Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

7 minut a je po P-307 1.4 HDi


Sharan.jo

Recommended Posts

Zdravím vás pánové, včera jsem v Olomouci přišel o mazlíka P-307 1.4 HDi, rv 2003. Sjel jsem z dálnice od Mohelnice, na první křižovatce v Olomouci dým z pod kapoty, zápach po spálené hadře, bublinky z trysek ostřikovače a už mi bylo jasné, že je zle, tak jsem se snažil sjet z hlavního průtahu Olomoucí, po odbočení mimo hlavní silnici se auto zastavilo. Podíval jsem se zepředu zdola do motoru, kapotu jsem samozřejmě neotevřel, tam už byly popraskané hadice od vody a plameny okolo turba. Asi spadla zvuková izolace na turbo rozžhavené na dálnici, jinak si nedovedu vysvětlit, co se stalo. Motor byl čistý, že by se z něj dalo jíst, všechno 100% udržované, jízda probíhala úplně normálně. Ujel jsem včera 300km. Hasící přístroj nepomohl, až hasiči. Byli na místě od telefonického oznámení za 7 minut, takže rychle, ale i to nepomohlo. Takže to uhasili a zbylo mi to, co je na obrázku. Tak bych chtěl všechny tímto požádat o radu, co se s autem dá ještě dělat. Je mi jasné, že už jezdit nebude. Jestli to zvrakovat nebo rozprodat, co zbylo. Od přepážky motor-kabina dozadu je to jen očouzené, myslím dveře, palubka a všechno před ní je KO. Přední kola by měla být tak jen očouzená, neměl jsem včera nějak náladu to detailně zjitovat. Jsou to 15\" Ouragany. Jinak s autem jsem byl 18.5.2012 na STK a prošlo bez jediné závady. Nebo dát inzerát do inzertní sekce fóra, abych neporušil pravidla ? Za rady předem moc děkuji. Kdyby byl zájem ještě o nějaké fotky, tak bych je poslal asi na e-mail.

post-37968-14109624600097_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je mi opravdu moc líto, co se ti stalo s 307:(. Pokud máš místo, tak rozprodat na jednotlivé náhr. díly a nebo si pokud by si pořizoval jinou 307, tam na různé náhr. díly.

Zachoval si chladnou hlavu a taky, že se nikomu nic nestalo.

[upravil dne 26/5/12 13:46 od OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je smutné, ale hlavně že se nikomu nic nestalo. Zdraví je přednější než kus plechu, ikdyž krásného plechu.

Psal jsi, že hasící přístroj nepomohl. Takže jsi ho měl. Zajímalo by mě, proč nepomohl?

Já hasičák vozím už hodně let, naštěstí jsem ho ještě nepoužil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasičák nepomohl, protože oheň už byl pod kapotou, tu kdybych otevřel, tak mi to foukne přímo do obličeje a zespodu to bylo uhašeno jen na chvilku. Hasičák došel a tak mi nezbylo, než jít od auta dál. Nicméně, nejdříve prohořela kapota, hned nad víkem ventilů a pak to tím dostalo tah a bylo hotovo. Hasiči tam byli asi do minuty co to blaflo, tak to stihli uhasit, než se to dostalo přes palubku do interiéru, ale palubka je zevnitř taky chycená. Nějak se z toho nemůžu dostat, byla to srdcovka, všechno hotové, STK bez jediné závady, to se mi nikdy se žádným autem nepodařilo. No co už, teď musím najít něco na ježdění, koukal jsem na inzerci, tak snad seženu nějakou 206, aspoň na ježdění do práce, s klukem do školky a do hokeje. Na 307 jsem už dal inzerát, tak snad bude někdo něco za symbolické ceny chtít. Jinak všem díky za podporu, teď už jen sehnat něco a život jde dál. Přece jen je to kus plechu a na světě jsou horší problémy, i když to zamrzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je mi tě líto

v pátek jsem byl pod autem a objevil jsem ze spodu pod motorem v prostoru nápravnice hnízdo -myslím že kuna nebo veverka samé hořlavé věci,haluzky,klacky ze stromu jehličí atd. a to těsně u svodu výfukového potrubí.Vyhrabal jsem toho asi 3litrový kyblík.

Dejte si proto pozor kdo vám kuní auto-od požáru není daleko!!!

A ještě jednou upřimnou soustrast.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...