Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak je to při výměně termostatu? Vyteče na mě všechna voda ze systému, nebo je na to nějaký trik? Začal mi asi blbnout - někdy se pozdě zavírá. Sleduju, že se teploměr hýbe více než je zdrávo, zvláš? jsem to sledoval včera, když jsem jel po takový hrbolatý silnici. Už mi to ukazovalo 80, tam to normálně zůstává, ale jak auto skákalo, tak šla teplota dolů skoro na 70 a pak zase nahoru. Když jsem najel na \"normální\" silnici, tak se to srovnalo. Ale občas teplota klesne, i když jedu po rovný cestě. Děje se to od tý doby, co jsem auto zase po delší době trochu prohnal po dálnici a zahřál.

Odesláno

Tedka jsem jel po dalnici do Prahy, moc casto tam nejezdim...takze ty kopce me tam dycky dostanou :) Jel jsem porad 140-160, a teplota se pohybovala mezi 85-95, jeden kopec si pamatuju, tam sem jel tak 150 a drzel asi 3 minuty plny kotel a vylezlo to lehce nad 95-98 ale po prehounuti a pusteni plynu to zase rychlo slezlo na beznou hodnotu 85-87. Jinak za normalniho provozu se pred 90 nedostanu

Odesláno

Já to mám vypozorovaný. Když je do 20 stupňů a jedu 80 - 120 po rovině, tak se ta teplota v pohodě drží na 80. Teď to občas rychle poklesne a za chvíli zase srovná. Já bych to neřešil, ale mám strach, že se jednou zapomene otevřít a to by bylo horší.

Tak měnil to už někdo? Šarkan sem už asi nechodí, aby poradil, ten s tím má hodně zkušeností...

[Editován dne 23/5/05 Petr605]

Odesláno

Jasně,že měnil..:D:papa......

měnil jsem u sveho 3litra, ale je to mazec.

musel sem podložt motor, protože sem mesel zdělat celý levý nosník z hruškou na kterém visí motor oddělat napínací kladku a tím i selý držák a pak sem se teprve dostal k termostatu... výčko drží na dvou šroubech. masel sem ještě vypustit celej chladič přes vypoušták dole na chladiči cca 3litry vody... možná stačí i mín termostat je docela vysoko. koupilsem termostat na 81stC. teplota se drží mezi 80 - 85C. když tomu trochu pustím koně ven i na déle tak je vše v pohodě a stíhá to chladít. nadávno to nestíhalo byl zanešenej chladič kameněm. Ve městě je to trošku horší, časté stání vyleze teplota i ne 95C ale když jsou v pořádku sahary tek dobrý, točí se jen na ty pomalé otáčky... zatim PS: snad neměníte na dieselu o tom mnoho nevim:bojim:bojim:cool::papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...