Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Peugeot 206-1.4.-55kw r.v. 2000

Zhruba měsíc mě auto zlobí. Start normální, otáčky se drží na 800. Po ujetí pár kilometrů a delší době jízdy na 5-ku a 2300 otáčkách( delší rovinky) a následném dojíždění např. na křižovatku otáčky neklesají a auto jede jako třeba s tempomatem. Na volnoběh stále 2300-3000 otáček. Šlápnu-li na plyn otáčky spadnou na 500 a někdy to i chcípne. Prostě není možno se znovu rozjet, protože se motor dusí při jakémkoli sešlápnutí plynu....vyměnil jsem svíčky a krok. motorek...nic platno. Nevíte někdo?? Díky za rady.

Ps. Nemá někdo plánek motoru s popisem čidel atd...

Odesláno

Tak přátelé, žádné reakce..... trápilo mě to měsíc. Dnes jsem vyměnil čidlo teploty chladící kapaliny a oha.....jede jako za mlada.;) 513 Kč a šup je to.

Odesláno

super :) to mně zase otáčkoměr ukazuje blbosti...ukazuje v klidu nulu nebo 200 nebo 400 málokdy 800 a někdy i 1200 :D někdy neukazuje vůbec nic takže otáčkoměr je fakt u mně super :D

Odesláno

V budíku otáčkoměru je plastová hřídelka, která se může ulomit, je slabá a křehká, krátká (cca průměr 1,5 mm délka cca 7 mm) a na ní je ozubené kolečko.

Pokud se hřídelka ulomí, kolečko se neotáčí a někdy poskakuje trhaně, sekaně.

Hlavně si pamatuj (fotit) co děláš... (!!!)

Odpoj baterii, bacha na rádio... kód

Stačí správně demontovat přístrojovou desku, vyjmout budík, rozloupnout jej na půl, vytáhnout vše uvnitř (bacha na pružinku, věnuj se jejímu umístění, napružení!!!), vyvrtat dírku cca 1,4 mm na správném místě, vložit hřebíček cca 1,5 mm dlouhý cca 7 mm (pojistit lepidlem- kapička), složit a vyzkoušet. Vrtat hlavně kolmo a co nejpřesněji na střed, aby kolečko někde netlačilo, nebo zuby nepřeskakovaly...

Já takto opravil oba své budíky a dodnes mám klid, ale i radost.

Měnil jsem nedávno i krokový motorek volnoběhu- otáčky šly krátce hodně pod 1000, kolem 400 -500 a motor někdy při pomalé jízdě na jedničku a mírně sešláplým plynem kuckal (jízda po parkovišti, dávání přednosti a sešlápnout plyn= kucká)- Toto již nedělá.

Dále mě někdy držel motor kolem 2000 otáček- vyměnil jsem teplotní čidlo (zelený konektor, cca 520 Kč) a autí jezdí jak nový.

Kdyby něco, pište SZ, nebo ICQ

[upravil dne 28.6.2012 22:15 od tomino]

Odesláno

Musíš vědět jak na to, já si na všechna \"ale\" nevzpomenu. Jen vím, že když jsem to rozdělával poprvé, tak to bylo na celé dopoledne!!! A podruhé jsem to měl hotovo i s opravou asi za 15 minut. Hlavně nesundávej ručičky palivoměru a teloty chladící kapaliny.

Kdyby jsi měl cestu do Šumperka, tak by jsme to u mě mohli spáchat, ale bydlíš z ruky...

Odesláno

no právě šumperk je celkem daleko..ani nevim kde to je musel bych koukat na mapu :D ale jinak právě nevim co tammusim sundat aby to šlo rozdělat

tam jsou z boku dva \"háčky\" a dole tak dva..ty dole jsem už ulomil a ty boční jsem přetáhl..a někde to prostě furt drží...nechci to zničit

Odesláno

Hele, máš ICQ, ne? Napiš mě na 239011986 a jak budu doma, teď už ne, tak se domluvíme, pošleš pár fotek, povím čeho a já Ti na dálku poradím, vložím do nich symboly, šipky, popisky atd. Zmákneš to, neboj!

Pro dnešek dobrou noc a nejlépe asi zítra po 20:00

[upravil dne 28.6.2012 22:53 od tomino]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...