapíchl, protože to je přeci můj nůž. Takhle to přeci nejde. Osoba způsobilá je taky odpovídajícím způsobem odpovědná. A majitel nemůže, s ohledem na svéprávnost a způsobilost osoby odpovídat za její činy. Sri za OT. Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2012 Odesláno 9. červenec 2012 Ještě jsem zapoměl dodat, že ten slovenský model je pouhou snahou přenést nechopnost vybírat pokuty na odpovědnost majitelů. A to je špatná cesta, cesta presumce viny. Citovat
ivanh Odesláno 9. červenec 2012 Odesláno 9. červenec 2012 Je to jednoduche, ONI urcuju pravidla hry. Komu sa nepaci nemusi hrat. Je to sproste ale musime to vzat na vedomie. Este by som chcel vediet ako si nasi mierotvorcovia poradia so zahranicnyni SPZtkami. Asi aj koli prihlasovaciemu poplatku si prihlasim dalsie auto v CR u rodiny. Citovat
Gibson Odesláno 19. červenec 2012 Odesláno 19. červenec 2012 vim ze sposta lidi si mysli ze na dalnici je uplne nejlepsi jet 160km/h ale to je prece blbost uz jen to ze tim totalne narusi plynulost dopravy Tak jezdit máš zvlášť na dálnici především podle stavu vozovky a podle situace kolem tebe, nicméně 50km/h se tam taky nejezdí Citovat
Gibson Odesláno 19. červenec 2012 Odesláno 19. červenec 2012 a jak píše Vítek1: je to o tom, že prostě málo lidí si zase přečte drobné písmo ale vidí obrovský nápis... Za 1500Kč/rok za vám budeme platit pokuty ale to že je někde napsáno v případě trestného činu neplníme, v případě zabavení řidičáku neplníme, v případě alkoholu neplníme to je vedlejší... :D to je vtip? Snad než něco podepíšu nebo než s něčím budu souhlasit, tak si ten cár papíru přečtu ne? A to není \"někde napsáno miniaturním písmem\", ale VE SMLOUVĚ NAPSÁNO DOCELA ZŘETELNĚ. Kdo podepisuje smlouvy jen podle reklamy je blbec a dobře mu tak, kdo nesouhlasí se smlouvou, může jít o dům dál, ale rozhodně to není pochybení toho dotyčného, kdo smlouvu poskytuje. Ať už se to týká čehokoliv, člověk, co si nepřečte smlouvu nebo obchodní podmínky a souhlasí s nima pouze na základě reklamy je prostě idiot a k tomu se fakt nedá nic říct. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.