Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Snímač teploty fapu


dano877

Recommended Posts

Ahojte,neviete aká je ohmická hodnota snímača teploty fapu?Občas mi zasvieti kontrolka diag.motora a keď to napojím na PP2000 tak je tam-nízka teplota fapu,filter pevných častíc neprítomný.Môže to spôsobovať tento snímač?Zanesenie fapu bolo pri tejto hláške 25perc.diferenčný tlak výfukových plynov na volnobeh 0mbar.Najazdené 87000,keď túto závadu vymažem,tak je klud cca 2500km.Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při volnoběhu je diferniční tlak O a při zvyšení otáček vzrůstá. Zatím jsem neměl někoho kdo by kočíroval a já to mohl změřit při zátěži. Jinak teplota při volnoběhu je 140 st. plus minus. A diag hlási středně zanešený, ujeto 173 tis. km. Aditivum dolito ve 160 tis. jak se píše v manuálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro ŘJ je důležitý referenční tlak, pokud stoupne na nastavenou hodnotu tak se spustí regenerace. Jinak jednotku vůbec nezájímá kolik je kilometrový náběh, bere ale potas na množství spáleného aditiva ve filtru, které si přepočítává dle množství vstříknutého aditiva do nádrže. Regenerace probíhá tak že do výfuku se přivstříkne trochu nafty (při otevření výfukového ventilu) no a ta zhoří na katalyzátoru před FAPema tím zvýší teplotu plynů procházejících FAPem asi na 450 - 500 st. a tím dojde k vyhoření sazí a filtr se tím vyčistí. Při této proceduře je ERG ventil uzavřen aby nesnižoval teplotu. Po proběhnutí regeneraci se vše vrací do normálních kolejí. Při regeneraci někteří tvrdí že to není vůbec poznat, ale já přesně vím kdy regeneruje, motor je vláčnější a pokud v tuto chvílí potřebuješ výkon tak tam chvilku není. Regenerace se ale přeruší a po chvíli se bude jednotka snažit ji udělat znova. Jinak co pozoruju tak to trvá 1 až dvě minuty max. Pokud jedu po dálnici na tempomat ustálenou rychlostí tak proběhne bez jakýchkoliv průvodních jevů a za ideálních podmínek. Pokud máš origo dia tak jde regenerace i vyvolat uměle, někdy to chci vyzkoušet co se bude dít :D. Jinak jsem zvědavý kolik ten můj FAP ještě nalítá. Zatím hlásí středně zanešený, ale kolik má do smrti to nevím:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ví jednotka :D pak to nahlásí, musíš si zvyknout že tady ve forů je mnoho lidí co radí, ale nikdo neví, nebo nepoví. Už jsem si to ověřil u mnoha přímých dotazů. Nějak jsem se s tím už naučil žít :roker Jinak jak to projedu tak zveřejním jak to vypadá na mým mazlovy při zátěži, myslím že tůrovat to na volnoběh je nesmyslné. Chci si to změřit i pro sebe, abych věděl jak se rychle mění parametry FAPu ve středu jeho zanešení :papa. Jinak jak jsme psal volnoběch 0 mbar protitlak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...