Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Blika kontrolka airbag - pouze v horku


ChodeC

Recommended Posts

Zdravím,

nějakou dobu se mi objevuje problém s blikající kontrolkou airbagu. Problém se objevuje pouze při horku (např. dnešních 33°C) a startování horkého motoru (nebo vyhřátého auta). Z minulých zkušeností si pamatuji, že stačí hodit auto na 20-30 minut do stínu a poté nastartovat. Vloni jsem měl problém cca 2x, letos poprvé dnes. Za jizdy nikdy sama blikat nezačne (jen ten opakovaný start).

Vzhledem k tomu, že jsou tyto problémy opravdu pouze v horku a opakovaných startech, nesvádím to na vadný kontakt pod sedačkou. Pokud se nepletu, tak diag nic neuvádí (ještě zkusím prověřit).

Netušíte v čem může být problém? Témat s kontrolkou airbagu je zde několik, týkají se ale jen špatných kontaktů pod sedačkou (pokud jsem hledal správně).

Dnešní situace: ráno dva starty, poté 45km svižnou jízdou. Pak cca 15 minut pauza, start a hodina jízdy po D1 (na benzínku). Po startu blikání kontrolky.

auto: restyl P406 HDI, rok 2000. Airbagy bouchnuté nebyly.

[upravil dne 17/6/12 22:40 od ChodeC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych rek pravdu, tak si nejsem jistej, jestli je to stejne u novyho modelu. U staryho modelu je pro pyropatrony a airbagy jedna jedina kontrolka. Dokonce mi to prijde i logicke, precejenom je to v podstate soucasti jednoho systemu a napojeno je to na jednu a tataz jednotku. Dokonce tusim, ze rodice moji byvale meli se 406 combi (novy model) uplne ten samy problem a dokonce i tady na foru se to nekolikrat resilo... proto si myslim, ze je to nejpravdepodobnejsi pricina.

edit: me to zacalo delat na sedanu potom, co jsem prehazoval sedacky a v nich skutecne nic jineho, nez pyropatrony nebylo. V podstate treba pulroku nic a pak najednou, z niceho nic mi zacala blikat kontrolka airbagu. Na svetlech jsem zhasnul motor, znova nastarvoval a od kontrolky bylo zase treba na mesic klid.

[upravil dne 17.6.2012 23:35 od švejk]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

švejk: jasně, ale tobě to začalo blikat nahodile a po novém startu jsi měl pokoj. Takto to u mě nefunguje - během jízdy kontrolka blikat nezačne - jen po startu. Opakovaný start nepomůže.

edit: už jsem domluvený se servisem, pokud to dnes udělá (počasí tomu přeje), tak to hned hodím k němu na diag.

[upravil dne 18/6/12 08:16 od ChodeC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem řešil podobný problem,instaloval jsem denní světla,nema to nic společného měl jsem odkrytované pojistky a odpojenou baterku.Po připojení baterie se mě najednou rozblikal airbag přisuzoval jsem to kontaktu pod sedačkou,protože jsem ji měl uplně vzadu.Po načtení diag. to byl pytel ve volantu špatny kontakt taky jsem nechapal souvislost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes stejná situace. Odjezd z práce bez problému (v autě cca 40°C). Po 20ti minutách jízdy cca 15 minut zastávka a od té doby stále bliká chyba Airbagu. Byl jsem s tím na diagnostice, která měla tři volby. Pravej i levej airbag je ok (nevím zda je tím myšlen jen čelní nebo čelní a boční). Co ale nebylo ok byla hned první položka, ta hlásí trvalou závadu počítače nafukovacího vaku, viz. obrázek níže.

Co s tím? Pomůže jednotku přeprogramovat (servisák zná týpka, kterej umí po bouchnutí bagu jednotku zpět přeprogramovat. Bohužel netuší, zda by mi to pomohlo). Vymazání chyb přes diagnostiku nepomohlo, zůstala tam stále.

20120618-fbg3dncy85bh4t4b6cmf2p4gfp.preview.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...

Dnes jsem vyměnil ŘJ jednotku airbagu za jinou (má jiné dvě písmena, ale taky z auta se 4ma bagama a bez MUXu) a po nastartování kontrolka stále blikala. Chcipl jsem motor, počkal cca 10 minut a zkusil nastartovat znova. Kontrolka se nerozblikala. Zítra budu testovat chování auta během dne.

Kde může být ještě chyba? Co je počítač nafukovacího vaku? Je to opravdu ŘJ? Bohužel to teď nemůžu připojit na diag a zkusit tu trvalou chybu odstranit. Je možné, že dokud se neodstraní přes diag, že mi to bude blikat pořád?

[upravil dne 24/7/12 19:30 od ChodeC]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...