elton Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Nemám rád písečné pláže. Když jsem se zajímal o ceny ubytování, tak mě zase extra levné nepřišly. Zbytečně daleko. Držím se a dál budu, milovaného jadranu. Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Chorvatsko je především nejbližší teplé moře (k Baltu je to blíž, ale těch 19° v létě ne každý zkousne ). Čili zajímavé pro někoho, kdo jede autem. Jet autem do Bulharska nebo Řecka je dost utrpení, on i spodek Chorvatska žádná hitparáda, zvláště pokud jsou kolony, nebo se musí přizpůsobovat termín. Reálně je to především o volbě auto - letadlo, a pokud někdo musí jet za každou cenu autem, pak o volbě, kolik dnů z té dovolené stráví zavřenej v pixle. Istrie se dá pohodně zajet přes noc i s odpočinkem, Bulharsko nebo Řecko je na dva dny jen cesta tam... Ad Korsika, za noc se dá dojet autem z Prahy do Livorna a odtud 4 hodiny trajekt, nicméně Korsika je dost specifická, a doporučuju ji spíš lidem, co ji chtějí důkladně prochodit, pro pouze váleče na pláži nenabízí nic moc zajímavého a je pro něj zbytečně drahá. Citovat
kveton Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 To Bulharsko samozřejmě letadlem, autem to už není dovolená, ale utrpení Citovat
MotoMoto Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Přesně jak říká Elton, nemám rád dlouhé, kilometry dlouhé pláže plné písku a lidí. Nemám rád hotely a je mi fuk zda jsou drahé či levné. Pochybuji, že pořídíš dovolenou na 14 dní pobytu pro 4 lidi včetně cesty za 10 tisíc plus 600 Euro, takže to rozhodně není levnější. A hlavně ta samota, ten klid, úžasně čisté moře, bez ježků, plné života. úÚtulné zátočinky kde jsi sám, pokud máš loď a hlavně trochu jiná mentalita místních. Zvlášť když tam jezdíš roky, tykáš si s nimi, ráno se srdečně pozdravíte se sousedy, pokud nějací jsou. Nikdo nikam nespěchá. A ceny? Dražší než u nás, ano, ale kolik toho spotřebuješ za těch 14 dní aby tě to nějak omezovalo. Kdepak žádná Itálie (Caorle bylo pro mě údolí smrti a už nikdy) maximálně ještě o trochu dolů doˇˇCerné hory. Citovat
kveton Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 třeba jídlo v restauraci je v Chorvatsku celkem drahý ale je to všechno otázka vkusu, v Chorvatsku jsem taky nekolikrát byl a je tam taky hezky, o tom žádná, prostě dovolená Citovat
MotoMoto Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 (upraveno) Asi záleží v jaké restauraci, Pizzu seženeš od 5ti euro a pořádnou porci grilovaného masa za 10E. Což mi nepříjde nijak drahé. Preferuji malé konoby někde v ústraní, kde ti přinesou to co zrovna ten den vaří, ani jídelní lístek mnohdy nemají. Jasně ceny na turistických promenádách jsou pěkně mastné, ale to u nás také. Když jdeme s rodinou u nás na večeři tak většinou litr tam necháme a jetsli tam v Chorvatsku necháme o dvě či tři stovky víc tak to neřeším. Upraveno 6. srpen 2015 uživatelem MotoMoto Citovat
rhinos Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 MotoMoto: a proto volis Peljesac? Ja tam jedu ted poprve a s celou rodinkou a delam si prave nadeje ze tam nebude hlava na hlave...to nesnasim.... Pred lety jsem jsem jen na otocku byl u Svateho Stefanu a to bylo moc pekne. Puvodne jsem o tehle variante uvazoval take ale letos mi bude stacit ten Peljesac... Jinak na dovolenou si jedu odpocinout a par korun navic me nezabije...To muzu zustat doma a to taky je nekde draz a nekde levneji... Podivejte se na turisticke centra kolik to tam stoji to je mozna to Chorvatsko i levnejsi... Jinak do Recka se da autobusem dojet za 36 hodin...vyzkouseno....a uz nikdy vice To mi tehda bylo 18 a ted po 22 letech bych to uz asi nedal Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Hlava na hlavě se nejlépe eliminuje nějakým zastrčeným místem, kde nejsou hotely, letoviska. To se dá najít leckde, když člověk hledá... Citovat
Návštěvník Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Moto, nevím jestli jsi v Bulharsku byl, ale dle vyjadřování tipuju že né a tak nemůžeš vědět o čem Květoň píše. Já jsem tam byl a do Chorvatska už pojedu jedině na prodloužený víkend někam na Istrii, jinak éro a Bulharsko či Řecko. Je to dáno také tím, že jsem se ženu už "jen" dva, takže jedem sami, nebo s partou. A jedeme bez velkého plánování data. Stejně jako v Chorvatsku jsou i v Bulharsku místa kde na pláži nejsou lidi. V tom Bulharsku si dáte jídlo v klidu na pláži za 120,- na naše peníze, v Chorvatsku za 800,- a to je sakra rozdíl. Neberu argument, že když chceš, tak něco levnějšího najdeš. Právě že jsem na dovolené, tak nechci shánět zastrčenou restauraci, kde maji levněji než jinde. Citovat
Laďa Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Soutěž pro návštěvníky Chorvatska MF_Chorvatské_republiky_vyhlásilo_soutěž_pro_občany_ČR_-_leták.pdf MF_Chorvatské_republiky_vyhlásilo_soutěž_pro_občany_ČR_pravidla.pdf Milan407 ohodnotil 1 Citovat
kveton Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Přesně jak píše KirKiz, v Bulharsku neřešíš kde se najíš nebo kam půjdeš. Jako příklad uvedu, s ženou jsme byli ve Varně na pěší zóně, turistů jak blázen (přirovnal bych to k našemu Staromáku), sedli si tam na zahrádku, dali oběd, pivečko a za oba jsem zaplatil v přepočtu 250kč, což v chorvatsku nemáš ani v zastrčený restauraci. Je pravda, že tam jsou velké písečné pláže, ale i menší většinou na krajích, kde je minimum lidí. Co je ale v Chorvatsku jednoznačně lepší jsou nudistický pláže, ty v bulharsku jsou minimálně Citovat
MotoMoto Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 (upraveno) Moto, nevím jestli jsi v Bulharsku byl, ale dle vyjadřování tipuju že né a tak nemůžeš vědět o čem Květoň píše. Já jsem tam byl a do Chorvatska už pojedu jedině na prodloužený víkend někam na Istrii, jinak éro a Bulharsko či Řecko. Je to dáno také tím, že jsem se ženu už "jen" dva, takže jedem sami, nebo s partou. A jedeme bez velkého plánování data. Stejně jako v Chorvatsku jsou i v Bulharsku místa kde na pláži nejsou lidi. V tom Bulharsku si dáte jídlo v klidu na pláži za 120,- na naše peníze, v Chorvatsku za 800,- a to je sakra rozdíl. Neberu argument, že když chceš, tak něco levnějšího najdeš. Právě že jsem na dovolené, tak nechci shánět zastrčenou restauraci, kde maji levněji než jinde. Byl jsem v Bulharsku asi 3x a i v malém městě (Černomorec), pak ty šílené Zlaté písky a Někde u Burgasu. A fakt nemusím. Ten Černomorec by ještě šel, ale nebaví mě chodit na pláž a zase zpět. Preferuji bydlení v soukromí na rozdíl od hotelů a to v Bulharsku moc přímo u vody není. Jídlo na pláži v Chorvatsku za 800 nevím, já nejezdím tam kde se dá na pláži něco koupit. Já jezdím tam kde nikdo není. A k večeři si něco ugriluji, oběd jen třeba salát. Jsem takový sobě stačný. Ale nikomu to neberu. Je dobře, že každý chceme něco jiného. rhinos: Ano, jezdíme tam už několik let do jedné úplně zastrčené prdelky světa, kde není ani obchod a ani hospoda. Ale je tam klid. A proto tam jezdím. Upraveno 6. srpen 2015 uživatelem MotoMoto Citovat
MotoMoto Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Květoň: Loni jsme si na hlavní ulici v Dubrovníku dali oběd, dvakrát Pizza, jednou salát z chobotnice, velký talíř pro dva z ryb a krevet, litr vína, 4 coly a litr minerálky, kafe 2x a jednou zmrzlina. A sukuprásk to stálo 1200. Je to drahé? V centru historického města, v sezóně. Já myslím, že není. Určitě bych nevolil dovolenou podle cen v restauraci, ale podle toho kde se mi líbí. Ale každému se líbí někde jinde a to je v pořádku. Citovat
Návštěvník Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Ano, je to tak. Každému co jeho jest. Já jsem už ve fázi, kdy nemusím řešit děti, nemusím platit letenku,ubytování a jídlo x 4. Ale co maj Chorvati jasně nejlepší je ta trochu slaná minerálka Jemnice či jak se jmenuje. Tu si nechávám vozit. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 v Bulharsku jsem nebyl, ale známí si to chválí v tom smyslu, že se tam cítí jako Němci všude ve světě , doprava letecká, autem je to moc ,kupují si jen pobyt se snídaní a stravují se sami kde zrovna chtějí, ceny v restauracích plusminus stejné jako u nás s tím rozdílem, že můžeš ochutnat i jejich kuchyni, což v Chorvatsku zrovna moc nejde, nemyslím případy, kdy si to sám nalovím a připravím ,na dovolené chci mít servis..., nejsem rybář Citovat
JirkaMTPO Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Kurňa klucí, dost, už sem nikoho neposílejte. Letos je tady enormní počet poláků. Fakt už je tu plno, nikdo sem nejezděte Citovat
Medvěd Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Korsika by mne zajimala hlavne proto, ze se tam moc libilo mymu tatovi. Nicmene to Bulharsko pro nas vypada jako rozumna volba - osobne bych byl pro auto, ale uvidime co zbytek rodiny. Citovat
oddie Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Korsiku mám projetou na kole, ale na kolo ji moc nedoporučuju, spíš na pěšky - na kole je to komplet jen po silnicích. Některé jsou sice kouzelné, ale furt je tam celkem provoz, navíc na kole je většina těch pěkných míst v horách nedostupná. Citovat
Driver Odesláno 6. srpen 2015 Odesláno 6. srpen 2015 Já bych si na Korsiku kolo nebral, na mě je tam moc kopců Ale nejsem žádný extra cyklista. Radši chození. Škoda, že nám nevyšlo si projít hory, bylo celkem dost horko v té době co jsme tam byli. Určitě bych se tam chtěl znovu vypravit a zase klidně autem i když je to kus cesty. Na trajektu nebo při čekání na něj se člověk prospí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.