Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otáčky čerpadla Bosch.


Diesel

Recommended Posts

Zdravím Vás.Prosil by som od Vás jednu radu.Nedávno som riešil opravu vstrekovacieho čerpadla Bosch na mojom 1,9D P306.Padanie nafty sa odstránilo výmenou tesnenia,puzdra a páky.Nastal však jeden problém,ktorý nevedel vyriešiť ani chlapík čo mi to opravoval.Totiž zvýšili sa mi volnobežné otáčky asi na 1000 a nemôžem ich znížiť tými zadnými skrutkami ani ničím iným.Ten chlapík tvrdil,že keď pootočil tú páku na tom tisíchrane hriadelky,tak boli otáčky veľmi malé.Teda otázka. nedá sa to nastaviť na tej páke?Tam sú akésy naznačené rysky a dá sa po povolení aretačných šroubov s tým pohnúť.

Díky za odpoveď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau.Verím že to zložil dobre.Podľa mňa,čo sa týka poskladania toho víka veľa možností tam nie je.Naviac niekde som to tu čítal,že má niekto podobné problémy ale nemôžem to už najsť ako to bolo vyriešené. Samotní servisáci sa nastavenia čerpadla boja a radšej ho celé dajú na repas.A odborníci z týchto dieľní sem informácie samozrejme nedajú.Asi budem musieť ísť do takéhoto podniku,kde ma poriadne ošklbú.

Tak ako v Hodoníne,kde chcel za tú opravu tesnosti víka 6000 Kč bez materiálu.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ci sa rozumieme..

Termosytic, je zariadenie, ktore upravuje parametre cerpadla, ak je mortor studeny (navonok sa tym zvysia volnobezne otacky). Niektore nazory su, ze len zvysi otacky volnobehu, ini hovoria, ze upravi okamih predvsterku, .... neveim , pytal som sa tu na fore, ale nikto mi na tuto otazku zatial jednoznacne neodpovedal.

Ak je termosytic vadny, moze sposobit stale vysoke otacky volnobehu aj ked sa motor zohreje.

Na cerpadle sa nastavuje len fixovanie lanka termosytica aby bol aktivny len pri studenom motore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau.

Ten termosnímač,alebo regulátor volnobežných otáčok mám davno klaknutý.To lanko z neho je uplne volné a nereguluje to tiahlo na čerpadle.A práve ani reguláciou dorazových skrutiek na tom tiahle zvýšených volnobežných otáčok sa dajú otáčky iba zvýšiť,nie znížiť.Po tom som išiel ako po prvej možnosti zníženia.Ako píšem hore,nedá sa to žiadnymi prvkami vonku znížiť.Irituje ma iba poloha hlavnej ovládacej páky,ktorá ako mi tvrdil ten môj mechanik,že ak ju prehodil na tom tisíchrane o jeden skok,tak to malo veľmi nízke otáčky.Tak mám za to,že tými skrutkami na tej páke by sa malo dať niečo regulovať.Ale ako vidím tak mám tento problém iba ja.Dúfam že ho vyriešim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zdravim, ja mam podobny problem ale z mojou 405 1.9D . ostavaju mi vysiet otacky volnobehu pri starte 1200ot po zahriati 1000ot. ked som zatiahol za lanko termosytica tak som ich vedel znizit na tych 950ot { lanko som zatial nepovoloval } teda pocitam ze treba len nastavit lanko, alebo bude zly termosytic.

Ale chcem sa spytat na dalsi problem s otackami. menil som trysky a menil som rozvody.

1, po vymene rozvodov sledujem ze auto toci vo vyssich otackach, a to tak ze pred vymenou som jazdil 100km pri 2700ot a teraz pri 100km toci cca 2900-3000km. cim to moze byt?

Moze to byt tym ze ten termosytic nepusti pri zohriati nizsie otacky ako 1000ot teda rozdiel od klasickeho volnobehu bude tych 150-200ot. a tym padom sa otacky aj pri tej rychlosti 100km vacsie?

Alebo treba nastavit otacky na cerpadle? Nemoze to byt nieco zo zle vymenenymi rozvodmi?

dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...pred vymenou som jazdil 100km pri 2700ot a teraz pri 100km toci cca 2900-3000km. cim to moze byt?...

Si si iisty, ze je to tak ako pises?

Pretoze ak si nemenil prevodovku, akebo rozmer kolies nemohol sa zmenit celkovy pomer: otacka klukovky - potocenie kolesa.

Napada ma snad len to, ze ti po vymene rozvodov z nejakeho dovodu meria inak tachometer alebo otackomer .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdriv mrkni na tu paku, kde mas lanko na plyn a povol ten dorazovy sroub dokud to neprestane reagovat na otacky a pak to normalne serid vzadu za cerpadlem jak mas paku na sytic. Jsou tam dva dorazy, tak tusim pravym, je tam zakontrovane M6 matkou tu povol a serid si ten volnobeh jak chces a pak dotahni. To ze nekdo tvrdi ze je to sytic, nebo dokonce ze to meni predvstrik je blbost a nikdy to nemel asi rozdelane, pouze ti to zvysuje otacky. Na tom cerpadle neni co domrdat, protoze kdyz sundas ten dekl, tak zjistis, ze sytic, tahlo lanka a sroub \"bohatosti\" vede na jedno tahlo, ktere ti pridava a ubira davku nafty.

Jo a jeste pokud to neseridis prva na te pace, tak ti ty zadni sroubky nebudou fungovat a jeste ti beztak budou blbe padat otacky na volnobeh. Mrkni na to a dej vedet

[upravil dne 8/12/2012 05:17 PM od brko]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dobre chlapci, ide teraz vikend tak sa nato pozriem. v podstate co som vypozoroval tak to bude rozstelovane, aj ked neviem ako je to mozne ze sa to tak rozstelovalo. Aj ked sa do toho nerozumiem, tak by to mohlo byt tym, ze sa menili vsetky vstreky a potom rozvody. Kamos co menil rozvody hovoril ze remen uz mal tak akurat dost, ze bol volny riadne. tedamohlo by byt ze ked sa tam dal novy a naspanoval ze sa to trosku rozladilo tie otacky.

termosytic bude predpokladam v poriadku, lebo ked nastartujem zimne auto, tak termosytic sa napne, po zahriati je lanko volnjsie, ale tym padom ze je tak nastavene ako je, nepovoli ist dalej do tych nizkych zahriatych otacok.

bal som sa ci to nieje nieco s rozvodmi, ale ked sa tam vsetko zaaretuje tak by nemal byt problem pri vymene.

Este jedna vec, je mozne ze uz mi ta pruzina ktora je pod pakou na ktoru je upevnene lanko termosytica nepruzi. je mozne niekde kupit novu, alebo len zohnat z nejakeho druheho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...