Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

100 oktanový benzin do 306 GTI-6 ?


Shady27

Recommended Posts

Vyssie oktanove cislo sposobi to, ze je menej nachylne na detonacne horenie (samovznietenie)... aby sa to prejavilo na vykone, musi to riadiaca jednotka rozoznat a prisposbit predstih, len vtedy to ma efekt (opravte ma ak sa mylim)

ja som na zavody obcas daval 100 oktanovy shell, mal som pocit, ze to ide lepsie do otacok, ale moze to byt len subjektivny pocit... urcite tym nemozes nic pokazit, vyskusaj :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shady: Koukám, že sis koupil Šenoldovu GTi-6ku. :D Tak snad ti chvíli vydrží. ;) Co se týče tématu, tak si myslím, že to nebude nijak zázračnej rozdíl. Jsou lidi, co si myslí, že když nalejou lepší benzín, tak že to bude jakože \"načipovaný\" a poletí to jako raketa... :D Bude to znát na lepší \"kultivovanosti\" chodu motoru, možná to bude mít trošku lepší chod do vyšších otáček, ale to je opravdu minimální a hraničí to s tím, co psal \"leky\" (subjektivní dojem). Může se i minimálně snížit spotřeba, pokud jezdíš jako člověk a né jako prase. ;) Vysokooktanové benzíny by také měly mít čistící funkci na motor a palivovou soustavu, ale to je taky věc, kterou nemůžu potvrdit, jen se tím prodejci chlubí. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Placebo efekt to neni, poznas to jak u benzinu, tak u nafty a to proto, ze na nasich slavnejch benzinkach mame benzin a naftu na hovno, takze kdyz vemes 100 oktan, auto bude mit kvalitni benzin a pojede lip, za min a kultivovaneji... Jinak ja kdyz jsem zacal tankovat Vervu (diesel) sel jsem se spotrebou o litr dolu a bylo to zivejsi..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...