Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zastoupeni ve spravnim rizeni www.nechcipokutu.cz

Recommended Posts

Odesláno

Podstoupim vedome a dobrovolne risk, ze budu vypadat jako jouda, jelikoz zdroj je \"pouze\" clanek na Novinky.cz a zeptam se na vas nazor na nasledujici :

www.novinky.cz/domaci/272357-ridici-se-mohou-legalne-pojistit-proti-pokutam-ministerstvo-je-proti.html

[upravil dne 4/7/12 08:45 od Stibto]

Odesláno

Ahoj,

z článku jsem četl jen pár prvních řádků...ale podle mě, kdyby to byla pravda a fungovalo to, tak se takhle pojistí jen nějaký jouda, který nepřemýšlí. Nebo spíš přemýšlí, že bude/může úmyslně porušovat pravidla a sbírat pokuty, které za něj někdo zaplatí ??? Ale co body, moc jich ztratit nejde a za chvíli je bez řidičáku.

A že by ty případné přestupky někdo za mě řešil ?? Šlo by to bez plné moci/zastoupení? A sveříte někomu do rukou takhle svůj \"osud\" ??

Shrnuto podle mého názoru celková blbost:bojim

Odesláno

jaká blbost? Zodpovědný řidič to nepotřebuje. Ale ti - nechci jmenovat, že pane Trpišovský - co jezdí jako prasata, těm se to může hodit a navíc třeba nemají čas někde lítat a vysvětlovat. Doufám, že nic takového nebude legální, jak by to pak na těch silnicích vypadalo...:bojim

Odesláno

No já jsem z toho vyrozuměl, že k žádné pokutě nedojde, taktéž k bodovému ohodnocení, jelikož firma za 1500 kč ročně nenechá žádný Tvůj přestupek dojít k rozhodnutí v zákonné lhůtě. Vše bude napadat takovým způsobem, že bude přestupek promlčen. Ale osobně si myslím, že jezdit tak, abych přestupek nezpůsobil je lepší.

Odesláno

Tos byl ty, s těma pórama ve skle, že jo? :)

Tak jo, tohle bude zajímavé téma, možná teda spíš do Cirkusu, ale uvidíme, jak se vyvine. ;)

Inu za mě: samozřejmě, že by si každý měl nést následky svého jednání, na druhou stranu - v dnešní době, kdy sehnat slušně placenou práci není úplně sranda a kdy prakticky každej druhej živitel rodiny navíc ještě platí hypotéku, se není čemu divit, že nikdo nechce přijít o flek. Čili: nejásám nad službou, ale nepřekvapuje mne, že s ní někdo přišel.

Když zabrousím ještě více do politiky: stát se už dávno nechová korektně vůči těm, co pracují a odvádí prachy do systému, tak nevidím důvod, proč bych mu měl jakkoli pomáhat v jeho snaze mne ještě více oškubat.

Ještě, než se to tu rozjede:

předmětem smlouvy není převzetí závazků, které by vznikly v souvislosti nebo v důsledku požití alkoholické či jiné návykové látky zákazníkem, nebo v důsledku dopravní nehody, nebo spáchání trestného činu

Odesláno
jaká blbost? Zodpovědný řidič to nepotřebuje. Ale ti - nechci jmenovat, že pane Trpišovský - co jezdí jako prasata, těm se to může hodit a navíc třeba nemají čas někde lítat a vysvětlovat. Doufám, že nic takového nebude legální, jak by to pak na těch silnicích vypadalo...:bojim

no blbost .. myšleno že je to vymyšlený nesmysl, vůbec by to němelo být. Jk píšu ve svém příspěvku, jen voda na mlýn těm, co porušují pravidla.

Odesláno
Tos byl ty, s těma pórama ve skle, že jo? :)

Ano, s tímto se přesně počítalo při zakládání vlákna ;) ;)

Nezklamal jsi.

Odesláno

Kurte rekl to je pravda :)

Ano - takze muj nazor (a priznam se,ze me clanek zaujal predevsim jakozto cloveka co se ruznymi drobnostmi typu 2 mirna prekroceni rychlosti) dostal pomerne nedavno az skoro na hranici vybodovani) je takovy a v tom souhlasim s tim, co zde jiz bylo napsano ze je lepsi jezdit tak, aby k prestupku nedoslo.

Na druhou stranu znamy napriklad ted prisel o ridicak z nasledujiciho duvodu : Zivil se/zivi jako obchodak a jelikoz doba je zla a casove plany se musi dodrzovat musel mnohokrat v mistech, kde \"zavazel\" zaparkovat na prechodnou dobu v miste, kde to neni povoleno. Proste udajne neslo jinak. Vzhledem k tomu ze na mnohych mistech zakazy stani/parkovani vnimam spise jako buzeraci (Praha) domnivam se,ze pokud by se prave proti tomuto dalo pojistit, ma to smysl.

Na druhou stranu samozrejme uznavam nutnost nest zodpovednost za sve skutky ;)

Odesláno

prostě to berte tak, že někdo našel díru na trhu a určitě se najde pár lidí, co toho využijí... když si vezmu, kolik bodů a pokut za 6 let co mám papíry byli odečteny z mého bodového a bankovního účtu tak to dává max 1/2 toho, co stojí ta pojistka za tu dobu...

Odesláno

Nechtel bych aby to znelo jako ze o tom uvazuju, snazim se samozrejme hlavne pod vlivem vyse popsaneho jezdit v ramci moznosti co \"nejcisteji\" nicmene proste me jen zajimal nazor :)

A kdyz se to obrati proti me ja se z toho nepo*eru ...

Odesláno

1. není to žádná novinka, podobné pojištění už tu bylo.

2. povede to jen k tomu, že se zase zvýší tlak na zavedení odpovědnosti majitele/provozovatele za vozidlo a budou se utahovat šrouby v oblasti přestupkového řízení. To až se pak někdo bude divit, ať si vzpomene :)

Odesláno

Á skuci mne přivedl na to, co jsem měl napsat na začátek: nemám dosud ani jeden bod. Jenže prostě jako člověk, který ke své práci auto nutně potřebuje, si docela dobře umím představit situaci, kdy je nebudu moci řídit. Prostě bych skončil bez práce. Mám 2 děti, manželku a úvěr na bydlení - čili by to pro mě byl setsakramentský problém. Samozřejmě, že se snažím předpisy dodržovat - všechny, nejen ty dopravní, (ostatně jako držitel zbrojního průkazu ani nemůžu jednat jinak), ale zároveň je mi jasné, že kdyby taková situace nastala, nikdo mi nepomůže.

A že chybu občas udělá každý, o tom snad nemusím ani psát.

Odesláno

oddie : nevedel jsem, ze to uz existuje dele :mad:

Kurt : ano,v takovem pripade je samozrejme daleko dulezitejsi chovat se (nejen na silnici) tak,aby problem nebyl. Pokud by bylo rizeni podminkou pro mou praci jezdil bych jeste daaaaleko lepe,nez jezdim.

Odesláno

Kurte: Souhlas, ten kdo potřebuje řidičák k obživě, aby ted s bodovým systémem jezdil se staženým zadkem. Taky jeden z důvodů, proč táta skončil s autodopravou. Občas to člověk s nákladákem musí střihnout do zákazu, aby se dostal k zákazníkovi. Čekání u marketu na vykládku nelze považovat za pauzu, protože se každých 5 minut popojíždí ... příkladů by bylo více, kdy porušení pravidel není úmyslem. Potom i třeba zvážit to pojištění, hlavně kvůli těm bodům. Když táta skončil, byl se zeptat na stav konta a měl trochu strach, aby mu řidičák rovnou nevzali. \"Jste slušný řidič, neztratil jste žádný bod.\"

Nicméně osobně si myslím, že toto není řešení, proč by měl řidič jezdit beztrestně po silnicích.

[upravil dne 4/7/12 10:05 od MilanF1]

Odesláno
...ten kdo potřebuje řidičák k obživě, aby ted s bodovým systémem jezdil se staženým zadkem....

[upravil dne 4/7/12 10:05 od MilanF1]

Že tenhle pocit na silnicích ani trochu nemám, když vidím, jak neskutečně hovadsky se chovají právě ti, kdo ten řidičák potřebují k obživě.

Maně jsem si na to vzpomněl dnes ráno, když mě jakýsi dementní dodávkář (klasický syndrom bílé dodávky) musel za každou cenu předjet v hustě zastavěné oblasti mezi baráky, kde jsem jel 50, abychom se následně stejně potkali na semaforech o 3 km dále, takže na mě nenajel ani sekundu. Pokud o řidičák přijdou takto vypatlaná hovada, kterým nedocvakne ani to, že tímto chováním skutečně nic nenaženou, ale jen ohrožují okolí, nebude mě to mrzet ani trochu, a už vůbec pro tato vypatlaná hovada neberu jako omluvu, že živí rodinu - ten, kdo živí rodinu, se v první řadě nechová jako dement.

Odesláno

Oddie: o těchto nemluvím, ti nemají tachografy atd, jezdí jako hovada. Šlo mi spíše o ty větší auta, třeba šestituny ... ale samozřejmě s tebou souhlasím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...