Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dotaz na zkusene cestovatele :)

Jsou nejake speciality v povinne vybave?

Jedu A/SLO/HR

Neco jsem cetl na netu a videl nejakej porad s nejakym exprtem ale prijde mi ze povidal neco jineho nez jsem se docetl...

Ma smysl se vyhybat tunelum v alpach?

Nevyjde to pak na stejno? - kombinace casu a zvysene spotreby paliva?

Odesláno

U nás platí, že motorista musí mít výbavu, která je povinná v jeho zemi. Jinak v Rakousku a v Německu musí být počet vest( oranžové), kolik je pasažérů ve vozidle a musí být po ruce (dát do dveří). Jinak je to stejné. Hlavně dodržovat rychlost a řídit se dopravním znamením popřípadě policisty.

Osobně jsem nevyužívám tunely.

Odesláno

Nechci se hádat, ale např. Němci i Rakušané, co jsme měli na školení, tak raději oranžovou a aby neměla barvu složek jejich záchraného systému. Nechci se hádat. Hlavní je, že je vesta a je po ruce a než se vystoupí, tak vzít na sebe.

Odesláno

Ono i u nás a i jinde je ten počet vest daný na množství lidí, které vystoupí z vozu a pohybuje se po vozovce, například při opravě auta. Jinak skutečně platí povinná výbava ze země kde je evidované. Nic víc.

Odesláno

Absolvoval niekto cestu do chorvatska tento vikend ? Ja som bol vo stvrtok na otocku v Zahrebe , colnica aj myto uplne prazdne ako mimo sezony ale cez vikend to vraj bol masaker :)

Guest Scratch
Odesláno

jojo znamej se tam motal a rikal ze peklo...... jsem si tak vzpomnel na tech 170 po dalnici Makarska Praha a jen pres Viden jsem zvolnil :D. Zatim nic neprislo....... no ale abych nebyl za pirata..... tak me nefungovala ventilace v aute, tak proto jsem to valil.... spotreba prijemnych 11 litru :D

Odesláno

Na to všetko tí blázni opravujú pred Záhrebom ľavý pruh takže sa jazdí v jednom. Nejaký génius to naplánoval na sezónu aj keď je po zvyšok roka tá diaľnica úplne prázdna.

Scratch: mne prišla pokuta z talianska pred týždňom za prekročenie z minulého roku o 10 km/hod a z Poľska to zvyčajne trvá 2-3 mesiace takže buď trpezlivý :) :)

Guest Scratch
Odesláno

jsem smirenej s tim, ze neco prijde :(, v HR me predjeli asi 3 auta, v Rakousku zadny, jedine pak az ve Vidni :D. nedalo se jinak, bylo 35 stupnu a dite by to nevydrzelo, kdybych se crcal a neproudil v aute vzduch :////

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Tak jsme od čtvrtka také v Hrvatsku. Sjeli jsme opět do Zadaru - první koupačka, pak podél pobřeží na jih: Vodice - přenocovali jsme na parkovišti u marketu, Šibenik a zakotvili jsme v kempu Adriatik u Primoštenu v úterý asi sjedeme zase dál, možná zase rovnou do Podgory. Letos jsem to vzal pro změnu zase přes Madarsko a super. Žádná kolona, nic. Hladký průběh až k moři.

Upraveno uživatelem JirkaMTPO
Odesláno

Já jen odbočím. Včera odpoledne jsme jeli část trasy dovolenkářů z východních čech a to Žamberk -> Brno. Cesta jindy na dvě hodiny trvala téměř tři. Skoro hodinu jsme prostáli v kolonách. Nejdříve za Českou Třebovou zdůvodu asfaltování, poté před Letovicemi z důvodu stavby mostu a poté před Lipůvkou. Tam jsem téměř celou kolonu předjel pravým stoupacím pruhem a zařadil se za pomocí zipu na její začátek. :D Další byla u odbočky na Kuřim a poté na začátku rychlostní silnice na Mikulov, kde jsme naštěstí sjeli na Rajhrad. Ale až kam bylo vidět, tak rychlostka stála. Na začátku je provoz hozený ve směru na Mikulov do protisměru z důvodu oprav.

Je hezký, že opravují, ale řekl bych, že je to toho nějak moc najednou. :bacha

Tak všem šťastnou cestu a bezpečný dojezd. :papa

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Tak jsme od čtvrtka také v Hrvatsku. Sjeli jsme opět do Zadaru - první koupačka, pak podél pobřeží na jih: Vodice - přenocovali jsme na parkovišti u marketu, Šibenik a zakotvili jsme v kempu Adriatik u Primoštenu v úterý asi sjedeme zase dál, možná zase rovnou do Podgory. Letos jsem to vzal pro změnu zase přes Madarsko a super. Žádná kolona, nic. Hladký průběh až k moři.

Včera večer návštěva v Podpoře. Masakr lidí. Jsme o kousek níž. Zivogosce-Blato

Upraveno uživatelem radek171076

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...