Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zítra chci měnit motorový olej.Jen se chci zeptat jestli je výpušták na imbus nebo klíč a jestli je to volně přístupný nebo je třeba sundat nějaký kryt a jak.Popřípadě nějaký váš postup výměny,protože mě děsí jak je to nízký a díru nebo rampu nemám.Díky

Odesláno

u baráku mám silnici z kopce a obrubník.Myslel jsem na něj naject pravím kolem a levou stranu přizvednout heverem.A co je tam dole?Imbus nebo klíč a co nějaký dekl?

Odesláno

Nejsem si jistý ale asi je to na normální klíč kryt motoru by vadit neměl hlavně nezapomeň vyměnit i olejový filtr.Samozřejmě je i lepší když je motor zahřátý. Jinak si zvedám auto heverem na obou stranách mám dva. Bez toho se leze pod auto blbě.:D:D

Odesláno

na HDi je vypouštěcí šroub na vaně motoru na 21 ořech, jestli máš dekl pod motorem, tak si v něm vyřež otvor pro povolení šroubu na vaně a příště ho nemusíš sundávat

Odesláno

na starem modelu je tam snad dokonce kombosroub :) uvnitr je velkej imbus (jakoze celkem hodne velkej) a zvenci +-21 orech, jak uz nekdo psal :) proc to tak je nevim, ale ja to tak na 2.0i 16V mel.

edit: ikdyz jak tak o tom premejslim, mozna byl o neco vetsi :) zkus a uvidis, da se tam na ty vane celkem v pohode nahmatat. Primo muzu rict, ze nelze minout.

[upravil dne 24.6.2012 23:37 od švejk]

Odesláno

V ACI mají v nabídce oba šrouby co jsou popsané, takže dnes tam může být cokoli... Jak píše ozzy56, dávám auo z mírného kopce do roviny, vlezu se tam a stačí mi dvě podpěry...

Jen bacha aby to neujelo, nespadlo... Teď se to tady stalo chlapovi:(...

[upravil dne 25/6/12 08:58 od rootsky]

Odesláno

Já mám imbus nvn velikost a vlézt pod auto-no problém,hodím do max servisní a pohoda,tudle jsem tak nouzově i opravoval vejfuk!!

To je výhoda na xantiích ,že se dá zvýšit světlá výška!!

[upravil dne 25/6/12 12:06 od dýzl]

Odesláno

byl to opravdu ořech 21.Autem jsem najel jednou stranou na obrubník a druhou stranu vyheveroval doroviny.Přístup dobrej a vše ok.Dokonce i filtr šel rukou povolit.Dekl pod motorem nemám.

Odesláno
na starem modelu je tam snad dokonce kombosroub :) uvnitr je velkej imbus (jakoze celkem hodne velkej) a zvenci +-21 orech, jak uz nekdo psal :) proc to tak je nevim, ale ja to tak na 2.0i 16V mel.

edit: ikdyz jak tak o tom premejslim, mozna byl o neco vetsi :) zkus a uvidis, da se tam na ty vane celkem v pohode nahmatat. Primo muzu rict, ze nelze minout.

[upravil dne 24.6.2012 23:37 od švejk]

to já když chtěl měnit olej u mé 2.0 16V tak tam byl šistě jenom na klíč 21 kterej sem zrovna zaboha nemohl nikde najít :-D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kolik Litrů oleje se do 406tky 1,8 16V leje,čeká mě taky výměna. díky. a jaký by jste mi doporučili ? a jaký olejový filtr nějakou představu mám , ale rači se porádím.

Odesláno

Jo jasný, tak to pokoupím a vyměním a další výměna je po kolika KM ? protože prvně jsem si tonechával dělat s rozvodama v servisu , ale budu to už dělat sám tak abyh si to napsal...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...