Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

za studena píská někde u rozvodu, řemenu


Guest jirkapp

Recommended Posts

Pomoc ,za studena píská jako někde od rozvodu,řemenu nebo někde z té části. Myslel jsem že to je řemenice tak jsem ji vyměnil a ono to je pořád stejné. Nestalo se vám to někomu?

Máte někdo placený přístup na servis box tam je na to nějaká servisní informace. Můžete mijí někdo přetlumočit?

Děkuji. Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Označ si remenicu kriedou od vnútornej časti cez tú gumu až po vonkajšiu časť. Naštartuj, zapni niektoré spotrebiče, a prihoď klímu. Pár krát pridaj plyn, vypni a skontroluj či sa ti rysky nezmenili. V 90% to robí práve remenica, aj keď ju máš novú. Blbý systém. Ja som vydlabal na štyroch miestach gumu z vonkajšej strany cca 2 cm do kríža. Vytvaroval som si 2 cm viazacie drôty na hrozno cca 3mm hrubé, natlačil ich do medzier a zavaril. Nepoznám iné auto kde by bola remenica z dvoch kusov. Keď sa tá guma vyšúcha viac tak ta vonkajšia časť odpadne a pri 3000 otačkach si viem predstaviť tú paseku v motorovom priestore. Pre istotu som nechal remeň voľnejší a paráda. Ináč asi z 10 peugeotov ktoré som počul 8 píska. Najprv len za studena a potom stále častejšie. Každý len uťahuje remeň a potom si odlifruje klímu a altík, teda ložiská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Remeň s tým nič nemá. Ešte raz, ramenica je z dvoch kusov! Medzi vnútornou a vonkajšou je cca 3 mm guma. Celé to je zlisované a tá guma povolí, prešmykne a to píska. Tá vnútorná je tromi skrutkami pripevnená k motoru, na nej je guma a nagume nalisovaná tá vonkajšia drážková časť. Remeň môžeš napínať koľko chceš. Nechápem ani ja prečo je na peugeotovi z dvoch kusov. Keď sa tie značky posunú tak vymeniť remenicu - cca 90 eciek, alebo stuple do usi - 15 centov, alebo nejako pospekulovat ako z tych 2 kusov urobit kvazi jeden.

[upravil dne 28/6/12 07:40 od pehaf]

[upravil dne 28/6/12 07:48 od pehaf]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

Mě to dělalo taky za studena takový divný třecí pisklavý zvuk ale jak se motor ohřál po pár kilometrech, tak klid a ticho.Myslel jsem také na řemenici ale omyl, jednoho dne jsem ho P 307 2.0 HDI 79 kw ráno nastartoval a šel jsem po zvuku ,povolil jsem nakonec i šrouby u horního plastového krytu u rozvodového řemene a ejhle tiho.Když jsem ho zas utáhl opět se zvuk vrátil.Ten kryt musí být naprosto přesně nasazený a dotáhnutý což jsem udělal a byl klid jinak to dělá neplechu.Nevím zda to je tvůj problém ale když to dělalo mě možná se to stalo i někomu jinému Takže nedovoluji si radit jen informuji .......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Vcera som ciez riesil to piskanie, a nakoniec uspesne. Problem bol ako pise kolega hore s plastovym kritom ,ktory sa dotikal krutiacej remenice a to az tak ze v remenici ostala z vnutornej strany vydratata farba v tvare kruhu, prave z toho plastu. Pred rozoberanim som na to miesto cize medzi plas a remenizu nastriekal WD. Pokial som nato striekal tak to nepistalo, ked som dostriekal po 10 sek sa pistanie vratilo. Nakoniec som zhodil remenicu a zistil ze je z vnutornej strany vydrata farba. Ten plast na rozvodoch dokrutil a remenicu s plastom poutieral. Vratil remenicu spat a piskanie uplne prestalo. A vsak na uplnom zaciatku som si vsimol ze tu remenicu dost hadze, hadam aj 2 mm na kazdu stranu. To bol asi problem ze sa dotikala toho plastu a nasledne to vydavalo pisklavy zvuk. Teraz tu remenicu tak nehadze a ziaden zvuk nieje pocut. vlastne ani neviem ako som to opravil, len som zlozil remenicu dotiahol plast na rozvodoch vsetko vyutieral a zakrutil remenicu spat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...