Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

Dnes po nastartování mě čekalo nemilé překvapení, autííčko jde jen na 3 válce a nemá výkon.

Odpoledne jsem to rozdělal a na diag udělal test vstřiku 1/4 a 2/3 a je slyšet cvakání. Po sundání rampy zapalování, jsem na jednotlivé vstřiky šahal a jeden mlátí jak o život, další dva jemně brní a 3. z leva je totálně mrtvej :(

Berou se vstřiky z levé strany, je to tedy 3. nebo je to z prava, popřípadě nějak na přeskáčku? A jsou všechny 4 vstřiky stejné? Je tdy možné z jiné rampy (stejná motorizace) vzít třeba první?

A poslední otázka, byl by někdo shopný tady na vysočině, nejlépe HB, Jihlava vstřik vyměnit? Ten bych si samozřejmě sehnal :)

Díky za odpověď

Odesláno

Vstřik? Tak ten už jsem samodomo také úspěšně vyměnil. Originální BOSCH stál 2,5 tisíce Kč. To není nic těžkého. Případně se můžu pokusit i o něco jako návod, který by Vám při výměně možná přišel vhod, abyste se vyvaroval zbytečných chyb. :)

[upravil dne 28/4/12 17:49 od Altman]

Odesláno

No tak teda v bodech...kdyžtak mě někdo opravte jestli na něco zapomenu.

1) Odpojit autobaterii

2) Odpojit zapalovací rampu

3) Demontovat zapalovací rampu (2 šrouby)

4) Demontovat takový plech, který drží lanko v určité poloze (1x torx a 2x asi desítka ořech)

5) Vyndat lanko z ovládání klapky

6) Demontovat dva šrouby, které drží vstřikovací lištu a 4 vstřiky v určité poloze

7) Demontovat takový kovový \"zmetek\" zhruba uprostřed vstřikovací rampy který drží rampu zhruba uprostřed.

8) No, buď zrušit přetlak čerpadla, nebo vytáhnout prasácky hadičku, která je připojená k vstřikovací rampě. Pozor, trochu to cákne benzín. :D

9) Vytáhnout vstřikovací rampu i se všemi vstřiky pryč.

10) Preventivně všechny proměřit multimetrem na konektoru každého z nich byste měl naměřit odpor zhruba 13-16 ohmů. Pak víte, že je vstřik eltricky v pořádku.

11) Vyměnit vadný vstřik

12) Zasunout všechny vstřiky do vstřikovací rampy a pak montovat všechno obráceným postupem.

No stačí to takto?:myslim

Odesláno

Tak jsem se do toho pustil dle návodu a problém :(

Vse jsem odmontoval, ted i ten stredovej sroubek co drzi rampu.. ale ten mi couha pres a nemohu z nej rampu vyvliknout a za 2. nemohu se vstrikama z motoru ani hnout :( spis to povoluje mezi vstrikem a rampou nez aby to slo ven :(

Odesláno

Taak vstřiky i s rampou jsou venku :)

Velice děkuji kolegovi Altmanovi za jeho návod a především ohmickou hodnotu vstřiku :)

2-4 mají kolem 15Ohm, (14,8 14,9 apod) a 1. má nekonečnej :)

Takže je jasné, že je po něm :)

• O 7 let později...
Odesláno

Ahoj kluci z peugeot clubu.😃 děkuji za super návod. Měl jsem stejný problém, dnes jsem vyměnil vstrik na 3 tím válci. Po promereni měli 3 cca 15 ohmů a třetí 200.. Díky moc za návod 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...