Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Uchycení brzdových destiček Bendix

Recommended Posts

Odesláno

Po výměně úplně ojetých kotoučů a desek za nové mi auto brzdí mnohem hůř (ujeto 2000 km)

Můžete mi někdo vysvělit, nebo nejlépe vyfotit správně osazený třmen systému Bendix, který má skoro každá 205ka 309ka ...

Na obrázku jsou pérka, která mě pěkně točí, nevím jak je správně nasadit.

pera.jpg

[Editován dne 12/6/05 mArda]

Odesláno

Zřejmě jsi mezi sebou prohodil levou a pravou stranu. Není to záměnné, jak se zdá, i kdyžto jde nasadit obráceně. V třmenu je totiž výstupak, cca 2 mm, do kterého má zapadnout vybrání ve vnější destičce. Když prohodíš destičky z jedné strany na druhou, vybrání vyjde na opačnou stranu třmenu, a destička nesedí plochou na třmenu - sedí na tom výstupku, a je šikmo. A od pohledu se to moc nepozná, když nevíš, že si na to máš dát pozor... Že to nebrzdí je pochopitelné - veškerý zdvih pedálu se sežere na zkroucení třmenu, a stejně to nedolehne. A když s tím budeš jezdit, ojedou se desky do klínu, a nebudou brzdit ani když je dáš správně.

Takže tohle zkontroluj jako první - desky ven, najdi si ten výstupek, a zkontroluj, jestli má vnější deska v tom místě to vybrání.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Děkuji Oddie za postřeh, desky jsem usadil správně, výstupek jsem neignoroval.

Problém je takový, že kotouče jsou asi 5 mm od kraje destičkou netknuté (5 mm od kraje rez) a auto nebrzdí, dostat kola do smyku není skoro možné.

Nejdříve jsem si myslel, že je něco křivé a tak jsem desky nechal strojně zarovnat a kotouče přesoustružit. Vše velmi precizně, jak se na brzdy sluší. Minimální zlepšení :-(

Podle katalogu LUCAS by přední desky měly mít jen jeden otvor (pro snímač opotřebení) a moje mají dva! Je tedy možné, že bych měl na přední nápravě desky, které jsou určny pro zadní nápravu?!

Je vidět, že by to šlo, viz. překrytí obou desek, zcela v pravo (viz. obrázek z katalogu LUCAS/TWR).

(orig. Peugeot desky pro pření nápravu mají jen jeden otvor, zkoumal jsem vrakoviště).

bendix.png

Odesláno

Řeším podobný problém, po výměně kotoučů a desek jsem taky nezaznamenal nějaký zlepšení a to mi vnitřní destičky seděly na kotoučích tak z 50%. Po kontrole a konzultaci u Vašendů jsme došli k tomu, že destičky asi mají moc měkou směs. Zkus zkontrolovat tohle.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...