Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín v naftě


Fusion

Recommended Posts

Ne dotaz, ale dnešní zkušenost.

Rodinné příslušnici se povedlo dneska natankovat do skoro prázdné nádrže 10l benzínu. Ujela 15km v pohodě a na místě určení už nešlo nastartovat. Dlouhej telefon o žhavení a pumpování nafty nepomohl, pak telefon zpět, že tam nějakej pán poznamenal, jestli nenatankovala benzín. No samože.

Tak odtah asistenčkou naštěstí zadarmo ke kámošovi do servisu, vylít nádrž, oddělat vršky vstřiků, hadr, startovat, vylít filtr, novej filtr, pak 5min vskříšení a doufání a ten dědek se 407tkm čapl a rozdýchal to.

Měl sem bobky ale todle auto je fakt největší držák, co sem kdy měl.

Tak kdyby se někomu přihodilo, nezoufejte :super

Ale mohli by už nějak pořešit ty pistole protože asistenčák v pátek vezl novýho Superba s najetýma 1000km a kámoš min. týden Octu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kamarád natankoval do 530D e60 plnou nádrž benzínu, ujel 5km a zůstal stát, odtah do nějakýho vesnickýho servisu, tak to vyčerpali nalili naftu a jelo to dál. Po čtvrt roce to prodal a novýmu majiteli odešli asi 2 vstřiky a turbo.

[upravil dne 13/6/12 10:37 od Ajdamek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po pár dnech a projeté půl nádrže hlásím semtam vyšší otáčky. Vyjel sem skoro do nuly a natankoval 13l, teď už úplně v klidu.

Zdá se mě to dokonce klidnější a do oblíbenýho kopce to jede o 5km/h rychleji.

Divný ovšem je to, že sem na těch 13l zatím najel 160km a ručička ukazuje, že bych měl najet zhruba 250km, což by byla skoro 5l spotřeba, přičemž pod 6,5 sem se nikdy ani se snahou nedostal :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved tak v zime sa odporuca dat trochu benzinu do nafty, koli nezamrznutiu. aspon u starsich modelov to tak bolo celkom bezne. a aj ja v mojom TDI som to tuto zimu urobil .

to koblih69 mas pravdu. spotreba na 13 l je dost malo na priemer. ja ratam spotrebu na celu nadrz, 70 l a prejdem cca 1100 km. a dlhodoby priemer okolo 6,4 L.

kamarat do MB na radu servisaka nalial do plnej nadrze nafty 1L oleja na premazanie a motor ide tichsie a lahsie.

:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teta taky natankovala do prázdného naftaka benzin (1.9TDi PD Seat Toledo) .. ujela s tim v poho 30km domu.. ale hrozné rány, malej vykon.. nic ji neprislo spatne, doma se zacalo kourit z podkapoty.. a byl konec.. cerpadlo KO, takze vymena, od te doby to jezdi.. no jezdi je silne slovo.. nema to vykon, pri podrazovani musi podrazovat o 2 stupne aby se to auto vubec hejbalo, zrychlení to má jak moje 1.1... total KO :(

Další zkušenost je natankování nafty do benzinaku (206SW MUX), byla to nafta jen za 7Kc... a hromada se vylila vedle, protoze to hrdlo pistol vyhodilo.. ihned bylo natankováno 25l benzínu a přes to se týden rozsvicela kontrolka diagnostiky motoru a házelo to chybu na diag ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...