ChouLu Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Zdravím, Dnes po nastartování mě čekalo nemilé překvapení, autííčko jde jen na 3 válce a nemá výkon. Odpoledne jsem to rozdělal a na diag udělal test vstřiku 1/4 a 2/3 a je slyšet cvakání. Po sundání rampy zapalování, jsem na jednotlivé vstřiky šahal a jeden mlátí jak o život, další dva jemně brní a 3. z leva je totálně mrtvej Berou se vstřiky z levé strany, je to tedy 3. nebo je to z prava, popřípadě nějak na přeskáčku? A jsou všechny 4 vstřiky stejné? Je tdy možné z jiné rampy (stejná motorizace) vzít třeba první? A poslední otázka, byl by někdo shopný tady na vysočině, nejlépe HB, Jihlava vstřik vyměnit? Ten bych si samozřejmě sehnal Díky za odpověď Citovat
Altman Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Vstřik? Tak ten už jsem samodomo také úspěšně vyměnil. Originální BOSCH stál 2,5 tisíce Kč. To není nic těžkého. Případně se můžu pokusit i o něco jako návod, který by Vám při výměně možná přišel vhod, abyste se vyvaroval zbytečných chyb. [upravil dne 28/4/12 17:49 od Altman] Citovat
ChouLu Odesláno 28. duben 2012 Autor Odesláno 28. duben 2012 Pokud by byl návod, tak bych se vůbec nebránil stačilo by popsat, představivost mám Citovat
koblih69 Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 O jakým autě ( motoru ) že se bavíme? Citovat
Altman Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 No tak teda v bodech...kdyžtak mě někdo opravte jestli na něco zapomenu. 1) Odpojit autobaterii 2) Odpojit zapalovací rampu 3) Demontovat zapalovací rampu (2 šrouby) 4) Demontovat takový plech, který drží lanko v určité poloze (1x torx a 2x asi desítka ořech) 5) Vyndat lanko z ovládání klapky 6) Demontovat dva šrouby, které drží vstřikovací lištu a 4 vstřiky v určité poloze 7) Demontovat takový kovový \"zmetek\" zhruba uprostřed vstřikovací rampy který drží rampu zhruba uprostřed. 8) No, buď zrušit přetlak čerpadla, nebo vytáhnout prasácky hadičku, která je připojená k vstřikovací rampě. Pozor, trochu to cákne benzín. 9) Vytáhnout vstřikovací rampu i se všemi vstřiky pryč. 10) Preventivně všechny proměřit multimetrem na konektoru každého z nich byste měl naměřit odpor zhruba 13-16 ohmů. Pak víte, že je vstřik eltricky v pořádku. 11) Vyměnit vadný vstřik 12) Zasunout všechny vstřiky do vstřikovací rampy a pak montovat všechno obráceným postupem. No stačí to takto? Citovat
ChouLu Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 Tak jsem se do toho pustil dle návodu a problém Vse jsem odmontoval, ted i ten stredovej sroubek co drzi rampu.. ale ten mi couha pres a nemohu z nej rampu vyvliknout a za 2. nemohu se vstrikama z motoru ani hnout spis to povoluje mezi vstrikem a rampou nez aby to slo ven Citovat
ChouLu Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 Taak vstřiky i s rampou jsou venku Velice děkuji kolegovi Altmanovi za jeho návod a především ohmickou hodnotu vstřiku 2-4 mají kolem 15Ohm, (14,8 14,9 apod) a 1. má nekonečnej Takže je jasné, že je po něm Citovat
Altman Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Nemáte zač, tohle je jedna z mála věcí, kterou jsem na autě udělal sám a tenkrát mi to při mojí šikovnosti trvalo skoro celý den. Citovat
Majk87 Odesláno 13. srpen 2019 Odesláno 13. srpen 2019 Ahoj kluci z peugeot clubu. děkuji za super návod. Měl jsem stejný problém, dnes jsem vyměnil vstrik na 3 tím válci. Po promereni měli 3 cca 15 ohmů a třetí 200.. Díky moc za návod brixtr a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.