Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákres s vnitřními rozměry


tgregi

Recommended Posts

To vypadá dokonale. Škoda, že nemám vybavenou dílnu. Bych se dle tvého návodu do toho pustil taktéž. Na nějakej sraz by to bylo ideální. Bych se tam naskládal i s děckama.

Na co vybavenou dílnu? Nepotřeboval jsem nic než gumovou paličku, vrtačku, sadu vrtáků a nějakou soupravu šroubováků a bitů (imbusy, křížáky, nástrčky) a pilník. Sice mám stojanovou vrtačku a zkoušel jsem na ni svrtat horní rám s těmi průchozími jekly, ale a i ve dvou se to nedalo udržet dost pevně, takže jsem nakonec přišel na postup jak to udělat mnohem přesněji na stole a v ruce. Jinak už mám pohromadě i zbytek materialu a všech spojovacích krámů a s přehledem to celý vyjde pod šestku. A to jsem všechny šrouby, matky apod. kupoval v nerezu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi si na další sezónu vyrobím také něco podobného, tohle je pěkná inspirace. Ani ne tak kvůli spaní, jako spíš na uspořádání věcí... Dobré tipy na to spojování profilů, to bych jinak nenašel.

No pokud se do toho pustíš tak hned první rada ohledně toho spojování: výhradně šedý spojky (voliery Zelinka), jsou mnohem pevnější a levnější než černý skládací ze dvou kusů (essentra, sunap) a daleko líp v jeklech drzi.

Pak se ozvi ... mam pár vychytávek jak konstrukčního tak montážního charakteru .... drobnosti který bych dneska udělal jinak .... jako průkopník jdu částečně cestou pokus/omyl. Ale uložení do kolejnic nemá chybu - byl jsem překvapenej jakou to má tuhost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám jmenovat co nemám? Třeba gumovou paličku, vrtačku tady mám spíš nevrtací a vrtáky mi mladej zlikvidoval. Ale mám třeba momentový klíč, diag na Pug a na koncern :-D No a hlavně nemám takovou manuální zručnost, asi mám obě pazoury levý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dr. Who: Nevymlouvej se

Paličku na maso a utěrku určitě doma mate .... vrtáky jsem si koupil za sto padesát nový protože starý děda nevi kam dal a pazoury? Díru snad vyvrtáš. Myslíš že kdybych nebyl Pat a Mat v jednom že bych si nenařezal hliník a lamino? Flexu i mafla mám ... to otec ještě neztratil. Ale jsem línej tak všechno kupuju a jen to dávám do kupy.

Ono ti to nedá až to uvidíš hotovy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak odzkoušeno ......

jak v režimu každodenního přespávání on the road po Itálii a Rakousku ....

post-42822-0-37938100-1439809954_thumb.j

post-42822-0-71444300-1439810003_thumb.j

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vypadá dobře, taky jsem o něčem takovym přemýšlel. Jediný z čeho bych měl strach,jak máš tu konstrukci složenou za zadníma sedačkama a někdo by to do tebe napálil, jestli by to nešlo do sedaček.

 

Já to zatim řešil molitanem rozloženym bez sedaček, ale byli jsme vždy jen dva, tak to šlo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediný z čeho bych měl strach,jak máš tu konstrukci složenou za zadníma sedačkama a někdo by to do tebe napálil, jestli by to nešlo do sedaček.

Asi jako cokoliv co vezu v kufru .... to je holt riziko ..... ale kdyby to byla opravdu pecka dost možná by se ten hliník zmuchlal jak sirky, rozlamalo by se to v těch spojkach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vena: nerejpej jo? :-) :-) To já si to zase ve finále představuju luxusnější než je to teď.

Ještě to nemá hrany, lemy otvorů, krytky šroubů, upadl mi karton petlahvi a ulomil zadní viko ..... par vychytávek jako zahloubeni pro distanční nožičky desek aby po sobe neklouzaly ve složeným stavu .... ale funkční to je, žádná generální chyba bránící použití se neobjevila, v průběhu sestavování jsem přišel na par fíglů proti výkresům .... a nebudu polepovat kobercem - matrace neklouže protože prostě nemá kam. Takže design snad do konce prázdnin, do teď nebyl čas protože to bylo porad v provozu. Rodina se pere kdo tam bude spát .... i když pro dospělý je tam nic moc mista ke stropu .... ale niž to nejde, jinak by to neprošlo nad sedačkama druhý řady.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezký. Hlavně ten nápad se cení.  :super

A ještě jeden  :xvul  (omlouvám se). Vidím dobře, že máš na cloně u řidiče takovou tu clonu se žlutým a tmavým sklem?

Funguje to? Neodráží se to ve skle? Není problém koukat v podstatě přes dvě skla? Pomáhá to?

Dík a ještě jednou se omlouvám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sponny:

 

s tou clonou je to relativní .... šedá je fajn když se dostaneš do situace kdy potřebuješ opravdu ve vteřině "zatmavit" - je to rychlejší než hledat sluncový brejle ... ale dlouhodobě .... nevím, asi individuálně vyzkoušet co komu vyhovuje. v "neaktivním" stavu se v tom zrcadlí palubka a trochu to změní zorný pole - zkraje jsem měl pocit že mi pořád něco překáží, ale to je o zvyk. proti slunci to při určitým úhlu trochu eliminuje ten nepříjemnej odraz palubky v předním skle ... ale říkám trochu. A až se to zapráší a poškrábe, bude to na vyhození.

 

žlutá je super, ale hodlám ji vříznout tak aby vykrývala jen světla protijedoucích vozidel, na ty to funguje skvěle - ovšem zcela logicky to stejně snižuje viditelnosti i tam, kde to není potřeba, tj. ve vlastním pruhu.

 

Rozhodně to nestojí za ty peníze za který to tady vídám prodávat - tuhle jsem snad v TV zahlídl cenu přes šest kilo (???). To ani náhodou !!!

Koupil jsem to ze zvědavosti na ebay za necelý tři stovky a řekl bych že je to cena tak akorát na hraně užitný hodnoty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Jestli by někoho zajímalo,pár fotek na jednoduchou spací úpravu pro 3 osoby.Na víkend všechny věci vozíme v autě,před rozložením palandy se dají na a před přední sedačky.Na delší dovolenou používáme na většinu kempovacího vybavení velký střešní box.

post-47479-0-13152300-1464590458_thumb.j

post-47479-0-04963700-1464590476_thumb.j

post-47479-0-53816000-1464590492_thumb.j

post-47479-0-19863400-1464590513_thumb.j

post-47479-0-25596000-1464590531_thumb.j

post-47479-0-80420900-1464590547_thumb.j

post-47479-0-56979700-1464590570_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
V 1. 5. 2015 at 13:08, Sawoy napsal:

K dnešnímu dni takovýto vývoj (cenově tahle konstrukce vychází do dvou tisíc a váha nebude přes deset kilo):

Vestavba%2B3D.jpg

 

Vestavba%2B3DDA.jpg

Ahoj. Prosímtě, proč máš ty dva sešroubované jekly na sobě? Stačil by jeden? Jé už vím. K vůli spojkám by nešel zasouvat ten jekl. 

Upraveno uživatelem miple
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...