Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, chystám se u 3 aut na dutiny, ale uvědomil jsem si, že s klasickou pistolí nemůžu použít tak dlouhý hadičky jak bych potřeboval.

Mám nachystanej hasičák s tím, že bych ho použil jako natlakovanou nádobu, ale zajímá mě, jeslti to má někdo hotové a jak to dělal. Jde mi hlavně o regulaci na výstupu abych ho nevypšouknul hned, protože tou spuští to moc regulovat nejde. Dál mě zajímá jeslti ho tlakujete trvale a nebo nafoukáte a jdete stříkat.

Díky za tipy

Odesláno

nahoře na hasičáku ten ventil jsem uřezal a místo něj navařil šroubení, vnitřní průměr kolem 14mm--tím se hasičák plnil rezistinem přes trychtýř, vedle šroubení nahoře jsem přiletoval ventil z duše (z motorky,před letováním vnitřek vyšroubovat)--tím jsem hasičák hustil, stačí 4-5 Atm, tlak změříš normálně pneuměřičem z auta, dole na hasičáku jsem naletoval šroubení, na které se našroubovala tlaková hadice délky cca 1 metr, na druhý konec se našroubovala pistole na stříkání dutin a to je vše

vrchem jsem nalil rezistin, zašrouboval víčko těsněné O kroužkem, pak nahustil třeba i ruční pumpou na cca 4 Atm (když nebyl v místě kompresor) a stříkal dutiny :papa

[upravil dne 8/5/12 20:50 od ozzy56]

Odesláno

On chce použit ale hasičák jako zasobník vzduchu a stříkat z kartuše na pistoli, je to tak Kobližku??

Jinak to co píše Punkáč jsem měl taky, na stříkání čehokoliv, byl na něm ještě navíc navařenej vystup na tlakoměr. Regulace rychlosti a množství stříkání se řešila velikostí trysky na konci hadičky

[upravil dne 8/5/12 20:51 od Radek Hurvajz]

Odesláno

měl jsem to udělané jak píšu, dutiny se s tím dělaly opravdu perfektně, pak jsem to začal půjčovat a dnes ani nevím,kdo mi to nevrátil;)

ten tlakoměr je zbytečný:myslim, je to pak náchylné na rozbití tlakoměru v případě, že se hasičák převrátí, aspon já jsem ho tam nedával

[upravil dne 8/5/12 21:28 od ozzy56]

Odesláno

Radku nene, potřebuju to co píše Ozzy. Kompresor s nádobou mám, tlakový hadice dlouhý, ale klesická pistole na dutiny při větším prodloužení výstupní hadice přestane dávat podtlak a tím pádem brát z kratuše a s půlmetrovou hadicí to je práce na houby....

Ozzy nerozumím jedný věci - jakou pistoli jsi dal na ten konec?

Odesláno

byla tam origo pistole na stříkání dutin a měl jsem k ní udělaných více trysek,jak píše Radek a taky různé délky hadiček, aby se dalo dosáhnout všude

ta pistole nebyla jen na dutiny,byla i na spodky karoserií, jen na dutiny jsi k ní přišrouboval hadičku na konci s tryskou...

Odesláno

Ja tam měl takovou tu přímou s pákou z nějakýho zahradního postřikovače. Na tenhle učel by si myslim stačila, ale nevim jestli se dnes dělají kovový, spiš je to všechno plast což je problem

Odesláno

ta pistole vypadá jako ofukovací pistole, protože rezistin do ní jde jednou hadicí zárověň s tlakem vzduchu--přivezli mi tehdá (cca 1995) celé vybavení na stříkání dutin a vlastně to bylo něco podobného jako ten hasičák,(ale na kolečkách), jen profesionálně vyrobené, vzpomínám,že v Německu...

[upravil dne 9/5/12 11:43 od ozzy56]

Odesláno
No tak mě napadlo, že bych tam dal normál ofukovací ne? To tím proleze ne? A stojí to pár korun... stejně pak bude dál hadice s tryskou...
No ono jde o to aby se nezalepila během práce, takže nevim
Odesláno

Mirku přesně:super, jako ofukovací pistol...,a chlapi--po práci se musí všechno profoukat technickým benzínem (umýt), jinak se pistol,trysky atd. ucpe a je konec

Odesláno

Jo rozumím, přerobím takovu rozprašovací pistoli co jsem za 10 let použil jednou. Je sice na nádobku, ale to zaslepím a dopředu dám přirubičku na tu hadici. To bude bájo :mrk

Odesláno

No tak to ti nevim, u tyhle pistole je vepředu v trysce jehlovej ventil, a navic tam vzduch jde ještě jednou cestou která usměrňuje vysledný rasprašený trychtýř, takže nevim jak moc dobře ti to pujde přerobit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...