Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rovnání alu kol - dobrá firma


Tomáš

Recommended Posts

\"kvalitní\" - pokud můžeš stát u toho, tak si to zkontroluješ.

Já jsem nechal rovnat v pneuservisu Tovéř u Olomouce. Speciálně na to povolali důchodce, který to umí. Kolo je nasazené na silné hřídeli a pracovník přikládá hydraulický roztahovák a od oka to rovná. Mezitím vždy kontroluje úchylkoměrem, jak se to povedlo. Na jakou přesnost šel, už si nepamatuju, ale asi na 0,5 mm.

Je potřebné uvážit, jestli to stojí za to, anebo koupit jiný disk. Demontáž z auta, vyzutí, rovnání, nazutí, vyvážení a montáž na auto stála celkem asi 1000 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si to nechal dělat nevím jak se jmenují ve Štěpánovicích ,je to na cestě do CB mezi Třeboní a Líšovem.Zdali to udělali kvalitně nevím,ale draze to vím jistě.Jo a nedělali povrchovou úpravu,či spíše opravu.Měl jsem disk naseklý o svodidlo,takže vyvařovali a pak soustružili.

PS mají poutače z obou stran tj na příjezdu od CB i JH!(teda aspoň loni měli)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Vykopeme jednoho kostlivce :aut
Nevíte prosím, jestli už v Pze existuje nějaká firma, která rovná kola ve stylu 21.století a ne mlácením palicí a vytahováním od oka? :D Moje představa o opravě je taková, že servis kolo pomocí speciálního stroje nejdříve změří, vyjede nějaký protokol o tom, jak je "šišaté" a následně pomocí té mašiny vyrovná do stavu "jako z fabriky". A o tomto mi vyjede následně protokol :myslim:aut

Mám dva disky lehce nakopnuté a při rychlostech, kdy startují letadla, je to trochu znát. Tak přemýšlím, že bych si udělal radost a nechal kola vyladit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak bych tipnul,že taková firma s protokoly nebude,ale tady kousek za Novou Pakou na Horkách je man a ten to dělá luxusně,rovnal mi kdysi jedno MOMO s válcovanými límci,trošku měl obavy,že to možná praskne,ale vše v poho,jedno kolo dělá či dělal za pětikilčo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde o to, že to mám jen decentně. Když jsem přezouval, tak bylo na vyvažovačce vidět, že to je trochu chycený (obě kola na nápravě) asi od nějaký příčný nerovnosti. Ty druhý dvě jsou v pohodě. Tak potřebuju někoho, kdo to udělá pořádně a ne jen ve smyslu "schopné provozu" :myslim  

 

Pe.tr: SZ ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem sám zvědavý jestli takova firma je. Ja jsem daval vetsinou panu Sochurkovi v Uzicich a vzdycky spokojenost už cca 20 sad a dělal pro me i jine veci. Ale je to bez protokolu. Ale nikdy me ani nenapadlo něco takovýho chtit. Možná by byl schopen něco zajistit. Ale předpokládám že to měří a rovna na hodinky. Zkoušel jsem i pár jiných firem a výsledek byl hrozny a dražší.

Btw. Pokud cítíš vibrace okolo 120-200 km/h tak bych to spíš vyvazil. samozrejme pokud je možnost a ochota to srovnat tak srovnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyvážený to je v správně a v pořádku ;) Právě, že jsem taky slyšel, že v těch firmách to zase až taková hitparáda není to rovnání :bojim Takže bych to chtěl dát případně někam, kde to udělají 100% a ne jen do povolené tolerance, ve které to je i bez rovnání :myslim Samozřejmě, že nemám nic proti poctivé ruční práci, kdy si s tím někdo vyhraje. Ale nevěřím tomu, že tady v Pze tomu někdo tu péči dá :roll Proto bych radši, aby to foukli do nějaký mašiny, která si to oměří sama, a pak to i sama vyrovná. Nerad bych dopadnul tak, že to někde nechám, oni to hodí do kouta a za týden mi to vrátí, s tím, že to mám za "litr" :D

 

Edit: Sochůrka mám kousek, toho bych mohl zkusit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJ: Pokud chceš rovnat original kola, tak si připočti za přelakování. Nechával jsem si to dělat tady u nás a bez použití plamene s tím ani nehnul. Na zimákách sem to neřešil a jelikož to bylo zevnitř tak stříknul sprejem ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Česká skalice pan Metelka,důchodce který umí rovnal mi kolem 5 kol a vždy perfektní u origo kol Peugeot vždy bez poškození laku kolo 200-500 kus ma na to speciální masinku na soustruhu,vozí to k němu servisy....dělal nějaký kola Petovi je to stara škola....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...