Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zrcátko naklápěcí jak opravit?


Czedisonek

Recommended Posts

Zdravím všechny kolegy, nálada je blbá, protože nějaký mamut se mi prošel okolo vnějšího zrcátka u řidiče, které bohužel nebylo sklopené, drbnul do něj a od té doby nejde sklopit. Stalo se v pátek v Říčanech. Tímto vřelé díky. Jedná se o elektricky naklápěné zrcátko u řidiče, motůrek vrčí, tak jakoby škrundá, snahu má, trošku tím cuká, ale zrcátko se nehýbe, nesklopí se.

O víkendu jsem to trošku rozebral, ale k motůrku se nedá nijak dostat, leda nějak vyloupnout sklo zrcátka, ale to nevím jak a jestli vůbec to jde.

Nevíte někdo prosím jak na to ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sklo zrcátka(i s černym plastem)je zajistěno ,,pružinovým kroužkem\" něco jak u žárovek.Jednou už jsem měnil sklo,tak jsem si s tím hrál taky.:)Musiš trošku s násilím odklopit sklo aby si vyděl pacičky pružiny a odtahl je směrem od středu ven(ja to dělal šroubovákem)Už ale nevím zda to bylo z venku nebo zespodu:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před týdnem jsem to dělal. Pokud ti funguje natáčení, tak to vyklop tak, aby horní strana byla co nejvíc zajetá do krytu. Dole uvidíš kolmo dolu dva slabé drátky. Do starého úzkého šroubováku uděláš do břitu malý zářez. Tím zářezem na ten drátek a napřed zatlačíš jakoby k tomu druhému drátku a pak dovnitř do zrcátka. Mělo by to vyskočit, i když asi ne na první pokus. Je nutno si s tím vyhrát. Pak ten druhý drátek zrcadlově. Jinak pokud ti motůrek vrčí, ale jakoby přeskakuje, tak po důkladné rozborce jsem u svého zjistil, že je prasklé kolo s vnitřním ozubením. Jo a motůrky jsou pravé a levé....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem k dispozici dvě levá zrcátka a tři pravá, z těch jsem dal dohromady dvě funkční, na každou stranu jedno. Už jen pochopit, jak se to rozebírá celé je docela rébus. Ale nejvíc jsem se vyvztekal s kabelem od zrcátka skrz dveře k druhému konektoru. Tapecírunk může zůstat na místě, stačí sundat ten plast okolo kliky. A pak drát zahejbák a spoooooustu trpělivosti. A před spojením obou konektorů zkusit okno nahoru a dolů, aby za ten kabel netahalo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S oběmami zrcátkamima jsem si přiotrávil celé dopoledne. No dělal jsem to poprvé.... Kabel je zvlášť, ale nedostaneš se k motůrku jinak, než že to zrcátko vyndáš a rozebereš do mrtě. Rozebral jsem i ten motůrek, jinak bych nezjistil to prasklé kolo. To prasklé umělohmotné kolo asi opravit nepůjde a sehnat samotné nové taky určo ne. Možná by to zvládli v nějaké nástrojárně vyrobit, záleží za kolik....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hafity:ty dva slabé drátky můžou být na jakekoliv straně. Já je zase na řidičově straně měl nahoře. A na koupených v pravo a na druhém zrcátku zase obráceně.

No stačí ten drátek najít a pak už to jde. Měnil jsem je taky. Jinak kabel prostrkovat vůbec nemusíš zkrz dveře,až budeš mít rozdělané zrcátko,tak rozpoj konektory opatrně a vytáhni dráty ven,taky opatrně. Jinak jak píše Hafity,sem to měl taky připravené,ale udělal jsem to jak jsem psal. Druhé zrcátko bylo vyměněné za 15 minut.

U spolujezdce mi ho taky někdo přetočil a u řidiče se sice sklápělo,ale né úplně jak mělo,tak šli na výměnu obě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měnil jsem je celý. Byly i s kabelama.Na spolujezdcově straně se nesklápělo a špatně se šteloval sklon. Po rozdělání sem zjistil,že bylo opravované a takový ty výčnělky co mají držet motorky na sklon,byli nahrazeny dřívkama přilepenýma snad na kanagon,nebo co. Dotýčný to pak nenašrouboval přesně azrcátko nešlo pořádně štelovat.

Takže vyndat zrcátko,vyšroubovat torxem motorek a odpojit. Potom odšroubuješ celý zrcátko. Ten motorek,na sklápění, by pak měl jít vyndat. Pozor,je to takový ježek v kleci.

Sehnal sem celý zrcátka.Motorek asi samotný seženeš špatně.

Na stranu řidiče mám,ale jak píšu výše,nesklopí se úplně.

[upravil dne 12/6/12 09:57 od adraj]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...