Xander Cage Odesláno 20. květen 2005 Odesláno 20. květen 2005 Zdravím, mám tokový dotaz, mám problém s mým pažoutem. jakmile se zahřeje, tak na volnoběh nebo v malých otáčkách (tak do 2 tisíc) občas problikne kontrolka ŘJ (takovy to \"káčko\") a motor skoro zdechne a asi ŘJ přidá tak vyletí otáčky na 2500. Je to docela nepříjemný hlavně když se rozjíždím a vůbec nevím, čím to může být. Nemůže to být třeba katalyzátor nebo Lambda? Citovat
rimmer Odesláno 20. květen 2005 Odesláno 20. květen 2005 Sice trosku mimo, ale mam taky dotaz. Vdycky po startu se mi na chvili rozblika kontrolka oleje. Jenom blika, nesviti, za asi tak 10 sekund zhasne. PRedtim mi to nedelalo, olej je v poradku, zrovna se delala vymena, pred vymenou to taky delalo. Co to znamena to blikani ?? Nevite nekdo ? Citovat
Petr605 Odesláno 21. květen 2005 Odesláno 21. květen 2005 Rimmer: blikání kontrolky oleje (symbol měrky s hladinou) - málo oleje v olejové vaně. Princip toho měření jsem někde tady už popisoval. Mě to dělá taky a je to tím, že mi při výměně těsnění to polovodičový čidlo nějak zničili. Neřeším, vím že mám oleje dost. Xander: to vypadá, že budeš muset obětovat nějaký chechtáky a odvézt to někam na diagnostiku. Citovat
rimmer Odesláno 21. květen 2005 Odesláno 21. květen 2005 Jo jo..je neni to ikonka te olejnicky, ktera sviti pred startem..tj. mazani, ale ikonka asi hladiny oleje. Taky mi menili tedka tesneni na vane, ale delalo mi to semtam uz predtim. Oleje mam taky samozrejme dost, koukal jsem na to. Ale skoda, ze to nefunguje jak ma, clovek by to nekdy ocenil Citovat
Fusion Odesláno 21. květen 2005 Odesláno 21. květen 2005 To je 100% potenciometr. Hoď to někam na diagnostiku... Citovat
Xander Cage Odesláno 21. květen 2005 Autor Odesláno 21. květen 2005 Potenciometr? Kde to je? Co to je a k cemu to slouzi? Citovat
Petr605 Odesláno 21. květen 2005 Odesláno 21. květen 2005 Snímá to polohu škrtící klapky v sání a údaj pokytuje řídicí jednotce. Pokud to fixluje, tak motor má nestálé otáčky, protože se ŘJ snaží s klapkou hýbat tak aby dostala očekávaný údaj. Bývá to vyběhané. Viz milión debat v sekci servis . Jo a logicky to je umístěný na hřídeli té škrtící klapky. [Editován dne 21/5/05 Petr605] Citovat
Guest rebel78 Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Já mám taky s ot. problém. Z ničeho nic mi na volnoběh začnou kolísat otáčky - asi v rozmezí 100ot/min v minulosti se to už taky blbo tak jsem to odvezl k Vašendovi a tam mi vyměnili čídlo škrtící klapky ( Magneli ). Týden klid a pak se to začlo znovu oběvovat - už to nedělá teda pořád, ale jen občas ( i když začínám pozorovat že se to děje častějc ). Vyměníl jsme za nové svíčky a kabely knim, ale to nepomohlo. Jedná se o ročník 94 a motor to je benzin 1,8 8V Díky za nápady [Editován dne 27/5/05 rebel78] Citovat
Petr605 Odesláno 28. květen 2005 Odesláno 28. květen 2005 Bratránek má podobnej problém na 306 1.6 rv94. Vyčistili jsme potenciometr - byl v pohodě, vyčistili sání a takový blbosti a nic, dělalo to dál. Odpojil ŘJ na několik hodin,pak znovu zapojil a závada se teď objevuje jenom sporadicky a ty výkyvy jsou menší. BUde následovat výměna teplotního čidla, protože to poslední možná příčina. Tobě bych doporučil začít tím čidlem, který ještě nevím kde je... Citovat
Guest rebel78 Odesláno 31. květen 2005 Odesláno 31. květen 2005 Napsán autorem Petr605 Bratránek má podobnej problém na 306 1.6 rv94. Vyčistili jsme potenciometr - byl v pohodě, vyčistili sání a takový blbosti a nic, dělalo to dál. Odpojil ŘJ na několik hodin,pak znovu zapojil a závada se teď objevuje jenom sporadicky a ty výkyvy jsou menší. BUde následovat výměna teplotního čidla, protože to poslední možná příčina. Tobě bych doporučil začít tím čidlem, který ještě nevím kde je... No tak jsem na noc odpojil ŘJ ( doufam že odpojení baterie stači ) a auto se ráno i po zahřátí chovalo úplně jinak ( lépe )než před tím, sice taky občas kolísaly otáčky na volnoběh,ale stačilo trošku přidat plyn a zase si to sedlo. Až najdeš to čidlo tak dej echo a? to taky mlžu pročistit. Díky za radu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.