Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To by mě zajímalo proč si nemůžeš dát v Chorvatsku místní kuchyni v restauraci. Já tam nic jiného nejím.

Odesláno

Ta pizza, co jsi uváděl, zrovna moc místní kuchyně není :P Jinak místní kuchyni si klidně dát můžeš, co by ne, ale stojí raketu. Maně tak vzpomínám, že za solidní místní kuchyni v Chorvatsku jsem platil cca srovnatelně jako za místní kuchyni ve Francii, což je docela nářez...

Odesláno

Já mluvil o sobě a ne o dětech. A promiň, ale talíř grilovaných ryb za 110 Kuna není moc. Krevety jsou dražší kolem 250 Kn až 500 Kn. Ale to u nás dáš také, možná i víc.

A když zastavíš v nějaké maličké vesnici a vlezeš do místní konoby, tak dostaneš super jehněčí kolem 50 Kn i s chlebem.  Takže možná tam levně není, ale draze také ne.

Odesláno

Tak krevety u nás nejsou místní jídlo. A ceny 110, nebo 250 veverek (tedy nějakých 400 Kč, nebo skoro litr) za jídlo, tam věřím, že se našincům jezdícím tam proto, že je to levné, z takové ceny udělají osypky :P Zvláště když by to měli zaplatit 2x denně...

Odesláno

tohle dat do huby tak mi mama uz neda pusu :D

no asi kazdej den ne ale nerikejte ze vas na dovolene nejake jidlo treba za 800-1000 zruinuje?To pak asi zbyva fakt batoh s pastikama :)

Ja treba kdyz vyrazim do +/- normalni hospody behem vyletu s detmi tak dam minimalne 500 - 2xdospeli + 2x deti(2+6)

A to mala v podstate jeste neji az budou oba kolem puberty tak me to proste taky bude stat vic....

Odesláno

Ona je ale řeč o JEDNOM jídle za litr. Schválně, dáš za oběd pro tu svou rodinu přes 2000 a za večeři také, a to každý den na dovče? To bych chtěl vidět :D Reálně si tam to MÍSTNÍ jídlo půlka lidí nedá za celý pobyt vůbec a většina z té druhé půlky jednou, zbytek tak maximálně tlačí tu pizzu, když už náhodou jdou do hospody. 

Odesláno

no dobre a budes kazdy den u nas na dovce chodit na jidlo dvakrat denne za litr?

Ja docela jezdim ne s rodinou ale sluzebne a vetsinou si to neplatim....ale kdyz to vidim tak nikde to neni zadna lace....

Mozna to Bulharsko ale tam jsem jeste nebyl.

Odesláno (upraveno)

Naše slečna si natolik oblíbila krevety, že její bratr prohlásil: Hlavně jí nedávejte ochutnat kaviár nebo se nedoplatíme.

Jasně že ne každý den a natož dvakrát denně. Chodíme na večeři většinou když jedeme někam na výlet. Jinak takové to domácí grilování. Ale jinak u nás (v Česku) když jdeme s manželkou a dvěma dětmi 11 a 20 (já vím to už není dítě) tak dva tisíce utratit v restauraci není vůbec problém. A to se moc člověk nerozcapuje. 

v neděli vyrážíme tak pošlu fotky jídeláků, když nezapomenu. Snad ty vedra nějak přežiju.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

no ja krevety taky jeste nemel....:)

Akorat ve Francii klasicky hlemyzde a pak salat z morskych potvor...druhy den jsem videl na trhu z ceho se to dela a taky bych si to nedal :D

Ja vyrazim v pondeli vecer smer Peljesac - Zuljana :)

Odesláno

No my tam dorazíme tako až v pondělí. Po cestě spíme v Lazovaci u vodopádů Krka. A jsme kousek od Žuljany.  

Odesláno

Měl bych být na mailu, tak dej vědět a přijedeme do Žuljany na zmrzlinu.

Odesláno

Ty jo, Jirko já na to úplně zapomněl. Co že jsi to chtěl? Přesně a kolik.

Odesláno

To by mě zajímalo proč si nemůžeš dát v Chorvatsku místní kuchyni v restauraci. Já tam nic jiného nejím.

možná existují dvě Chorvatska, já jezdím do toho, co je na mapě :) , jsme sami s manželkou a oba máme mírně nadprůměrné platy České republiky, když přeženu, můžu si tady relativně koupit na co ukážu prstem (přeháním  ;) ), ale litr za jedno jídlo z mořských plodů v restauraci v HR na pobřežní promenádě nedám, prostě nedám, radši si koupím pobyt s jídlem v hotelu přes cestovku, než bych sponzoroval toho majitele restaurace, který si po sezoně bude  válet koule  :D 

nakonec--oni ho zasponzorují turisté ze západní Evropy, s platem 80 tisíc měsíčně se to dá :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...