Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní ložiska na 307 SW


DaP-2009

Recommended Posts

Podla Vin máš to iste autičko ako ja a myslím že to ma zadné kotuče aj z ložiskom ja som ich menil mynulý týžden .Ložisko mi hukalo ako sirena na sanitke ! Predne platničky plus zadne kotuče,platničky kvapalina robota 270€.Dával mi tam nejake BREMBO.:) Držím palec nech je to čo najlacnejšie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera mi dělali přední kotouče a desky,chtěl jsem aby se mi podíval i na zadní,něco tam hučelo a pohledem bylo vidět,že mám sjetou destičku a ta drhne nýtkem o hranu kotouče,desky mi vyměnil,dal tam trochu jeté co měl sundané ze Škodovky,že nemá smysl dávat nové,že to hučí ložisko.PROČ??? :-) Podle něj a mého nájezdu by kotouč vydržel ještě tak rok a půl,možná dva.Škoda,že když se to musí měnit jako celek,mám kotouče s ložiskem.Je dost blbé,že má každý díl jinou životnost,když člověk nebude moc brzdit a bude jezdit se zařazenou rychlostí,tak bude asi měnit nové kotouče,nebo se pletu?Nejde to nějak obejít ta kompletní výměna,že bych dal jen ložisko?Asi je to blbost se takhle ptát,ale když to někdo tak vymyslel,tak udělal podle mne větší blbost,ta otázka je jen důsledek:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Desky jsou prý stejné s Octávkou,taky když jsem je hledal podle čísla,tak tam bylo i origo číslo pro Škodu.A jsou opravdu uplně stejné-ukazoval mi je.Na kotouči je sice \"hranka\",ale není to hrozné,ta deska byla uplně sjetá,ale byla sjetá šikovně,byla rovná a ještě těsně před drhnutím o kotouč,se dostala hrana na ten nýtek,být nový kotouč,tak to zjistím asi už za pár kilometrů,že je po desce.

For koblih69 -co se týče toho elektroventilu,tak alespoň v tomhle to mám klasicky,jen s jedním ventilem,nevadí to,když je v serviceboxu zakreslen i druhý??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, já teda u OEM kódu 4254 71 škodovku nenašel, ale třeba špatně koukám.

Pokud byla sjetá destička tak už měla být taky dávno venku. Nevím jeslti vyměnil desky na obou kolech ale celkově vzít jetý destičky a ještě z jinýho auta dost napováženou. Kroutil bych hlavou když si to někdo udělá doma, ale v servisu :bojim:bojim:bojim

Co se týká toho solenoidu tak nevím jak to máš, servicebox není taky 100% takže je možné že tam je něco jinak. Co ale stále opakuju je, že to tím asi nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty desky jsem hledal na autobenex,a tam je podle čísla SB 4254 67 (nevím,jestli to mám správně,ale tak jsem to našel), Valeo VA 598463 a tam jsou i Audi atd.Tak jsem se k tomu dostal já a uklidnilo mě to a i na pohled byli stejné.Důležité,že tam pasují a použité dal proto,že se budou muset vyměnit ty kotouče,když je v háji ložisko,tak abych to zbytečně neplatil.Auto teď potřebuji,tak budu chvíli hučet,nedá se nic dělat.

Elektroventil:A jestli mně ta kontrolka znova vyskočí,tak tobě to nikdy neřeknu:-)......Kecám,budeš první,kdo se to dozví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo už to vidím, nečetl jsem pozorně nějak se mi ztratilo, že jsi začal psát o předních a pokračoval o zadních, tak to je OK - omlouvám se za zmatení. Každopádně se apoň ujisti, že jsou desky vyměněné na obou kolech. Je to stejně katastrofa, ale mít jinou směs na každém kole je větší. Typově to tedy sedět bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždy jsem tvrdil a samozřejmě na to dbám, že na řízení a na brzdách se nevyplatí šetřit.

Když se mi na cestě (jezdím denně po dálnici) něco stane na autě, tak přeci musí být ovladatelné a musí jít zastavit. Proto nejsem zastáncem nějakého měnění sjetých destiček za ještě ucházející, bůh ví dokud, stáčení kotoučů, dále tvrzení, že ta hrana na kraji kotouče je přeci ještě malá u mne také neuspěje apod.

Neovladatelným autem přeci nehrožuju jen sám sebe:bacha:bacha:bacha.

Koukám a nestačím se divit, čeho všeho se lze dočkat v servisu.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kotouče jsou s ložiskem

Tomu nerozumím, kotouče jsou s ložiskem?

Tady vidím náboj s ložiskem:http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoJgjsF955pyraE6/J5irao3ay7eP1MSgoYG5nCMGm1pYqNHV6UW99ujhwEeBSZCnEH3L+Vglxo7sBNzEkJNl+esN6jaUOlRUjNLKHHSTKgG2qLp4jn+AjhyYox7fTIx2j4=

Zajímám se o to, jestli jde na tomto typu vyměnit jen to ložislo, nebo musí jít celý náboj?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...