Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dálniční známka


zanulinek

Recommended Posts

Chci se zeptat, můžu mít roční známku ČR na tento rok použitou za 400kč, což se mě zdá skoro zadarmo protože na netu se prodává za dráž, ale abych se vrátila k dotazu. Prý se dá použitá známka vyměnit za novou na poště zadarmo, je to tak? Pokud ano, jak to probíhá?, to tam jen zajdu a řeknu, že chci vyměnit známku, že jsem např. koupila nové auto a měnila značky a nebi auto prodala a známku si nechala a chvi novou a nebo jak to je? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemam vedomost a pochybujem o tom ze by boli dialnicne znamky prenosne z vozidla na vozidlo...

co sa vymeny dialnicnej znamky tyka, asi bude treba mat originalny doklad o kupe a dovod vymeny znamky ako poskodene sklo a podobne,

cize zaznam o vymene skla. Oficialne to vsak jednoducho preniest inym sposobom nejde.

Po dalsie predpokladam ze tu pouzitu co kupujes tak nema vyplnenu RZ/SPZ na kontrolnom kupone, lebo ak ano tak ti je k nicomu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to pravda, ale pouze za urcitych podminek. Pri vymene autoskla je treba budto papir od policajtu (zaznam o dopravni nehode), pripadne papir od servisu, ze bylo meneno autosklo. Navic je zapotrebi prinest ustrizek (kupon B). Pri vymene SPZ se snad ani kupon nemeni, protoze ve velkem technickem prukazu je zaznamenana vymena SPZ a je to celkem snadno dohledatelne. Vice o problematice zde: http://www.mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-poradit/Zivotni_situace/Zpoplatneni_pozemnich_komunikaci/Vymena_a_nahrada_dalnicniho_kuponu.htm

edit: jinak pokud mas nevyplneny kupon B, pak by podle me stacilo na nej napsat svoji SPZ a na poste rict, zes to primo po... a vyplnila SPZ manzelova auta, nebo neco podobnyho. Asi po tom moc patrat nebudou.

[upravil dne 24.6.2012 15:40 od švejk]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to měl asi takto: rozbilo se mi přední sklo, známku jsem strhnul a došel na poštu. Tam jsem jim dal tu část ze skla + druhou část a řekl jsem, že se mi mění sklo. Ona si to někam k sobě nalepila něco si jěště někam napsala šla se mnou na přepážku zaplatil jsem 50 Kč a dostal novou známku, žadný doklad od pojišťovny nebo ze servisu po mě nechtěla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doklady nechtějí. Jen poškozenou známku nalepenou na průhledné folii a útržek (část B?). Člověk vyplní formulář, zaplatí 50 Kč a dostane novou známku.

Mně osobně doslova urážel ten formulář, ve kterém chtějí snad veškeré možné údaje. A proč – kvůli předraženému kupónu který opravňuje jezdit po rozmlácených dálnicích (naposled mi odešly třeba zadní vodorovné tyčky na 406 na trase Brno > Vyškov, kdo tam teď jezdí ví proč).

S poctivostí nejřív pojdeš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle toho jak sem to mel ja tak, RZ ti nenapisou, nebudou chtit doklad o koupi a ani doklad o vymene. Preci jen RZ se ti mohla behem roku zmenit (treba ukradenim), okno si clovek muze menit sam (nemusel skodu nikde hlasit) a znamku mohl dostat darem od nekoho a je blbe si rikat o doklad k darku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mmch, vetsina propisek lze vygumovat z ty znamky :D a tak nejak pochybuju, ze to na tom prednim skle bude nekdo lustit :) uniformovani koukaji budto dalekohledem a nebo obchazeji na benzinkach a odpocivadlech :) za tech par let, co se na dalnicich pohybuju, tak me nestaveli jedinkrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...