Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

[406] Výmena autorádia 4030 za 4050


t0m@s

Recommended Posts

Ahojte,

vo svojej 406ke mám originál autorádio Philips 4030. Chcem sa spýtať, či je niako možné vymeniť ho za lepšiu 4050-tku, samozrejme z dorobením vrchného displeya. Vo výbave je manuálna klíma, ak od niečoho závisí predný panel. Displey sa napája len z rádia? Aký typ displeya tam potrebujem? Nie je k tomu potreba nič viac? Je to starý model, ak som sa dobre dočítal tam by problémy s pípaním po výmene byť nemali , však?

Poprípade niekto zo Slovenska, kto by na predaj rádio a displey aj mal?

Ďakujem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problem vymenit radio neni, vetsi problem je sehnat ten displej, i kdyz pouze na zobrazovani udaju z radia a venkovni teploty by se dal v pohode pouzit i z anglickeho auta, ten se shani lepe (nevhodny je akorat pro zobrazovani udaju palubniho PC, protoze ukazuje udaje v milich a galonech, ale u 1,9TD stejne palubni pocitac nelze aktivovat) Displej ma svuj konektor, nekdy byva pripraven a je schovan za tim odkladacim kastlikem vedle spinace varovnych svetel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čiže napríklad

15594903.jpg

by bolo vyhovujúce? Nie je to moc vidno... a rádio sa tam ako napája? Priamo? Senzor vonkajšej teploty nemám, a neplánujem ho dorobievať :roll

Konektor som tam niaky nevidel, kde všade je napojený, a aký problém by to bolo dorobiť? Tie rádia sa mi viac páčili, a možo by to za tú robotu stálo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak na tehle fotce je zrovna radio 4030 ,takze ten displej bude nejspis jen s teplomerem, bez udaju autoradia.

radio je napajeny primo z ISO konektoru, stejne jako kazdy jiny radio.

displej potrebuje kostru, spinanych 12V pres pojistku c.28, pak trvalych 12V pres pojistku c.25 a jeste dalsich 12V pres pojistku c.2 a pak tri draty od radia z ISO konektoru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no takže. Podarilo sa mi zohnať niečo takéto. Zatiaľ to nieje kúpené.

3142fcn.jpg

Ešte dve otázky - displey s rádiom je prepojený osobitne jedným káblom, alebo sa káble ťahajú aj inde? Čiže viem predávajúceho poprosiť aj o spojovací kábel?

A druhá - bez palubného PC a gombíku na ppc sa bude dať prestaviť ukazovaná hodnota - rádio vs teplomer? Alebo to ide automaticky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no vidis, to je ono

radio je s displejem propojeno 3 kabely, dva datove a jeden analogovy, kde se po zapnuti radia objevi napeti a zapne zobrazovani na displeji. jsou zamotany ve svazku palubky, takze se neda hovorit o jednotlivem spojovacim kabelu, kterej by se dal nejak samostatne z auta vyndat. Urcite si k tomu displeji nech poslat jeho pripojovaci konektor s alespon kusem svazku, co mu pujde odstrihnout a do ISO konektoru u radia pak musis nastrkat chybejici piny a vyvest z nej ty tri draty k displeji samostatne. Nebo kdyz by to mel uz rozebrane a sundanou palubku, tak at posle komplet elektrickej svazek a z toho to pak vypreparovat, co je potreba a dotahnout to pod palubkou

rozlozeni zobrazovanych udaju na displeji se prepina na nem, pomoci maleho trimru na boku displeje, ma 4 polohy, pokud budes mit zapnuto zobrazovani pouze teplomer+radio, vejde se to na displej bez nutnosti dodelavani packy k prepinani zobrazovanych udaju, packu bys musel mit az kdyz by se melo zobrazovat jeste i udaje z palubniho PC, ale jak uz jsem psal, u 1.9TD tyto udaje neumi poskytnout

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyndej ten odkládací kastlik a měl by tam být předpřipravenej konektor.

Jestli tam jsou dráty jako na fotce tak rádio by mělo s displejem bez větších úprav na elektrice fungovat. Jen budeš asi muset doplnit 2 dráty pro teploměr od displeje po zrcátko spolujezdce.

Hlavně si nezapomeň vyžádat kód k rádiu. Případně alespoň VIN auta ze kterého se vyndalo. ;)

Jo a bacha na rádia z auta kde byla origo JBL aparatura se zesilovačem. Ty rádia neměly koncový stupně a tudíž bez zesiku navydají ani hlásku. Nejlépe kdyby byla fotka vyndaného rádia zezadu. To je to poznat hned.

post-1073-14109625000264_thumb.jpg

[upravil dne 13/6/12 21:04 od Dave_k]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže. Nevidel som tam tie káble, ale nedalo mi to, rozobral som to. Ten kábel som nasiel. Cize v tomto pripade potrebujem co vsetko?

Za druhé, chlapík, čo rádio predáva, nevie kód rádia. Cez VIN sa to dá isto zistiť? Vie mi to tu niekto na fóre dopomôcť? Aká je šanca že to nebude fungovať? Nerád by som kúpil niečo, čo mi bude na ... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znova ja.

Rádio vypadá zozadu takto.

11gouv8.jpg

Je to to isté, ako čo mám v ňom, takže s tým by problém byť, myslím si, nemal. Jediný rozdiel čo som si všimol je v tom, že na páčke pre ovladanie s pod volantu je na tomto o jeden pin viac,neviem či to bude problém.

Takže s príravou by to malo vypadať na jednoduché montovanie? Žiadne káblovanie, nič? Keď nepotrebujem teplomer?

Cenovo za to chce 40eur, za rádio aj displey. Je to veľa, alebo nie? Oplatí sa to? Kód sa podarilo zistiť, dúfam, že bude fungovať.

[upravil dne 22/6/12 15:32 od t0m@$]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když je to z anglána tak cena by měla být kolem 30éček, ale je na Tobě kolik chceš investovat, případně co ukecáš.

To bereš poštou nebo osobně?

Pokud osobně tak ho můžeš hned odzkoušet hned v autě jestli je OK.

Páčka je na všechny typy stejná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poštou. Nanešťastie. A nie, nieje to z angličáka. Ak si všimneš veľmi na rohu je to vidno aj na obrázku foteného zozadu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud je to evropská verze tak ještě můžeš někde sehnat za pár drobnejch ten anglickej displej, kterej Ti stačí když píšeš, že jsi bez teploměru a tenhle jako funkční PP střelit za 20éček. ;)

Hlavně aby byl ten kód k rádiu.

Ten co to prodává to nemá odzkoušený?

Pokud je to bez kódu tak ho zkus stáhnout, že si ten kód musíš zjistit a on vlastně prodává nefunkční věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapík jednoducho nechce pochopiť, že bez kódu je to nefunkčné. Stojí si za svojim, že sa rozprával s kolegom, a originálne rádia idú za omnoho vyššiu cenu. Ach, jaj :bojim takže za ten komplet chce 40.... Neviem neviem mno... :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...